You are currently viewing Consorțiile de export devin atractive pentru exportatorii români

Consorțiile de export devin atractive pentru exportatorii români

În cadrul seminarului ”Consorții de export – Pledoarie pentru alianțe între exportatori cu obiective comune” organizat de USH Pro Business și Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX) în data de 21 ianuarie 2019 la sediul USH Pro Business, firmele prezente, reprezentând domenii precum agricultura ecologica, cosmetice ecologice și materiale de construcții, au fost extrem de deschise la ideea inițierii unui consorțiu de export.

În cadrul evenimentului, participanții s-au familiarizat cu conceptul de consorțiu de export ca o alianță strategică a unui grup de firme dornice să pătrundă pe piețele externe. Au fost reliefate diferențele dintre consorții de export și alte alianțe strategice sau rețele colaborative precum clusterul sau cooperativele.

De asemenea, au fost analizate experiențele exportatorilor din alte țări în afirmarea și dezvoltarea acestor tipuri de alianțe.

”România are o serioasă rămânere în urmă în afirmarea consorțiilor de export comparativ cu Italia, Spania, Polonia și alte țări în care putem vorbi de o tradiție în dezvoltarea acestui fel de alianțe. Există puțină experiență în domeniu, o lipsă de încredere în astfel de formule, o insuficientă implicare academică în a le explica, precum și o lipsă de suport a statului în acest domeniu. Cu toate acestea, credem că prin evenimentul de astăzi punem bazele lansării consorțiilor de export.”, a declarat domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business, Președintele Asociației Centrelor de Afaceri pentru Export.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro