You are currently viewing Românii se declară interesați să învețe mai mult despre cum funcționează noile tehnologii, însă participarea la activități de învățare pe tot parcursul vieții e mai degrabă scăzută

Românii se declară interesați să învețe mai mult despre cum funcționează noile tehnologii, însă participarea la activități de învățare pe tot parcursul vieții e mai degrabă scăzută

  • 71,9% dintre români declară că ar fi interesați să învețe mai multe despre cum funcționează noile tehnologii, în timp ce 27,6% nu ar fi interesați conform  unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.
  • Persoanele de peste 60 de ani și cele care nu au cont pe rețelele sociale manifestă un dezinteres semnificativ mai ridicat decât alte categorii față de posibilitatea a învăța mai multe despre cum funcționează noile tehnologii.
  • Totodată, 17% dintre români au participat în ultimele 12 luni la cursuri de pregătire plătite sau furnizate de angajator pentru a-și îmbunătăți aptitudinile, în timp ce 81,1% spun că nu au urmat astfel de cursuri. 1,9% nu știu sau nu răspund.
  • 19,1% dintre respondenți au declarat că au urmat cursuri de pregătire plătite din bugetul propriu, iar 80,5% au spus că nu au plătit pentru astfel de cursuri.
  • Peste un sfert (27,5%) din numărul persoanelor chestionate au beneficiat de pregătire la locul de muncă (sub îndrumarea unor colegi, supervizori) în ultimele 12 luni. 70,5% au răspuns negativ, iar 2% nu știu sau nu răspund.

             Românii privesc pozitiv știința și tehnologia

  • Întrebați dacă sunt de acord cu afirmația „Știința și tehnologia ne fac viața mai sănătoasă, mai ușoară și mai confortabilă”, 7% dintre respondenți au oferit un răspuns negativ. Ponderea celor cu un acord ridicat este de 59,5%.
  • 6,1% dintre români se declară în dezacord total cu afirmația „Datorită științei și tehnologiei, generația următoare va avea mai multe posibilități de împlinire”. Ponderea celor care oferă un acord ridicat este de 56,9%.

Campanie de conștientizare a angajatorilor în cadrul proiectului „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” (POCU 860/3/12/142460).

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman

     Pentru mai multe informații accesați https://apic.spiruharet.ro/ sau     https://ushprobusiness.ro/proiecte/angajati-performanti-intreprinderi-competitive/

     Email office@ushprobusiness.ro

     Sursa articol https://spotmedia.ro/