You are currently viewing Centrul de Inovare Digitală Wallachia eHub beneficiază de susținerea structurilor de sprijin regionale

În data de 9 februarie 2023 a avut loc, la sediul Universității Petrol-Gaze Ploiești,  lansarea oficială a proiectului Wallachia eHub – DIGITAL INNOVATION HUB (WEH), ID 101083410, Call DIGITAL-2021-EDIH-01. Membrii fondatori ai consorțiului de clustere Wallachia Hub au consimțit desfășurarea proiectului și  au recomandat ca de acest proiect să beneficieze, în măsura interesului manifestat, și membrii clusterelor fondatoare. De asemenea, aceștia au propus ca în cadrul acestui proiect să fie inclusă și conferința internațională InnopRo – Innovation Pathways Romania organizată sub egida consorțiului de clustere Wallachia Hub, ca eveniment anual specific Summit WEH pe următorii 3 ani, eveniment ce se va desfășura anul acesta în perioada 16-17 noiembrie, la Sinaia.

Proiectul a fost susținut de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia care a prezentat sinergiile proiectului cu apelurile de proiecte care vor fi derulate de către agenție în perioada următoare. Aceasta a invitat membrii consorțiului Wallachia eHub să participe la caravana organizată de instituție pentru beneficiarii din regiunea Sud-Muntenia.

De asemenea, au fost prezentate sinergiile proiectului WEH cu European Enterprise Network (EEN), Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), proiecte naționale de digitalizare precum Proiectul Operațional Capital Uman “Angajați performanți, întreprinderi competitive!” și alte proiecte Horizon Europe privind agricultura de precizie (Agroecology-TRANSECTși Organic Target4EU). Membrii prezenți, atât fizic cât și online, au apreciat proiectul și s-au angajat în diseminarea acestuia în rândul membrilor și la nivel regional.

În cadrul dezbaterilor care au urmat, cei prezenți au adus contribuții privind aspecte legate de identitatea digitală și vizuală a proiectului, de atragere a interesului beneficiarilor în proiect prin conectarea unor soluții de digitalizare care să contribuie la o ofertă regională cât mai completă.

La eveniment au participat reprezentanți ai structurilor de cluster (Cluster CERMAND, Bio Concept Valea Prahovei, Danube Engineering Hub, cluster Elinclus), universități (Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești), cadre didactice, companii, camere de comerț (CCI Prahova, CCI Dâmbovița), autorități publice (Prefectura Prahova).

“Întâlnirea a dovedit interesul crescut față de transformarea digitală a structurilor asociative ale mediului de afaceri, clusterelor, camerelor de comerț, autorităților locale și firmelor care au participat la dezbateri și au venit cu propuneri constructive. De asemenea, ne-a bucurat interesul și contribuția ADR Muntenia la eveniment” a declarat  conf. dr. Costin Lianu, coordonatorul proiectului.

Email: weh@spiruharet.ro

Web site: https://wallachiaehub.ro/