Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) & Servicii suport UE

       Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) reprezinta un ansamblu de actiuni de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor şi legislaţiei UE.
       SUERD este a doua strategie macro-regională a UE, preluând modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în 2009) cu adaptare la specificul regiunii dunărene.
       USH Pro Business se implica activ in aceasta strategie in special in urmatoarele arii prioritare:
- PA 7, Societatea Cunoasterii
- PA 8, Competitivitate
- PA 9, Resurse umane si aptitudini
      In legatura cu modul in care USH Pro Business  s-a implicat pana in prezent in aceasta strategie si ce initiative promoveaza, accesati documentele alaturate.
 PREZENTARE SUERD
 
      Va putem oferi informatii privitoare la mecanismele de cooperare si brokeraj , participare impreuna sau promovare pentru proiecte regionale unde doriti sa va implicati. Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Strategia UE pentru regiunea Dunarii este cea mai importanta strategie macroregionala din care Romania face parte. Guvernanta  acestei  strategii este asigurata printr-o retea de institutii nationale si regionale.

In cele 11 arii prioritare ale strategiei exista de asemenea mecanisme de coordonare in masura sa permita evidentierea unor proiecte relevante cu caracter regional care ulterior sa beneficieze de finantari.

USH Pro Business este parte din acest proces si ofera servicii de consultanta si de training pentru entitatile publice sau private care doresc sa-si promoveze proiecte proprii in aceasta strategie.

Proiectele eropene reprezinta un domeniu  vast de actiune in care actori nationali sau europeni dezvolta activitati proprii in cooperare cu alti parteneri. Gasirea celor mai buni parteneri si punerea lor de acord este o activitate laborioasa, care necesita capacitate de a comunica si conecta diverse medii interesate de aceste proiecte.

USH Pro Business prin legaturile pe care le-a dezvoltat si parteneriatele care le deruleaza are capacitatea sa va puna in legatura pe astfel de proiecte in functie de interesul dvs.

Participarea in proiecte europene presupune adesea conectarea mai multor parteneri care vizeaza un model de afaceri, activitate inovativa sau alte genuri de performante care presupun cooperarea in retea pe un lant valoric bine definit.

USH Pro Business prin abordarea strategica a dezvoltarii de lanturi valorice ofera servicii de networking pentru cei care doresc sa colaboreze in acest sens.

USH Pro Business reprezinta o structura organizatorica a unei platforme ample centrata in jurul Universitatii Spiru Haret, Fundatiei Romania de Maine, Asociatiei  ASNSH, Centrului de Formare Profesionala si ICCS.

Pe aceasta platforma exista posibilitati de ofertare in domenii precum cercetarea stiintifica, formare profesionala, studii post niversitare si universitare, sprijinire mediu de afaceri.

In functie de configuratia proiectului pe care ni-l propuneti, pe componentele sus amintite, USH Pro Business asigura participarea directa a Universitatii la proiecte care vizeaza competitivitatea mediului de afaceri, fapt pentru care nu ezitati sa ne contactati.