You are currently viewing EXPORTUL DE CARNE ȘI PRODUSE AGROALIMENTARE – DE LA JUCĂTOR LOCAL LA JUCĂTOR GLOBAL ! – 23 martie 2017

EXPORTUL DE CARNE ȘI PRODUSE AGROALIMENTARE – DE LA JUCĂTOR LOCAL LA JUCĂTOR GLOBAL ! – 23 martie 2017

Consecințele legate de decuplarea Marii Britanii de la piața europeană obligă la reorientarea schimburilor comerciale ale țărilor din Europa Centrală și de Est către alte țări. Există indicii că ţările vest europene vor putea plasa în viitor comenzi de produse agroalimentare în Romȃnia pentru a suplini o parte din comenzile care vor fi afectate de ieşirea Marii Britanii din UE. Sunt însă producătorii romȃni pregătiţi sa onoreze astfel de comenzi în zona produselor procesate?


Deși statisticile indică încă o concentrare a fluxurilor comerciale internaționale în Uniunea Europeană, pe fondul apariției și dezvoltării unor noi puteri comerciale, a apărut tendința de redirecționare a unei părți a exporturilor către piețe țintă non-UE. 
Astfel, țări din zona ASEAN, precum Indonezia, Malaysia, Pakistan, Turcia, Arabia Saudită, Iran, țările Golfului renumite pentru consumul de carne de pasăre și de vită prezintă cele mai semnificative oportunităţi de consum fapt care creează premisele unui export de miliarde de euro. 
Totuşi pentru o mare parte dintre aceste ţări, producătorii trebuie să exporte produsele în sistem de certificare Halal. Cȃte firme din Romȃnia au aceasta capacitate şi ce trebuie să întreprindă? 


TEMATICA:


• Oportunități de export pe piața europeană a cărnii

 • Oportunități de export pe piața produselor in sistem de certificare Halal din Indonezia, Malaysia. Cum puteţi fi competitivi pe aceasta piaţa? Piața de Halal în Franța și Africa de Nord 

• Crearea cooperativelor de producători din sectorul agroalimentar o soluţie de cucerire a pieţelor externe (Cui se adresează? Ce înseamnă cooperarea micilor producători în exportul produselor din carne, prin cooperative?)

• Rolul cooperativelor zootehnice în exportul de carne în Europa• Soluţii de finanţare pentru producţie şi export


TARGET EVENIMENT:


• Exportatori de carne

• Companii din sectorul agroalimentar

• Producatori, procesatori, distribuitori

• Experti in certificari de securitate alimentara

• Experti in certificari Halal


Evenimentul va avea loc in data de 23 martie 2017 – începând cu ora 10.00, la sediul USH Pro Business din strada Nicolae Iorga nr.34-36, Etaj 1, Sector 1, București.
Pentru informații suplimentare referitoare la înscriere si alte detalii, ne puteți contacta la office@ushprobusiness.ro


Descărcați invitația