You are currently viewing „Danube Furniture Cluster” vizează inovarea, internaționalizarea și atragerea de noi membrii

„Danube Furniture Cluster” vizează inovarea, internaționalizarea și atragerea de noi membrii

În cadrul unei reuniuni a clusterului Danube Furniture, eveniment ce a avut loc în data de 28 septembrie ac, la primăria orașului Breaza, județul Prahova, firmele membre ale acestuia au prezentat oferta de servicii a clusterului către firmele interesate și au analizat posibilitățile de cooperare în domeniul design și al interconectării activității producătorilor cu școlile de design. De asemenea, a fost analizat aportul industriilor creative la activitățile clusterului prin implicarea unor centre de inovare precum USH Pro Business.

”Clusterul nostru este în prezent funcțional și ne preocupăm să avem o comunicare mai amplă în vederea creșterii capacității de inovare și internaționalizare a acestuia. Suntem prezenți cu firme din trei regiuni de dezvoltare, respectiv Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia și vom continua să ne extindem” a declarat George Năfureanu, președinte Danube Furniture Cluster

”În centrul preocupării clusterului vor fi industriile creative care pot contribui la creșterea capacității de producție de mobilă, la crearea de produse inovatoare și comercializarea lor pe canale media inovative.

Un domeniu important al activității clusterului va fi internaționalizarea și dezvoltarea conceptului de Centre Regionale de Export pentru industria mobilei folosind experiența acumulată în Programul de Cooperare Elvețiano-Român de susținere a exportatorilor, program de care o bună parte din membrii clusterului au beneficiat în ultimii doi ani”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, președinte Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX).

USH Pro Business

www.ushprobusiness.ro