You are currently viewing Seminar „Modalitati de accesare a fondurilor europene destinate cercetarii” -Horizon 2020-

Seminar „Modalitati de accesare a fondurilor europene destinate cercetarii” -Horizon 2020-

Centrul USH Pro Business,  a organizat la data de21 aprilie 2016,  prima intalnirelegata  de modalitatile concrete de accesare a fondurilor europene destinate cercetarii – Horizon 2020, in cadrul programului nostru Market Horizons „Perspectivele pietei”.

Programul „Perspectivele pietei ” vizeaza accelerarea proceselor de inovare si cercetare la nivel de firme si de specializare inteligenta in Romania, prin dezvoltarea de conexiuni si comunitati de practica intre diversi actori economici apartinand unor domenii de afaceri diferite dar care au potential de a dezvolta solutii noi, inovatoare si chiar de a gasi modele de afaceri inovative care sa le permita sa urce pe lantul valoric prin accesare de fonduri europene in cadrul Horizon 2020, inclusiv cu implicarea noastra ca centru antreprenorial univeristar.

Reuniunea a avut ca obiective principale:

Intelegerea procesului de participare cu succes la programul Horizon 2020 in retele nationale si europene de firme;

Identificarea zonelor de interes care ar putea sa fie abordate in urmatorii ani pe baza structurii finantarilor;

Formarea de platforme colaborative nationale si internationale care sa permita dezvoltare de solutii inovative pe temele in care programul va fi activ.

La intalnirea au pariticipat cadre didactice din cadrul Universitatii Spiru Haret, firme cu experienta in domeniul participarii la programul Horizon 2020, precum si companii debudante in acest proces. La eveniment au fost prezenti  un numar de 25 reprezentanti de firme, asociatii si cadre universitare.

Am alocat spatiu de prezentare celor cu experiente si idei, dupa care, la finalul evenimentului participantii au interactionat rezultand idei de proiecte cu participarea universitatii care sa fie ulterior analizate si sa faca obiectul finantarii in cadrul programului Horizon 2020.

Evenimentul a fost mediatizat prin TVH si Opinia Nationala.