You are currently viewing PROGRAM DE PROIECTARE ȘI DESIGN SUSTENABIL -Program certificat-

PROGRAM DE PROIECTARE ȘI DESIGN SUSTENABIL -Program certificat-

 Arhitecții și designerii de interior au o pârghie incredibilă pentru a aborda impactul schimbărilor climatice! Proiectele lor pot „decarboniza” mediul și pot ajuta comunitățile să progreseze spre adaptabilitate și un viitor mai rezilient. În mod similar, perspectivele de angajare în arhitectură și design interior, în întreaga lume și în special în regiunea Dunării, sunt în creștere pentru persoanele  implicate activ  în atenuarea schimbărilor climatice și strategiile de proiectare cu emisii negative de carbon.

Urmare creșteri rapide a pieței certificărilor în sectorul construcțiilor ecologice și a documentației privind regulile de conformitate, resursele educaționale se adaptează pentru a satisface nevoile pieței și pentru a ține pasul cu noile tehnologii și progresele în asigurarea  durabilității.

 Prin parteneriatul educațional unic dintre College of the Canyons din California, SUA și Universitatea „Spiru Haret”, începând cu această toamnă  va fi oferit un program educațional online de certificare a aptitudinilor studenților motivați și profesioniștilor care urmează o carieră în proiectarea și dezvoltarea durabilă.

DESPRE CURS

Cursul oferă forței de muncă specializată în domeniul economiilor verzi (green collar) o pregătire practică

Certificatul este aplicabil practicilor arhitecturale, designului interior, tehnologiei construcțiilor, managementului clădirilor, managementului construcțiilor, inspecției clădirilor, arhitecturii peisajului și planificării, precum și domeniilor conexe cu o abordare economică a ciclului de viață al mediului construit.

DESPRE CERTIFICAT

Studenții își vor putea însușii cunoștințe tehnice de proiectare și construcție ecologică a clădirilor, necesare îndeplinirii  cerințelor pentru testarea acreditării.

POȚI FACE DIFERENȚA învățând modul în care schimbările climatice influențează mediul construit și totodată devenind  profesionist asociat LEED Green, care dezvoltă soluții eficiente pentru adaptarea comunităților la schimbările climatice.

DESCRIEREA CURSULUI

Programul de proiectare și dezvoltare sustenabilă abordează următoarele probleme de mediu:

Concepte fundamentale de dezvoltare durabilă și proiectare a mediului

 • Concepte fundamentale de dezvoltare durabilă și proiectare a mediului
 • Învățarea modului de utilizare a computerului ca mijloc de pregătire a desenelor arhitecturale și a comunicării grafice
 • Înțelegerea modului de evaluare și aplicare a principiilor și practicilor de vârf în proiectele de arhitectură și design interior pe care le poți aplica în cariera ta
 • Pregătirea pentru examenul LEED Green Associate
 • Ghidarea proiectelor prin procesul de certificare LEED Rating System
 • Recomandări, interpretare și aplicare a codurilor de construcție ca răspuns la impactul schimbărilor climatice
 • Materiale și metode de construire a clădirilor rezistente, care sunt adaptabile și au amprentă de carbon mică sau deloc
 • Selectarea și specificarea materialelor de construcție durabile adecvate regiunii lor
 • Aplicarea practicilor și proceselor de gestionare a proiectelor utilizate în proiectele de construcție cu emisii negative de carbon, care sunt rezistente și atractive.

CONȚINUTUL CURSULUI

NIVEL 1: Toamnă 2021

 • ARCJT-200A / Dezvoltare durabilă și proiectarea mediului
 • ARCHT-160/2-D CAD pentru arhitectură și design interior

NIVEL 2: Primăvara 2022

 •  ARCHT-085 până la 095 / Cursuri LEED Green Associate
 •  ARCHT-180 / Coduri de construcție și zonare

NIVEL 3: Toamna 2022

 •  ARCHT-140 / Materiale și metode de construcție
 •  CONST-102 / Principiile managementului construcțiilor

DESPRE LEED GREEN

Clădirile proiectate în mod sustenabil (ecologic) continuă să fie sectorul cu cea mai rapidă creștere din industria construcțiilor din Statele Unite.

Această creștere poate fi atribuită, parțial, unor sisteme de certificare voluntare ale unor entități, cum ar fi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), care a câștigat un impuls extraordinar în ultimul deceniu.

Certificarea LEED este un simbol recunoscut la nivel mondial al realizării durabile și al leadership-ului, fiind cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume.

Acreditarea profesională LEED „demonstrează cunoașterea actuală a tehnologiilor de construcții ecologice, a celor mai bune practici” și a sistemului de evaluare LEED, pentru a asigura competența titularului drept, ca fiind unul dintre „cei mai calificați, educați și influenți profesioniști în construcții ecologice de pe piață”.

DESPRE UNIVERSITATEA CANYONS, California/SUA

Universitatea Canyons face parte din sistemul California Community College format din 116 universități care deservesc peste 2,1 milioane de studenți. Colegiul participă la mai multe parteneriate inovatoare care au redefinit rolul tradițional al universităților comunitare. Colaborează cu aproape toate agențiile de servicii sociale din comunitate, districtele școlare, orașul Santa Clarita, Camere de Comerț și multe afaceri locale.

Universitatea Canyons permite studenților să obțină diplome de licență, master și doctorat, îmbunătățind accesul la educație prin eliminarea necesității ca rezidenții să facă naveta pe distanțe lungi pentru a obține diplome avansate.

Deschisă în 1969, universitatea a dezvoltat o reputație pentru inovație, excelență, parteneriate și reușite ale studenților în plan profesional.

UNDE? CUM? CÂND?

 • Programul va începe în Octombrie 2021
 • Cursul va avea durata de 1 an universitar, și se va ține în format online
 • Limba obligatorie de comunicare: Engleza
 • Desfășurarea cursului este condiționată de înscrierea a unui număr de minim 15 studenți