You are currently viewing Lansarea consortiului Wallachia Hub, primul consortiu de clustere din regiunea Sud-Muntenia

Lansarea consortiului Wallachia Hub, primul consortiu de clustere din regiunea Sud-Muntenia

În data de 29 noiembrie 2019, în orașul Ploiești, a fost lansat Consorțiul Wallachia Hub al clusterelor din regiunea Sud-Muntenia, alianță care alături de ecosistemul antreprenorial universitar USH Pro Business cuprinde Danube Engineering Hub-Ploiești (consulting engineering, aplicații GIS, planificare urbană, IT&C), Bio Concept Valea Prahovei Ploiești (agricultură ecologică), Danube Furniture Cluster (industria mobilei), ACAROM Pitești – Asociația Constructorilor de Automobile din România (componente auto), CERMAND Târgoviște – Centru pentru Energii Regenerabile la Marea Neagră și Dunăre (surse noi de energie).

Consorțiul vizează reprezentarea intereselor membrilor, atragerea de noi membri, promovarea înființării de noi clustere, crearea unui centru de resurse pentru clustere, dezvoltarea de soluții financiare, internaționalizare și specializare inteligentă trans-sectorială și crearea unui brand regional.

La întâlnire a participat domnul Flaviu Iorgulescu, reprezentantul CLUSTERO – Asociația Clusterelor din România, care a salutat această inițiativă, asociația fiind un promotor al acestor alianțe. Au fost prezentate aspecte privind provocări și oportunități ale clusterelor din România.

“Ne preocupă promovarea unei concepții de dezvoltare a clusterelor bazată pe potențialul regiunilor și colaborarea cu alte structuri ale mediului de afaceri din regiune, cum ar fi Camerele de Comerț, pentru a contribui la asigurarea competitivității mediului de afaceri local, în special a IMM-urilor”, a declarat Costin Trandafir, președintele noului consorțiu Wallachia Hub.

“Suntem deosebit de onorați să participăm la acest consorțiu în calitatea noastră de facilitatori de cluster, centrul nostru fiind un leader național în implicarea activă universitară în astfel de structuri. Avem structuri de sprijin în teritoriu la Ploiești și Câmpulung și liantul cu clusterele din București. Credem că Wallachia Hub trebuie să rămână deschis clusterelor din regiunea București-Ilfov, organic legate de Sud-Muntenia, dar și altor clustere care se regăsesc în acest brand”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, prorector Relații Internaționale Universitatea ”Spiru Haret”.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la Secretariatul consorțiului aflat la sediul Danube Engineering Hub din Ploiești, director executiv Irina Rădulescu, telefon 0722.596.476, email iri_radulescu@yahoo.com.

USH Pro Business

www.ushprobusiness.ro