You are currently viewing “CONSTRANGERI SI SOLUTII PENTRU EXPORTUL DE PRODUSE AGROALIMENTARE” – 18 Octombrie 2016 –

“CONSTRANGERI SI SOLUTII PENTRU EXPORTUL DE PRODUSE AGROALIMENTARE” – 18 Octombrie 2016 –

Desi exportul Romaniei de produse agroalimentare creste, el reprezinta numai circa 6% din totalul exportului national, iar cea mai mare parte a acestui export il reprezinta materia prima. Desi potentialul este mult mai mare, exista numeroase constrangeri dar si solutii pentru a dezvolta afaceri competitive.

In acest context, USH Pro Business va invita sa participati la seminarul “CONSTRANGERI SI SOLUTII PENTRU EXPORTUL DE PRODUSE AGROALIMENTARE”, eveniment care vizeaza oferirea unor solutii privind exportul de produse agroalimentare procesate.

Prin intermediul seminarului urmarim sa aducem in atentia dumneavoastra urmatoarele:

  • Dezvoltarea lanturilor valorice in domeniul agricol
  • Asocierea in agricultura pentru dezvoltarea exporturilor
  • Solutii de finantare prin intermediul fondurilor nationale si europene
  • Solutii de acces pe pietele internationale. Rolul sistemelor si normelor de certificare a produselor

Totodata, prin acest eveniment, USH Pro Business se alatura Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul USH si Centrului de Cercetare pentru Stiinte Medicale Veterinare, in campania de marcare a „Zilei Internationale a Alimentatiei”- World Food Day (16 octombrie 2016), eveniment ce are in vedere intensificarea eforturilor de initiere a unei politici adecvate, care sa contribuie in mod eficient la asigurarea securitatii produselor alimentare. Astfel, se atrage atenția asupra factorilor care reduc siguranța produselor alimentare și producția lor.

In stransa legatura cu cele amintite mai devreme, realizarea unei agriculturi ecologice poate conferi de asemenea o crestere certa a calitatii alimentatie zilnice. Tema din acest an este „Clima se schimbă. Alimentele și agricultura trebuie să se schimbe și ele”.

Evenimentul va avea loc in data de 18 Octombrie, orele 10.00, la sediul USH Pro Business, in strada Nicolae Iorga nr.34-36, Etaj 1, Sector 1, Bucuresti.