You are currently viewing PRIMA ÎNTRUNIRE A MEMBRILOR ASOCIAȚIEI CENTRELOR DE AFACERI PENTRU EXPORT IA ÎN VIZOR CREȘTEREA NUMĂRULUI DE EXPORTATORI LA NIVEL LOCAL ȘI REGIONAL

PRIMA ÎNTRUNIRE A MEMBRILOR ASOCIAȚIEI CENTRELOR DE AFACERI PENTRU EXPORT IA ÎN VIZOR CREȘTEREA NUMĂRULUI DE EXPORTATORI LA NIVEL LOCAL ȘI REGIONAL

În data de 18 decembrie 2018, a avut loc prima ședință a Asociației Centrelor de Afaceri pentru Export, ACEX, la sediul centrului USH Pro Business, din Str. Nicolae Iorga, Nr. 34-36, sector 1, București.

Au fost prezentate scopul și obiectivele ACEX, o asociație ONG care are ca obiectiv principal susținerea exportatorilor români la nivel local și regional, prin centre de afaceri pentru export și prin pachete de servicii integrate de export, pentru a-și dezvolta abilități de pătrundere pe piețele externe. ACEX își propune, de asemenea, perfecționarea formelor de instruire a exportatorilor cu potențial de export care nu au suficiente cunoștințe în domeniu, prin module de training specializate și adaptate fiecărui sector exportator în parte, precum și acompanierea acestora pe piețele externe.

ACEX este o asociație deschisă la care pot adera atât persoane fizice, profesioniști și experți în domeniul comerțului exterior și al internaționalizării, cât și asociații profesionale care au în componență exportatori și au ca obiectiv competitivitatea la export.

„ACEX s-a dezvoltat ca urmare a interesului crescând în Romania pentru dezvoltarea unor centre regionale de export care să acționeze ca incubatoare de export pentru firmele locale care nu dispun de cunoștințele și resursele necesare pentru a putea face export, deși și-o doresc. Există multe firme de acest gen care primesc informații și cunoștințe fragmentate și neadaptate la piețele pe care acționează, iar rezultatul la nivel național este baza îngrijorător de mică de exportatori și pierderea interesului pentru export a managerilor. ACEX își propune să ofere servicii cât mai complete și corelate de către experți cât mai experimentați”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, Președinte ACEX, fost coordonator național al Strategiei Naționale de Export 2004-2015.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro