You are currently viewing COOPERAREA ÎNTRE SECTORUL NAȚIONAL DE APĂRARE ȘI MEDIUL UNIVERSITAR – 30 SEPTEMBRIE 2021, 11:00 EEST

COOPERAREA ÎNTRE SECTORUL NAȚIONAL DE APĂRARE ȘI MEDIUL UNIVERSITAR – 30 SEPTEMBRIE 2021, 11:00 EEST

Sediul USH Pro Business, str. Ion Ghica nr. 13, București sau online https://global.gotomeeting.com/join/633010125

Atât industria națională de apărare, cât și mediul universitar, reprezintă sectoare esențiale pentru dezvoltarea și reziliența României. În actualul context de evoluție tehnologică, digitalizare și disrupții tehnologice, liniile dintre sectorul militar și cel civil devin din ce în ce mai greu de trasat.

În iulie 2021, Uniunea Europeană a lansat European Defence Fund, program de finanțare creat în premieră pentru industria de apărare europeană. Comisia prezintă un plan de acțiune privind sinergiile dintre industriile civilă, de apărare și spațială pentru a spori în continuare avantajul tehnologic al UE și pentru a sprijini baza sa industrială. Planul de acțiune este conceput astfel încât, pentru prima dată, finanțarea UE prezintă oportunități pentru consolidarea inovării europene prin explorarea și exploatarea potențialului disruptiv al tehnologiilor la interfața dintre apărare, spațiu și utilizările civile (cloud tehnology, procesoare, cybersecurity, tehnologia cuantică, AI, drone, etc.)
Romania dorește sa fie un jucător activ, programul de guvernare dovedește acest lucru, dar pentru a putea atinge aceste deziderate este nevoie de un Parteneriat Real, Modern, Eficient între Industria Nationala de Aparare, Academia și Mediul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, parteneriat susținut și promovat de toate forțele politice, de Legislativ, Executiv și Sistemul Bancar! “Azi vom pune prima caramida”.

AGENDA
11:00-11:20 – Prezentarea sectorului național de apărare / dl. VIOREL MANOLE
11:20-11:40 – Prezentarea tendințelor și evoluțiilor duale (civil-militare) / dl. COSMIN LIANU
11:40-12:20 – Oportunități oferite antreprenorilor din sectorul național de apărare / open debate (sesiune de întrebări și răspunsuri)
12:20-12:30 – Festivitate de semnare a acordului de colaborare intre USH si PATROMIL

Moderator: Costin Lianu – director general USH Pro Business