You are currently viewing USH Pro Business susține promovarea produselor ecologice și a clusterelor în domeniu la Premium Wellness Institute

USH Pro Business susține promovarea produselor ecologice și a clusterelor în domeniu la Premium Wellness Institute

În cadrul  conferinței internaționale „Dezvoltarea rurala în contextul competitivității europene”, eveniment desfășurat la Premium Wellness Insitute și organizat de Universitatea Spiru Haret în perioada 28-29 aprilie a.c, centrul antreprenorial al acesteia, USH Pro Business, a expus produsele ecologice ale clusterelor organizate de universitate, respectiv Bio Danubius și Bio Concept Valea Prahovei.


 De asemenea, în cadrul evenimentului a prezentat participanților inițiativele și acțiunile dedicate susținerii IMM-urilor exportatoare în cadrul programului Elvețiano – Român, firmele și clusterele expozante fiind parte a acestui program. Pe lângă expunerea și degustarea  de produse participanții au putut cunoaște și preocupările clusterelor sub aspectul cercetării aplicate. Astfel, Bio Danubius, primul cluster al producătorilor români de produse ecologice a demarat un proces de descoperire antreprenorială asupra modului în care se pot folosi tehnologiile avansate pentru certificarea, trasabilitatea și comercializarea produselor ecologice. Un proces similar se desfășoară în prezent și în cadrul clusterului Bio Concept Valea Prahovei, proiect ce vizează aplicarea roboticii în domeniul cultivării produselor ecologice.


 La eveniment au participat cadre universitare, cercetători și studenți din cadrul universității, mediu academic din străinătate, reprezentanți ai corpului diplomatic și institute de cercetări. Au fost prezenți producători și exportatori de produse din fructe și cereale bio. Au fost, astfel, identificate proiecte de colaborare de viitor, pe linie de inovare antreprenorială, folosind ca vector mediul academic.


Acțiunea survine după ce anterior, la Brăila, în 25 aprilie 2018, s-a făcut o prezentare similara a proiectului de cooperare ”Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România”, prezentare ce a evidențiat importanța promovării la export a unor produse de specializare inteligentă în domeniul ecologic-alimentar în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Cercetării Dezvoltării și UEFISCDI  .


”În cadrul specializărilor inteligente la nivel regional, rolul universităților în susținerea  agriculturii ecologice ar trebui să fie o țintă importantă. Universitatea Spiru Haret se poate mândri cu faptul că este membru activ în singurele clustere din țara dedicate exclusiv agriculturii ecologice.   Proiectele inovatoare inițiate de USH Pro Business pot  fi integrate și în activitatea Centrelor de Afaceri de Export Bacău și Ploiești, ca rezultat al proiectului de cooperare <<Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România>>. Acest program, poate integra în aceste centre și altele care se vor deschide ulterior, serviciile de inovare și cele de internaționalizare, ceea ce este o premieră pentru România” a declarat domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

USH Pro Business
Evenimente, Comunicare și  Internaționalizare
Str. Nicolae Iorga nr 34-36,                                   
București, sector 1
Tel:  +40 216 500 014
E-mail :  office@ushprobusiness.rowww.ushprobusiness.ro