You are currently viewing Danube Engineering Hub: depășirea crizei prin accelerarea interacțiunilor umane în spațiul virtual

Danube Engineering Hub: depășirea crizei prin accelerarea interacțiunilor umane în spațiul virtual

Clusterul Danube Engineering Hub, o alianță a firmelor implicate în domeniul consulting-engineering, consideră că acest domeniu va aduce soluții de viitor semnificative pentru efectele unor calamități mondiale, precum pandemiile. În cadrul unui workshop digital adaptat distanțării sociale și transformării digitale, organizat în ziua de 9 aprilie la inițiativa USH ProBusiness în cooperare cu Clusterul Danube Engineering Hub, cu titlul “Transformarea digitală în contextul crizei actuale. Obiective strategice ale Danube Engineering Hub”, membrii alianței au concluzionat că, dincolo de fenomenele de contracție economică și de blocaj inerente, va trebui accelerată inovarea și utilizarea de mecanisme imediate de susținere a acesteia, precum defiscalizarea cercetării și inovării sau mărirea fondurilor destinate acesteia. Este nevoie de o strategie de finanțare a cercetării la nivelul IMM-urilor și clusterelor mult mai eficientă, inclusiv prin măsuri de reducere a poverii administrative. În acest context, o povară care ar putea fi eradicată este eliminarea încărcării IMM-urilor cu obligația de a raporta informații pe care instituțiile publice le pot obține unele de la altele prin comunicare inter-administrativă digitalizată.

 „Discuțiile au evidențiat că Danube Engineering Hub privește cu optimism spre o Românie cât mai digitală și se implică cu soluții românești de engineering pentru noile provocări, asumându-și un rol major în tranformarea digitală a regiunii Sud-Muntenia. Avem un decalaj semnificativ de inovare și, mai ales, de inovare digitală care, pe timp de criză, ne poate face neputincioși. De fapt, cei eficienți se văd tocmai pe timp de criză, ca țară, ca regiune, ca localitate, ca firmă sau grupări de firme” a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, director general USH ProBusiness, membru al clusterului.

„Clusterul nostru își redefinește în aceste momente strategia de dezvoltare pentru a servi cât mai bine regiunea și este un susținător activ al consorțiului Wallachia Hub, care va deveni un centru important de transformare digitală. Azi am avut un proces consultativ consistent care ne asigură direcții eficiente de acțiune în viitor” a declarat Costin Trandafir, președintele clusterului.

USH Pro Business

www.ushprobusiness.ro