You are currently viewing Bio Danubius și USH Pro Business se implică în specializarea inteligentă pe domeniul bio-agroalimentar

Bio Danubius și USH Pro Business se implică în specializarea inteligentă pe domeniul bio-agroalimentar

Bio Danubius, primul cluster al producătorilor români de produse ecologice a demarat un proces de descoperire antreprenorială asupra modului în care folosesc tehnologiile avansate pentru certificarea, trasabilitatea și comercializarea produselor ecologice.

În cadrul  seminarului de descoperire antreprenorială, desfășurat la Brăila în 25 aprilie 2018,  eveniment organizat de Ministerul Cercetării și Inovării și UEFISCDI,  proiectul de cercetare propus de către clusterul Bio Danubius s-a bucurat de susținerea audienței, fiind cotat printre proiectele valoroase la nivel regional. Proiectul vizează aplicarea noilor tehnologii (blockchain, GIS, IoT, Big Data) în producerea, procesarea, trasabilitatea, certificarea și comercializarea produselor ecologice sub brandul Bio Danubius.

Acest proiect presupune crearea unui sistem de certificare și modalități avansate de tranzacționare cu produse ecologice. Proiectul are susținerea producătorilor, precum și a mediului academic și de cercetare, întrucât vizează cucerirea unor piețe externe  pe componenta cea mai sustenabilă și sănătoasă a agriculturii moderne, respectiv agricultura ecologică.

”Acest proiect inovator va fi integrat și în activitatea Centrelor de Afaceri pentru Export Bacău și Ploiești, ca rezultat al proiectului de cooperare „Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România”. Acest program poate integra în aceste centre, serviciile de inovare și cele de internaționalizare ceea ce este o premieră pentru România” a declarat domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

USH Pro Business
Evenimente, Comunicare și  Internaționalizare
Str. Nicolae Iorga nr 34-36,
București, sector 1
Tel:  +40 216 500 014
E-mail :  office@ushprobusiness.rowww.ushprobusiness.ro