You are currently viewing Inter-Bio și partenerii săi, din nou la Expo Kavala 2024 pentru a consolida parteneriatele internaționale

Inter-Bio și partenerii săi, din nou la Expo Kavala 2024 pentru a consolida parteneriatele internaționale

O delegație formată din 10 organizații românești, incluzând firme, clustere și asociații, centre de cercetare și universități, a participat la Kavala Expo 2024, desfășurată între 4 și 7 octombrie. Această prezență a avut loc sub pavilionul Inter-Bio, parte a rețelei Enterprise Europe Network, consolidând cooperarea cu Camera de Comerț și Industrie din Kavala, începută anul trecut.

Printre participanții români s-au numărat atât expozanți noi, cât și organizații aflate la a doua participare, reprezentând domenii diverse, precum agricultură și produse alimentare, inginerie, turism, IT&C. Dintre aceștia, menționăm: Agro Danubius Trading, Centrul de Inovare Bio Danubius, Clusterul Bio Concept Valea Prahovei, Clusterul Danube Engineering Hub, SF Travel, Vanesica Fresh, Nevada Distribution și Business Network Connect. De asemenea, au fost prezente organizații importante precum Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES) și Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX), alături de reprezentanți din sectorul academic și de cercetare de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea „Spiru Haret” din București. Inter-Bio este o asociație activă în cadrul consorțiului Prosme din rețeaua Enterprise Europe Network.

Această a doua prezență la Kavala Expo ne permite să consolidăm și să extindem parteneriatele stabilite anul trecut cu organizații locale din sectoare precum agroalimentar și turism, dar și să explorăm noi domenii de colaborare, cum ar fi industria auto sau a ospitalității. Anul acesta, am aprofundat dialogul în domeniul digitalizării, între companii de tehnologie și universități din rețelele de inovare digitală Wallachia eHub (Universitatea Spiru Haret și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești) și DigiAgriFood (Universitatea Democritus din Tracia)”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, președintele Inter-Bio și prorector al Universității „Spiru Haret”, organizator al participării românești.

În cadrul expoziției, un moment important l-a reprezentat inițierea unor noi colaborări în domeniul educației și cercetării cu Universitatea Democritus din Tracia, cel mai important centru academic din nord-estul Greciei, recent reorganizat pentru a unifica toate centrele universitare ale regiunii, inclusiv cel din Kavala. „Prezența noastră a fost benefică deoarece vom demara o colaborare atât în domeniul educațional, cât și de cercetare cu această universitate în specializările economice și tehnice. Învățământul românesc și cercetarea sunt bine apreciate de conducerea acestei universități, iar programele de mobilitate Erasmus+ vor facilita schimburile academice și cooperarea între instituții”, a precizat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, decanul Facultății de Științe Economice, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Costin Lianu

Președinte Asociația Inter-Bio

Inter-Bio

Website: https://inter-bio.ro/ro/

Email: office@inter-bio.ro