You are currently viewing PLOIEȘTIUL, POL DE COMPETITIVITATE PRIN CLUSTERE ȘI TRANSFER TEHNOLOGIC

PLOIEȘTIUL, POL DE COMPETITIVITATE PRIN CLUSTERE ȘI TRANSFER TEHNOLOGIC

Aceasta a fost concluzia întâlnirii membrilor clusterelor prahovene, Danube Engineering Hub și Bio Concept Valea Prahovei, în cadrul evenimentului “Ziua clusterelor prahovene în context regional” organizat de USH Pro Business, la sediul Universității Spiru Haret, din Ploiești, în data de 19 octombrie 2018.

Scopul evenimentului a fost acela de a valorifica capacitatea de cooperare și de specializare inteligentă între domeniile agricultură ecologică, turism ecologic, engineering și tehnologia informațiilor și de a identifica arii tematice de cercetare-inovare pentru colaborare, care, ulterior, să permită accelerarea inovației în regiunea Sud Muntenia, regiune de dezvoltare cu mare potențial competitiv, pentru domeniile menționate.

De asemenea, a fost prezentată oferta economică a clusterelor regionale, Danube Engineering Hub și Bio Concept Valea Prahovei, precum și posibilitățile de finanțare și dezvoltare a clusterelor. Cu această ocazie, au fost prezentate coordonatele viitorului centru de transfer tehnologic “CTT PRO TRANSFER PLOIEȘTI”, entitate din infrastructura de inovare și transfer tehnologic a Universității Spiru Haret, coordonată de USH Pro Business, la sediul din Ploiești, acestea fiind agreate de reprezentanții mediului de afaceri prezenți la eveniment.

„Este remarcabil faptul că Ploieștiul dispune, în prezent, de clustere, centru de afaceri de export și de un viitor centrul de transfer tehnologic și ne bucurăm de faptul că Universitatea Spiru Haret, alături de parteneri locali și regionali se implică activ în aceste procese. CTT Pro Transfer Ploiești va fi dedicat întregii regiuni de dezvoltare Sud Muntenia și vom folosi structurile noastre de sprijin, pentru ca Ploieștiul să deservească nu numai județul Prahova ci și regiunea de dezvoltare în care este integrat. Trebuie să gândim dezvoltarea României într-un nou context în care nivelul județean se integrează armonios în cel regional. Ades, uităm din interese înguste că avem agenții de dezvoltare regională și consilii de dezvoltare regională, dar ecosistemul nostru inovativ nu va neglija acest aspect” a declarat Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro