You are currently viewing Prin USH Pro Business, Shenzhen, al 3-lea mare oraş din China, ţinteşte afacerile și meseriile viitorului cu România

Prin USH Pro Business, Shenzhen, al 3-lea mare oraş din China, ţinteşte afacerile și meseriile viitorului cu România

Delegaţia chineză din zona de vest, a oraşului Shenzhen a organizat în data de 24 Septembrie 2018, împreună cu Centrul USH Pro Business, evenimentul “Shenzhen/China – Romania Investment Cooperation Exchange Conference”, eveniment desfăşurat la Centrul USH Pro Business, cu scopul de a promova oportunităţile pe care cel mai inovativ oraş din China, le pune la dispoziţie.

În cadrul evenimentului, domnul Youming WANG, reprezentant Invest Shenzhen, a adus argumente în favoarea regiunii Shenzhen, ca poartă principală de dezvoltare a afacerilor inovative pentru firmele din România. Membrii delegaţiei chineze au prezentat Zona Specială de Cooperare, hub-ul ştiinţific şi tehnologic, arii tematice de start up-uri inovative, precum şi o serie de cercetări şi aplicaţii științifice.

Pe de altă parte, participanţii români, reprezentanți ai instituțiilor: Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Cercetării și Inovării,  Agenția Română pentru Investiții Străine (ARIS) au prezentat oportunităţile de afaceri şi investiţii oferite de România.

De asemenea, partenerii USH Pro Business, respectiv clustere din domeniile IT&C, energie, produse agro-alimentare, engineering, precum şi reprezentanți  de firme cu soluții inovative au avut oportunitatea de a prezenta domeniile de activitate și oferta de producție a firmelor,  precum şi experienţele de afaceri avute în regiunea Shenzhen.

Anterior întâlnirii, USH Pro Business a organizat o vizită a delegaţiei chineze la ELI-NP Măgurele. Şeful delegaţiei chineze, Youming Wang a apreciat implicarea USH Pro Business în buna organizare a vizitei şi evenimentului și a declarat că: ”Primul pas al cooperării directe cu municipalitatea Shenzhen a fost realizat, după care vor urma şi alţii, care vor da substanţă parteneriatului încheiat”.

“Vizita acestei delegaţii din Shenzhen este semnificativă, deoarece, pentru prima dată, se dezvoltă un canal de colaborare direct cu autorităţile locale ale unui oraş de 20 milioane de locuitori, extrem de inovativ şi atractiv pentru mediul de afaceri. USH Pro Business va întări parteneriatul cu Shenzhen. Cei prezenți în sală au putut constata că orașul Shenzhen este puternic orientat spre inovare și locul unde se croiesc afacerile și meseriile viitorului. Am avut plăcerea ca în sală să avem firme inovative, atât din Shenzhen cât și din România”, a declarat domnul Costin Lianu.

USH Pro Business

www.ushprobusiness.ro