You are currently viewing Ambasadorul Confederației Elvețiene în România s-a întâlnit cu exportatorii români de produse ecologice

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România s-a întâlnit cu exportatorii români de produse ecologice

La data de 11 aprilie 2022 Ambasada Confederației Elvețiene în România a avut o întâlnire de lucru cu exportatorii români din Programul de Cooperare Elvețiano-Român „Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România”, proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

La întâlnire au participat 15 reprezentanți de firme și clustere, experți și reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie teritoriale Prahova și Bacău, participanți la programul amintit mai sus. Cu acest prilej s-a putut face un bilanț al realizărilor din program precum și parcursul în afaceri al celor prezenți.

„S-a putut constata că, urmare programului, putem vorbi nu numai de succesul unor firme dar și dezvoltarea unor clustere și asociații  interprofesionale, precum Bio Concept Valea Prahovei, BioNEst Cluster Iași, asociațiile INTER-BIO și ACEX, ceea ce denotă că programul a fost consistent și extrem de util în dezvoltarea exportului. De asemenea, între producători  s-au dezvoltat relații  de sprijin și cooperare pentru pătrunderea pe piețele externe. Am participat cu bucurie la acest eveniment și salut preocuparea  domnului ambasador Arthur Mattli de a se întâlni periodic cu cei care au beneficiat de sprijin în acest program. Din păcate, la 2 ani de la încheierea lui, autoritățile române nu au fost încă în stare să contureze, inspirați de acest program, mecanisme de sprijin ale exportatorilor potențiali prin centre de afaceri de export la nivel teritorial după acest model de bună practică. Fără  o astfel de viziune și intervenție cine să sprijine primii pași ai IMM-urilor la început de drum pe piețele externe? Cred că nu există interes în acest sens din partea autorităților” a declarat Costin Lianu, director USH Pro Business, președinte asociații ACEX și Inter-Bio.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro