You are currently viewing USH Pro Business prin centrele sale de afaceri de export și de transfer tehnologic susține inovarea și internaționalizarea firmelor românești pe piața irlandeza

USH Pro Business prin centrele sale de afaceri de export și de transfer tehnologic susține inovarea și internaționalizarea firmelor românești pe piața irlandeza

În perioada 2-3 iunie a.c. USH Pro Business a participat la prima ediție a târgului internațional Produs românesc pe piața irlandeza, o inițiativă lăudabilă a unui grup de oameni de afaceri români din diaspora irlandeza. În cadrul evenimentul a fost organizat un stand comun USH Pro Business împreună cu clusterele Bio Concept Valea Prahovei, Danube Engineering Hub și Bio Danubius unde au expus firmele care beneficiază de expertiza Centrului de Afaceri de Export USH pentru dezvoltarea și accelerarea strategiilor de export. Au fost expuse ofertele clusterelor în domeniul produselor ecologice, mobilă, IT&C, servicii GIS, precum și oferta educațională a Universității Spiru Haret, cea a Premium Wellness Institute și alte  start up-uri  ale universității.
“Participarea USH Pro Business a ridicat calitatea participării românești prin profesionalism și spirit inovator întrucât a adus împreună ofertele educaționale cu cele ale incubatorului de export  și start up-urile universității, ceea ce a lăsat o impresie deosebită într-o țară în care universitățile sunt extrem de bine orientate spre zona interacțiunii cu mediul de afaceri” a declarat Victor Matase, organizatorul evenimentului.
În aceiași perioadă delegația USH Pro Business a avut întâlnirii de lucru  la Centrul de Comercializare al Universității Maynoouth ca o continuarea a schimbului de experiență început în urmă cu un an între cele doua entități universitare antreprenoriale precum și la Irish Management Institute (IMI) și Forumul Inovării.
”În cadrul discuțiilor avute s-au conturat mai multe posibilități de cooperare în domeniul managementului inovării și internaționalizării  atât sub aspectul ofertei educaționale cât și al cercetărilor aplicate în domeniu”, a declarat domnul Conf Univ Dr Costin Lianu, Director General USH Pro Business și Prorector Relații Internaționalele Universitatea Spiru Haret.
De asemenea, acesta a apreciat inițiativa ”Produs romanesc în Irlanda” care a oferit pentru firmele din incubatorul de export USH Pro Business posibilitatea afirmării pe piață. În perioada următoare, USH Pro Business va organiza un workshop de transfer de cunoștințe în cadrul căruia firmele interesate pot afla mai multe detalii și market intelligence despre piața irlandeză, rezultate în urma evenimentului.
Pentru cei interesați să fie membri activi ale centrelor noastre de export și de transfer tehnologic îi invităm să aplice pentru aceasta prin discuții inițiale cu staff ul nostru.


USH Pro Business
Evenimente, Comunicare și  Internaționalizare
Str. Nicolae Iorga nr 34-36,
București, sector 1
Tel:  +40 216 500 014
E-mail :  office@ushprobusiness.rowww.ushprobusiness.ro