You are currently viewing Modificări ample ale habitatului uman după pandemie

Modificări ample ale habitatului uman după pandemie

USH Pro Business în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) și Danube Furniture Cluster (DFC) a organizat în zilele de 5-6 martie 2021, workshop-ul „Schimbări în stilul de viață: trenduri, realități aduse de pandemie – provocări pentru design și oportunități pentru producători”.

Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu – Rector UAUIM, Conf. Dr. Arh. Oana Diaconescu – Decan, Facultatea de Arhitectură de Interior, Gabriel Năfureanu – Președinte DFC și pe Costin Lianu – Prorector Relații Internaționale, Universitatea Spiru Haret.

Pe parcursul celor două zile evenimentul s-a bucurat de o participarea numeroasă atât din partea cadrelor didactice și a studenților din cadru UAUIM, cât și din partea membrilor Asociației DFC.

Subiectele expuse au adus în discuție: digitalizarea în industria mobilei, urbanism-ului și design-ului; rolul centrelor europene de transformare digitală; tendințele smart în mobilier; spațiul de locuit, schimbările de paradigmă în contextul pandemiei COVID-19 într-o perspectivă interdisciplinară; design thinking; reciclările, spațiul identitar în timpul pandemiei – interiorul între izolare și terapie etc.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată ideea de relansare a concursului de design de mobilier (ediția a II-a) eveniment ce va avea loc în această primăvară. Evenimentul va fi organizat de DFC în parteneriat cu UAUIM și USH Pro Business. Concursul va fi deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani, scopul acestuia fiind susținerea și promovarea tinerelor talente, iar participarea la concurs va fi gratuită. Mai multe informații referitoare la concurs vor fi disponibile în scurt timp pe website-ul www.adf-dfc.ro secțiunea activități și pe website-ul www.ushprobusiness.ro secțiunea evenimente.

„Clusterul nostru urmărește atent tendințele din industria mobiliei. Am lăsat la o parte problemele curente, nu puține, și ne-am dedicat un weekend întreg discuțiilor cu mediul academic. Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu are cadre didactice și studenți valoroși care ne ajută să descoperim și să abordăm noile tendințe într-un stil antreprenorial. Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business, care este atât centru de transfer tehnologic pentru industriile creative cât și centru de digitalizare, în jurul căruia gravitează clustere din diverse domenii, aduce acel suflu necesar, de interdisciplinaritate și inovare prin digitalizare” a declarat Gabriel Năfureanu, Președintele Clusterului Danube Furniture.

 „În habitatul uman vor surveni schimbări ample în urmatoarele decenii iar spațiul de locuit, cel de lucru și localitățile, vor deveni mai reziliente nu numai la viruși dar și la modul de interacțiune om-natură în general. Pandemia va accelera procese, atitudini critice la modelele invazive practicate până acum și deciziile politice care pot să producă o schimbare. Ne bucurăm că într-un mediu academic și antreprenorial coerent oferit de clusterul DFC, descoperim cum în viitor, design-ul interior va prelua funcții noi, nu numai de lucru la distanță dar și ca formă conștientă de tratament medical acasă” a declarat Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare