You are currently viewing Proiectele Erasmus+ o şansă pentru o Românie mai competitivă

Proiectele Erasmus+ o şansă pentru o Românie mai competitivă

În perioada 11-13 Februarie 2020, Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business a fost gazda unei delegaţii internaţionale, conduse de domnul Gregory Makrides, Preşedinte al Asociaţiei Europene a Coordonatorilor Erasmus. Universitatea Spiru Haret,  este reprezentată în cadrul programelor Erasmus + de prof. univ.dr. Gheorghe Duda. Universitatea este partener EAEC şi membră a Biroul European de Coordonare a Activităților EAEC – EAEC European Coordination Offices (ECO). De asemenea, prof. univ. dr. Gheorghe Duda este membru permanent al consiliului director al biroului EAEC Task Force.

Evenimentul s-a derulat pe parcursul a trei zile, în primele doua zile, membri delegaţiei s-au reunit pentru a dezbate desfăşurarea proiectului INNOMATH – Procese de educație valoroase şi  inovatoare pentru studenți cu talent matematic. În ultima zi, profesorul Gregory Makrides a susţinut trainingul Pregătirea Propunerilor şi Gestionarea Proiectelor Europene de Educație în Erasmus +, eveniment organizat împreună de USH Pro Business. Concluzia importantă care s-a reliefat în urma trainingului a fost că Etapele preliminare depuneri sunt esenţiale pentru realizarea unui proiect Erasmus + de succes.

În cadrul întâlnirii, profesorul a împartăşit participanţilor din experienţa acumulată pe parcursul anilor de coordonare a proiectelor Erasmus +. Cei prezenţi au vazut cum arată o propunere de proiect despusă şi aprobată şi au  avut ocazia să parcurgă toate etapele preliminare necesare : alegerea partenerilor, construirea bugetului, punctarea obiectivelor şi rezultarelor şi încadrarea în timp a activităţilor.

Trainingul a fost de mare interes pentru persoane din mai multe domenii de activitate, din educaţie, IT şi business, atât din Bucureşti cât şi din ţară. Cursanţii au pus întrebări punctuale şi au primit informaţii voloroase pe care vor putea să le utilizeze în propriile propuneri de proiecte.

Dinamica evenimentului a dovedit necesitatea unor astfel de traininguri în România, unde cursanţii să înveţe aplicat să redacteze proiecte valoroase de la specialişti cu experienţă în domeniu. Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business se va implica şi mai mult în viitor şi să aducă în faţa publicului interesat personalităţi recunoscute pentru transferul de cunoştinte între mediul universitar şi mediul de business.

“Este puţin cunoscut faptul că, proiectele Erasmus+ pot atinge ţinte de competitivitate pentru mediul de afaceri, fapt pentru care universităţile vor pune accent în viitor pe dimensiunea de sprijin antreprenorial în definirea şi finanţarea unor astfel de proiecte.” a declarat Costin Lianu, director USH Pro Business.

USH Pro Business

www.ushprobusiness.ro