You are currently viewing Universitatea „Spiru Haret” dezvoltă parteneriate academice în Albania

Universitatea „Spiru Haret” dezvoltă parteneriate academice în Albania

Vineri, 16 august a.c., în cadrul extinderii rețelei de colaborări între Albania și România, reprezentantul Universității „Spiru Haret”, Prof. Dr. Costin Lianu, prorector Relații Internaționale USH și președinte Wallachia eHub, a participat la o întâlnire de lucru în cadrul Universității Mediteraneană din Albania, în prezența Acad. Prof. Dr. Anastas Angjeli, fondator și președinte al Universității Mediteraneană din Albania; Prof. Dr. Greta Angjeli, prorector al UMA; dl. Ilir Hebovija, administrator al UMA; Dr. Olgerta Idrizi, prodecan al Facultății de Informatică și Dr. Ferjolt Ozuni, profesor la UMA, coordonator al proiectului Tricolor.al și inițiatorul acestei întâlniri împreuna cu dl. Cristian Cutaș, Ministrul Consilier și șeful Biroului de Promovare Comercială și Economică din cadrul Ambasadei României în Albania.

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre cooperarea între universitățile reprezentate de participanți, precum și despre inițierea unui Digital & Innovation Hub, sprijinit de instituțiile din România, beneficiind de experiența și expertiza Prof. Dr. Lianu în domeniul Centrelor Digitale, Dezvoltării Tehnologice și al altor sectoare de specialitate.

Ambasada României în Albania și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini și încuraja colaborările între instituțiile educaționale din România și Albania, precum și între mediile de afaceri, operatorii economici și Centrele de Dezvoltare Tehnologică și Inovație din ambele țări.

Participanții la întâlnire au evidențiat că beneficiarii acestei colaborări vor include studenți, cadre academice, precum și parteneri și colaboratori din sectorul privat din România și Albania, acoperind diverse industrii și sectoare economice din ambele țări. Reprezentanții români au reafirmat angajamentul de a oferi sprijin continuu și de a colabora strâns la inițiative și realizări academice, științifice și tehnologice.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro