You are currently viewing Eveniment Lansare USH Pro Business Center 03 Decembrie 2015

Eveniment Lansare USH Pro Business Center 03 Decembrie 2015

Joi, 03 decembrie 2015, a avut loc o intalnire de prezentare a centrului USH Pro Business catre mediul de afaceri, centrul USH Pro Business find o entitate antreprenoriala a Universitatii Spiru Haret.


La intalnire a participat Dl. Mihai Ionescu, Co-presedinte al Consiliului de Export, precum si reprezentanti ai mediului universitar.
De asemenea, au fost prezente societati si asociatii care au activitati in mai multe domenii de activitate precum: comunicatii & IT, electronica & software, materiale de constructii, echipamente si masini agricole,  agroalimentar, turism & promovare, consultanta, audio vizual, antreprenoriat, asistenta pentru dezvoltare, incubatoare de afaceri .


Au fost trecute in revista o serie de servicii pe care acest centru le poate dezvolta, ele vizand in principal internationalizare, promovare, training, matchmaking, brokeraj, cercetare, inovare, acces pe piete, formare profesionala si vocationala, strategii regionale si sectoriale de competitivitate, sa.
La randul lor firmele si asociatiile mediului privat si-au manifestat optiunile si prioritatile fata de aceste servicii, rezultand o serie de proiecte de dezvoltare a activitatii centrului care sa se adreseze celor mai stringente nevoi formulate de participanti.


Din luarile de cuvant rezulta un interes deosebit al reprezentantilor pentru:


implicarea centrului in procesul de management al SNE;

cooperarea in domenii de specializare inteligenta;

incubatoare si acceleratoare de afaceri;

dezvoltarea de incubatoare de export;accesare in comun a programelor cu fonduri europene;

sustinerea clusterelor;pregatirea fortei de munca si a resurselor umane;

dezvoltarea de strategii sectoriale de export (agroalimentar, hi tech);

dezvoltarea de proiecte care sa permita cresterea capacitatii asociative la nivelul mediului de afaceri;

standarde de calitate in domeniul produselor agroalimentare, etcDe asemenea participantii pot formula propuneri ulterioare de proiecte.


Initiativa este deschisa tuturor celor interesati in dezvoltarea afacerilor si va fi continuata atat prin dezvoltarea de proiecte comune din sfera serviciilor sus mentionate cat si prin organizarea de conferinte si workshop-uri care sa se adreseze catre un domeniu specific al competitivitatii indreprinderii.
Pe aceasta cale invitam firmele si asociatiile interesate sa ni se adreseze, in  cazul manifestarii interesului de a apela la serviciile centrului .