You are currently viewing SUSTENABILITATEA ÎN AGRICULTURĂ ȘI FERMELE ORGANICE – 1 Noiembrie 2018

SUSTENABILITATEA ÎN AGRICULTURĂ ȘI FERMELE ORGANICE – 1 Noiembrie 2018

Noua politică a agriculturii comunitare va crea noi reglementări cu impact direct asupra activității fermierilor și procesatorilor din România.

Fermele organice, care în prezent ocupă o mică suprafață din teritoriul țării, dar și cele din domeniul convențional, vor fi în centrul unor transformări fără precedent.

Pentru a nu lăsa fermierii români nepregătiți în fața acestor provocări, USH Pro Business, prin inițiativa Inter-Bio, împreună cu clusterele Bio Danubius, Bio Concept Valea Prahovei și Danube Engineering Hub, vă invită la seminarul ”SUSTENABILITATEA ÎN  AGRICULTURA  ȘI  FERMELE  ORGANICE”,  eveniment  ce  va  avea  loc în   data  de  1 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00.

Inter-Bio este o inițiativă a clusterelor din domeniul agriculturii organice, asociații și USH Pro Business, prin care promovăm strategia României în domeniul agriculturii ecologice.

Seminarul se adresează operatorilor ecologici în domeniul agriculturii (fermieri, procesatori, exportatori, comercianți, distribuitori) dar și celor din domeniile de înaltă tehnologie care doresc să înțeleagă transformările tehnologice pe lanțul alimentar și modul de aplicare a lor în fermele agricole.

TEME SEMINAR

ü Metodologia SMART de evaluare a durabilității în cadrul lanțului alimentar. 

Zonele potențiale de suprapunere a agriculturii organice cu agricultura convențională.  Evaluarea și promovarea sectorului ecologic în România, sau local în Delta Dunării și alte zone cu potențial și arii protejate

ü Întâlnire comună a membrilor clusterelor Bio Danubius şi Bio Concept Valea Prahovei, pentru prezentarea priorităţilor de dezvoltare a sectorului agriculturii ecologice.

ü Prezentarea rezultatelor cercetării întreprinse asupra modului în care participanții la programul  de cooperare Elvețiano – Român, de susținere și promovare a exporturilor, percep rolul certificărilor ecologice

ü Prezentarea  inițiativei  Inter-Bio – alianța interprofesională a operatorilor certificați organic

Descărcați invitația

Descărcați formularul de înscriere