You are currently viewing USH PRO Business dezvoltă un Centru de Afaceri pentru Export pentru industriile creative

USH PRO Business dezvoltă un Centru de Afaceri pentru Export pentru industriile creative

În cadrul seminarului „Secretele antreprenoriale ale industriilor creative”, organizat azi, 15 mai 2018, de centrul USH Pro Business împreună cu Asociația Bucureștiul Creativ, eveniment în centrul căruia s-a aflat antreprenoriatul creativ din zona București – Ilfov, au fost trecute în revistă și dezbătute o serie de nevoi de dezvoltare a acestui segment de afaceri, esențial pentru viitorul zonei.
În cadrul seminarului au fost discutate aspecte referitoare la promovarea și  protecția dreptului de proprietate intelectuală, transformarea unui creator în antreprenor, cultura și securitatea afacerilor creative în era digitală. ș.a.
În continuarea unei dezbateri anterioare pe această temă, s-a desprins o nouă concluzie, faptul că București – Ilfov deține cea mai mare concentrare din țară a industriilor creative, concentrare de a cărei dezvoltare depinde modul în care artiștii și persoanele creative își canalizează activitățile spre piața, spre antreprenoriat.
Din această perspectivă, antreprenorul creativ are nevoie de servicii integrate de susținere, specifice domeniilor cultural-artistice și creative, servicii în care dezvoltarea abilităților de export trebuie combinată cu abilități de management al inovării.
Venind în întâmpinarea acestei nevoi, USH Pro Business, care a creat deja un Centru de Transfer Tehnologic, pune bazele unui Centru de Afaceri pentru Export pentru servicii specifice de internaționalizare.
”Sunt puține locuri în România, în care un centru specializat de transfer tehnologic este conectat la un centru specializat în afaceri de export. Din acest motiv, pornim cu acest Centru de Afaceri pentru Export (CAE), inițial pentru București –Ilfov și industriile creative, pe care îl vom extinde treptat în propriul nostru ecosistem inovativ din țară”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.
La eveniment au participat reprezentanți ai sectoarelor cultural-creative, audiovizual, cercetare – dezvoltare – inovare, IT, design, formare profesională, publicitate și reclamă precum și organizatori de evenimente, mediu academic și studenți.


USH Pro Business
Eveniment e, Comunicare și  Internaționalizare
Str. Nicolae Iorga nr 34-36,
București, sector 1
Tel:  +40 216 500 014
E-mail :  office@ushprobusiness.rowww.ushprobusiness.ro