You are currently viewing Primul Centru de Inovare Digitală din regiunile București–Ilfov și Sud–Muntenia pleacă la drum

Primul Centru de Inovare Digitală din regiunile București–Ilfov și Sud–Muntenia pleacă la drum

În perioada 20-22 martie, USH Pro Business  împreună cu partenerii săi,  Smart Alliance – Innovation Technology Cluster și Elinclus Cluster, au participat la Bruxelles la deschiderea oficială a programului de training și mentorat destinat Digital Innovation Hubs din Europa (hub de inovare prin digitalizare), reprezentând Smart eHUB – Digital Innovation Hub, primul consorțiu din regiunile București–Ilfov și Sud–Muntenia format cu misiunea de a sprijini companiile să înțeleagă oportunitățile digitale și să adopte tehnologiile și soluțiile potrivite creșterii competitivității lor.

Pe durata celor trei zile, s-au organizat sesiuni de training dedicate reprezentaților consorțiilor, s-a efectuat transfer de know-how, urmat de sesiuni de networking, dar și de sesiuni aplicate de „design thinking” în vederea dezvoltării planului de afaceri specific unui Digital Innovation Hub. 

Evenimentul „The Digital Innovation Hub Enhanced Learning Programme” desfășurat la Bruxelles face parte dintr-un program lansat de Comisia Europeană, fiind acceptate să dezvolte servicii de digitalizare 30 de DIH-uri aflate în 17 țări.

 „Noi ne propunem sa fim punctul de referință al transformărilor digitale din cele doua regiuni și centrul în care  motorul creativ al regiunii București-Ilfov se îmbină cu potențialul agricol, turistic și manifacturier al regiunii Muntenia spre ținte de specializare inteligentă precise. Ne vom dezvolta pe fundalul consistent al unei alianțe care cuprinde mediul academic, centrul antreprenorial universitar USH Pro Business, clustere ale tehnologiei informației, electronicii, producției agro-alimentare ecologice, mobilei, engineeringului, industriei textile dar și centre de transfer tehnologic și de afaceri de export și internaționalizare, filiere de producători. Avem deci deja un ecosistem inovativ consolidat pe care vom construi servicii de digitalizare. Mai mult, pe lângă servicii, ne vom dezvolta funcția strategică pentru a contribui la revizuirea documentelor de specializare inteligentă regională pentru că alții se mișcă mult mai rapid decât aceste două regiuni. Nu în ultimul rând, vom pleda în Consiliul Consultativ din România al  Strategiei UE pentru Regiunea Dunării-SUERD, al cărui secretariat îl deținem, pentru ca transformarea digitală să fie de maximă prioritate” a declarat conf.dr. Costin LIANU, director general  USH Pro Business,  Prorector al Universității Spiru Haret.

Smart eHub va acționa ca un „one-stop-shop”, în care companiile – în special IMM-urile – pot obține acces la testarea tehnologică, consultanță în materie de finanțare, informații de piață și oportunități de networking.

„Aș putea descrie experiența ca un think tank extrem de necesar. Atât din punct de vedere al know-how-ului, dar mai ales al networking-ului la fața locului. Au fost selectate 30 de proiecte pentru construcția unui Digital Innovation Hub din peste 300 de aplicanți. Am fost aleși deoarece răspundem clar unei nevoi reale pe care o resimt companiile din regiunile București–Ilfov și Sud-Muntenia dar, mai ales, pentru că este o dorință de interconectare digitală în Europa. Inovarea prin digitalizare a companiilor private și a instituțiilor de stat din România ar produce o adevărată revoluție la nivel local, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al optimizării resurselor în vederea creșterii productivității. Suntem conștienți de barierele existente și, prin faptul că participăm la această academie, o să identificam uneltele necesare pentru a le înlătura” a declarat Emanuela MODORAN, CEO Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.

În următoarele nouă luni, membrii Smart eHUB vor participa la seminarii și întâlniri bilaterale cu experți din cadrul Consiliului European pentru transfer de know-how dar și networking, necesar pentru a oferi cele mai bune soluții companiilor care fac parte din regiunile București – Ilfov și Muntenia de Sud.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro