You are currently viewing DIPLOMĂ DE SPECIALIST ÎN SUSTENABILITATE! UNIVERSITATEA DIN CANYONS, UN OFERTANT DE PRESTIGIU PENTRU PROFESIONIŞTI

DIPLOMĂ DE SPECIALIST ÎN SUSTENABILITATE! UNIVERSITATEA DIN CANYONS, UN OFERTANT DE PRESTIGIU PENTRU PROFESIONIŞTI

            Universitatea din Canyons în parteneriat cu Universitatea „Spriu Haret”, cu suportul USH Pro Business și a ecosistemului său, a organizat în data de 12 iulie a.c., workshop-ul “Școala de design californian din Santa Clarita sosește în România”. Evenimentul a avut ca temă principală “Atenuarea schimbărilor climatice: designul prezentului!”, tematică ce a cuprins subiecte de interes actual precum:

  • Efortul colectiv în urmărirea în mod activ a soluțiilor legate de emisiile negative de carbon în proiectarea și construcția clădirilor
  • Concepte de proiectare și construcție cu referire la atenuarea schimbărilor climatice ;
  • considerații specifice pentru urmărirea rezilienței în regiunea Dunării;
  • Proiectarea biophilică, abordare integrativă care îmbină lumea naturală și habitatul uman;

standarde, norme si reguli de conformare la sustenabilitate în construcții și arhitectură.

  • Creșterea capacității școlii de design românesc și din regiunea Dunării de a se impune ca lider în adopția strategiilor, tehnologiilor, normelor și standardelor de reziliență și sustenabilitate;
  • Noi materiale și tehnologii pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice

            Evenimentul a avut ca invitați speciali pe Jason Oliver și Holly Hitt-Zuniga, profesori ai catedrelor de Arhitectură –Design Interior din cadrul Universității din Canyons, experți în domeniul designului sustenabil și a sustenabilității în contextul schimbărilor climatice. Alături de Universitatea din Canyons au fost  prezenți reprezentanți ai unor asociații și clustere de prestigiu (cluster Zero Energy, One Health, Asociația Inter-Bio, cluster CERMAND), experți în  inginerie profesională californiană, mediu academic, reprezentanți de firme cu domenii variate, precum și studenți interesați de subiectele dezbătute.

            În cadrul evenimentului a fost prezentat  programul academic  „PROIECTARE, DESIGN ȘI DEZVOLTARE DURABILĂ”, un curs certificat de Universitatea din Canyons, preconizat să  înceapă în această toamnă, compus din trei module care se vor desfășura pe parcursul  unui an și care va oferi cursanților recunoașterea profesională din partea angajatorilor și obținerea unei diplome în arhitectura și proiectare sustenabilă.

„Este un  curs transdisciplinar și inovator pentru cei care doresc să aibă o șansă în plus pe piața muncii, venit dintr-o regiune în care confruntarea cu schimbările climatice a atins după cum s-a văzut recent în mass media, cote alarmante. Acest curs vine din partea celor care au acumulat cunoștințe de vârf privind standardele de sustenabilitate. Profesiile viitorului se reorientează spre sustenabilitate iar angajatorii naționali și internaționali vor prefera pe acei specialiști (constructori, arhitecți, designeri, etc) absolvenți ai unui astfel de curs. Mai mult,  cei care vor să dezvolte start up-uri inovative sau vor să-și remodeleze afacerea cu sprijinul gândirii inovative americane vor avea ce învăța. USH Pro Business vă stă la dispoziție cu detalii”, a declarat Costin Lianu, prorector Relații Internaționale Universitatea „Spiru Haret”, director general USH Pro Business.

Mai multe informații referitoare la cursul „Proiectare, design și dezvoltare durabilă” vor fi disponibile în scurt timp pe website-ul ushprobusiness.ro și pe pagina noastră de Facebook .

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

ushprobusiness.ro

Pagini media online

https://www.facebook.com/www.ushprobusiness.ro

https://www.linkedin.com/in/ush-pro-business/

https://www.instagram.com/ushprobusiness/

https://www.youtube.com/channel/UCqwX1tcE65-3fxwndyas0NQ/videos