You are currently viewing Consilierii economici și comerciali din străinătate preocupați să preia oferta de export

Consilierii economici și comerciali din străinătate preocupați să preia oferta de export

Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX)  a fost prezentă în data de 29 iunie a.c. la reuniunea cu consilierii din rețeaua de reprezentare economică externă, eveniment derulat în contextul preocupării  de a veni în sprijinul mediului de afaceri pentru  creșterea exporturilor și identificarea de noi parteneri externi de cooperare.

ACEX, care a reprezentat un ecosistem de firme organizate în clustere de export sau centre tehnologice,  a purtat discuții cu reprezentanții economici din străinătate și cei ai Departamentului de Comerț Exterior, discuții ce au avut la bază posibilitățile de promovare pe diferite piețe externe ale firmelor exportatoare din  domeniile  agro-industrial, energie, servicii, manufacturier etc. Au fost prezenți numeroși exportatori și s-au preluat oferte și oferit informații valoroase despre piețele externe. Fiind însă singuri la post și fără un mecanism de sprijin prin personal autohton după modelul european, e greu să poată servi un evantai atât de larg de ofertă de export.

“Prezența reprezentaților noștri comerciali în sesiunea de matchmaking cu exportatorii, ca parte din programul dânșilor de pregătire în țară, este deja o tradiție pozitivă. Am constatat că există în prezent un corp de experți dornici să sprijine. Dacă aceștia ar fi degrevați de alte corvezi prin ambasade și ar fi înconjurați de angajați autohtoni, capabili să cerceteze piețele mai în amănunt, după modelul existent în majoritatea țărilor UE, atunci ar fi mult mai eficienți în promovarea ofertei de export”, a declarat Costin Lianu, președinte ACEX

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare 

www.ushprobusiness.ro

https://www.facebook.com/www.ushprobusiness.ro

https://www.linkedin.com/in/ush-pro-business/

https://www.instagram.com/ushprobusiness/

ACEX

Website: https://acex.ro/

Email: office@acex.ro