You are currently viewing COMUNICAT DE PRESĂ – Wallachia eHub, prezență activă la conferința Digital Innovation Zone de la Iași

COMUNICAT DE PRESĂ – Wallachia eHub, prezență activă la conferința Digital Innovation Zone de la Iași

Reprezentații proiectului Wallachia eHub, au participat, în data de 28 martie a.c. la Iași, la conferința Digital Innovation Zone – Transformare Digitală 2.0 alături de alte centre europene de digitalizare din țară și străinătate prezentând oferta dezvoltată de consorțiul proiectului Wallachia eHub (WEH), finanțat la nivel național și european.

Au participat, alături de organizatori, și un numeros public, înalți funcționari ai Agenției de Digitalizare a României – președinte Dragoș Vlad –  ai Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării – secretar de stat Eduard Mititelu – ai Comisiei Europene, precum Mihaela Lafont, ofițer de program.

Apreciem inițiativa colegilor de la Iași care ne-a permis să schimbăm bune practici și să dezvoltăm colaborări inter-regionale între centrele noastre de transformare digitală. În noiembrie vom organiza și noi în regiunea Sud-Muntenia a treia ediție a conferinței internaționale InnopRo, a centrului nostru Wallachia eHub” a declarat Costin Lianu, coordonator proiect Wallachia eHub și președinte al WEH.

Wallachia eHub (WEH) este un consorțiu regional format din 16 organizații, actori relevanți în procesul de inovare din regiunea de Sud-Muntenia și București-Ilfov. Misiunea lor este de a accelera procesul de transformare digitală a IMM-urilor și a sectorului public. Wallachia eHub face parte din Rețeaua Europeană a Centrelor de Inovare Digitală (EDIH) și a accesat finanțare prin programul Europa Digitală(EC/101083410-WeH) și prin programul POCIDIF (1147/2/1/161799).

Consorțiul a fost dezvoltat pe baza unui proces de coagulare a activităților de transformare digitală inițiat în august 2020 de către o grupare regională de clustere care și-a fixat ca obiectiv să contribuie la competitivitatea regională prin transformare și inovare digitală.

De la constituirea sa, Wallachia eHub a devenit un epicentru digital integrat atât în plan regional, furnizor de servicii specializate, cât și în piața globală prin participarea la dezvoltarea de coridoare digitale, parteneriate sau dezvoltarea unor proiecte de cercetare și investiții. Pe plan național centrul cooperează strâns cu alte centre de digitalizare constituite în celelalte regiuni de dezvoltare. În plan regional, centrul acționează după modelul „one stop shop” și este interesat să susțină dezvoltarea unor entități suport cât mai eficiente pentru beneficiari.

Universitatea Spiru Haret

Email: weh@spiruharet.ro

Website: weh.spiruharet.ro