You are currently viewing Cât de sănătos locuim și lucrăm în România

Cât de sănătos locuim și lucrăm în România

USH ProBusiness a fost, în data de 10 mai, gazda unui eveniment internațional legat de calitatea caselor în care locuim și a modului prin care putem trăi mai sănătos dacă ne preocupă alinierea la stilul de locuințe și cladiri ale omului modern, responsabil atât de propria sănătate căt și de impactul clădirilor asupra dezvoltării sustenabile. Organizat împreună cu asociația Zero Energy, seminarul a oferit prilejul unor prezentări și comunicări academice dar și a mediului de afaceri din zona construcțiilor în legătură cu locuința modernă.

Au fost intens discutate și promovate atât  conceptul de clădire cu consum de energie aproape egală cu zero (nZEB) cât și cel de casă activă. Dacă primul este mai mult orientat  spre  reducerea  până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de utilizarea clădirilor și folosirea energiilor verzi, al doilea, mult mai amplu, vizează modificări mai radicale ale modului de proiectare a clădirilor, de materiale folosite, de integrare a acestora în mediul de soluții și tehnologii care să aducă traiul mai sănătosîn casă.

Una din concluziile dezbaterilor a fost aceea că nu există în prezent o suficientă educație a românilor privind avantajele unor astfel de clădiri, inclusiv pentru sănătatea umană, fapt pentru care cererea este scăzută și nu stimulează oferta de acest gen a producatorilor naționali sau internaționali.

“Ne aflăm în același cerc vicios întâlnit și pe alte piețe naționale de produse de avangardă ale schimbării de paradigmă spre sustenabilitate bazată pe ecologie și bio-economie, pe noile principii care situează sănătatea umană și echilbrul cu natura  în centrul preocupărilor societății. Pe de o parte carențele educative persistă la nivelul oamenilor, al consumului. Pe de altă parte, atitudinea antreprenorială se adaptează și stimulează  aceste carențe din dorința de caștig imediat și mai facil. USH Pro Business rămâne consecvent ideii de comunități de practică, de clustere, alianțe și platforme colaborative care să poată declanșa procese mai accelerate de schimbare a atitudinilor spre aceste  obiective de dezvoltare sustinabilă care, de fapt, și le-a și asumat ca stat membru al Uniunii Europene” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro