Servicii

USH Pro Business ofera o gama variata de servicii pentru nevoile antreprenorilor. In aceasta rubrica veti gasi informatii privind oferta noastra .

Va sustinem in:

 • formare de Start Up-uri,
 • internationalizare,
 • cercetare si studii de piata,
 • formare vocationala si profesionala,
 • formare si dezvoltare clustere,
 • managementul inovarii,
 • elaborarea de strategii de competitivitate si export
 • consultanta in fonduri europene si nationale,
 • networking

Suntem deschisi la solutii de servicii tailored maid in functie de interesele Dvs

Conceptul de Joint Business Support raspunde nevoii ca Universitatea "Spiru Haret" prin USH Pro Business sa devina sustinator activ al mediului de afaceri. Raspundem astfel unei provocari, aceea de a ne transforma in furnizori de servicii dimensionate pe nevoile firmelor. 

Mai mult, ideea de Joint Business Support s-a nascut din convingerea ca parteneriatul pe termen lung este optiunea noastra in a face ca lucrurile sa se intample impreuna. 

O forma sigura a acestui parteneriat este Consiliul de Export unde USH Pro Business a devenit un partener de incredere si locul de desfasurare a unor activitati ale acestuia.

In sectiunea „Parteneriat cu Consiliul de Export” veti gasi mai multe detalii asupra acestui aspect.

A face lucrurile impreuna presupune sa ne implicam in a acompania firmele pe pietele internationale. Sectiunea „Meet the markets” fixeaza deja experienta noastra in a aduce pietele mai aproape de cei ce doresc sa le inteleaga si sa le cucereasca.

Be our partner !

Consiliul de Export este o structura organizatorica la nivel national, cu caracter public-privat, fara personalitate juridica, funcţionează pe lângă Ministerul Economiei şi are ca obiectiv armonizarea strategiilor sectoriale, intersectoriale si regionale cu Strategia Naţională  de Export, precum si stabilirea obiectivelor si prioritarilor in domeniul exportului. 

Membrii Consiliului de Export sunt reprezentanti ai institutiilor publice, structurilor patronale si profesionale cu atributii si activitati in domeniul exportului. 

USH Pro Business a fost gazda a doua intalniri ale Consiliului de Export in baza unui parteneriat realizat cu structurile asociative private membre fondatoare ale acestuia (anexam scurte prezentari ale acestor evenimente)

Urmare acestui parteneriat, USH Pro Business este sediul unor dezbateri si seminarii cu mediul privat privind in special aspectele de competitivitate externa ale firmelor romanesti.

Astfel USH Pro Business a creat in jurul Consiliului de Export partea privata , o adevarata retea de sustinere a exportului care se doreste un contributor activ la procesul de management al Strategiei Nationale de Export . 

Mai mult, USH Pro Business este un Centru de compententa sub aspectul Mangementului SNE , fapt pentru care ne puteti contacta in cazul in care suneti interesati in cunoasterea si formarea profesionala in acest domeniu.

Va invitam sa faceti parte din aceasta retea !

Sub genericul "Meet the markets" organizam evenimente pentru firme, clustere si asociatii interesate sa dezvolte afaceri pe pietele internationale.

In cadrul acestui gen de intalniri, ne concentram pe un numar limitat de firme cu potential de export si internationalizare, pe care le punem in legatura cu consultanti bine cotati pe piata, capabili sa ofere expertiza, acces pe piete dar si contacte utile la importatori, distribuitori sau alte canale de comercializare pe piete.

Acest gen de intalniri au loc periodic la sediul nostru si se desfasoara sub forma unei prezentari generale a serviciilor consultantului, urmate de discutii individuale de circa 30 min cu fiecare dintre participanti, in conditii de confidentialitate fata de restul participantilor. 

De regula, ne concentram per intalnire, la un numar restrans de domenii in functie de interesul manifestat Dvs.

 

Pentru detalii legate de evenimentele viitoare urmariti prima pagina a site-ului nostru

            Sub acest program ne propunem sa abordam teme care vizeaza dezvoltarea de noi piete sub impulsul strategiilor europene si global vizand sustenabilitatea, energiile regenerabile, standarde de calitate, specializari inteligente intre sectoare, etc.
 
            In cadrul acestui format vor fi invitati experti, consultanti si analisti care pot oferi opinii avizate asupra modului de dezvoltare al pietelor.
       Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD) reprezinta un ansamblu de actiuni de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor şi legislaţiei UE.
       SUERD este a doua strategie macro-regională a UE, preluând modelul de cooperare dezvoltat prin Strategia UE pentru Marea Baltică (adoptată în 2009) cu adaptare la specificul regiunii dunărene.
       USH Pro Business se implica activ in aceasta strategie in special in urmatoarele arii prioritare:
- PA 7, Societatea Cunoasterii
- PA 8, Competitivitate
- PA 9, Resurse umane si aptitudini
      In legatura cu modul in care USH Pro Business  s-a implicat pana in prezent in aceasta strategie si ce initiative promoveaza, accesati documentele alaturate.
 PREZENTARE SUERD
 
      Va putem oferi informatii privitoare la mecanismele de cooperare si brokeraj , participare impreuna sau promovare pentru proiecte regionale unde doriti sa va implicati. Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Strategia UE pentru regiunea Dunarii este cea mai importanta strategie macroregionala din care Romania face parte. Guvernanta  acestei  strategii este asigurata printr-o retea de institutii nationale si regionale.

In cele 11 arii prioritare ale strategiei exista de asemenea mecanisme de coordonare in masura sa permita evidentierea unor proiecte relevante cu caracter regional care ulterior sa beneficieze de finantari.

USH Pro Business este parte din acest proces si ofera servicii de consultanta si de training pentru entitatile publice sau private care doresc sa-si promoveze proiecte proprii in aceasta strategie.

Proiectele eropene reprezinta un domeniu  vast de actiune in care actori nationali sau europeni dezvolta activitati proprii in cooperare cu alti parteneri. Gasirea celor mai buni parteneri si punerea lor de acord este o activitate laborioasa, care necesita capacitate de a comunica si conecta diverse medii interesate de aceste proiecte.

USH Pro Business prin legaturile pe care le-a dezvoltat si parteneriatele care le deruleaza are capacitatea sa va puna in legatura pe astfel de proiecte in functie de interesul dvs.

Participarea in proiecte europene presupune adesea conectarea mai multor parteneri care vizeaza un model de afaceri, activitate inovativa sau alte genuri de performante care presupun cooperarea in retea pe un lant valoric bine definit.

USH Pro Business prin abordarea strategica a dezvoltarii de lanturi valorice ofera servicii de networking pentru cei care doresc sa colaboreze in acest sens.

USH Pro Business reprezinta o structura organizatorica a unei platforme ample centrata in jurul Universitatii Spiru Haret, Fundatiei Romania de Maine, Asociatiei  ASNSH, Centrului de Formare Profesionala si ICCS.

Pe aceasta platforma exista posibilitati de ofertare in domenii precum cercetarea stiintifica, formare profesionala, studii post niversitare si universitare, sprijinire mediu de afaceri.

In functie de configuratia proiectului pe care ni-l propuneti, pe componentele sus amintite, USH Pro Business asigura participarea directa a Universitatii la proiecte care vizeaza competitivitatea mediului de afaceri, fapt pentru care nu ezitati sa ne contactati. 

    "În România, formarea profesională a adulţilor este o prioritate naţională“( art. 1 alin (1) din OG 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor).

    Din anul 2009, Universiatea Spiru Haret şi-a extins activităţile prin oferirea de programe de formare profesională. Acestea au apărut din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei în ceea ce priveşte formarea profesională a adulţilor prin metode moderne şi eficiente. UNIVERSITATEA SPIRU HARET este furnizor de formare profesională autorizat de Consiliul Naţional de Formare a Adulţilor (CNFPA), în conformitate cu prevederile OG 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.

    Autorizarea reprezintă respectarea strictă a procedurilor impuse de CNFPA şi ne da dreptul sa eliberam Certificate de absolvire sau Certificate de calificare emise de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

    Programele de formare profesională se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministrului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului pentru aprobarea metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor.

    Certificatele eliberate la absolvirea programelor de formare profesională au regimul actelor de studii şi sunt recunoscute la nivel naţional dar şi internaţional, conform O.G nr.129 din 2000. Pentru recunoaşterea internaţională a certificatelor de calificare şi a certificatelor de absolvire obţinute în România este necesară apostilarea (ţări semnatare ale Convenţiei de la Haga) sau supralegalizarea (ţări nesemnatare ale Convenţiei de la Haga). În vederea aplicării apostilei sau a supralegalizării de către organele competente este necesară verificarea autenticităţii certificatelor.

Aceste programe sunt desfasurate de catre Universitatea "Spiru Haret" prin Centrul de Formare Profesionala   si sunt in conformitate cu prevederile legale fiind acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Se adreseaza cu prioritate educatoarelor, invatatoarelor si profesorilor din invatamantul preuniversitar indiferent de specializarea lor.

Au ca obiectiv general formarea si dezvoltarea competentelor, dezvoltarea personala si profesionala.

Sunt structurate modular, fiecare program fiind format din 5 module: 3 module care dezvolta competente specifice domeniului vizat si 2 module comune care dezvolta competente si abilitati de utilizare  a instrumentelor tehnologice si metodologice moderne.

Programele aprobate sunt urmatoarele:

 • Optimizarea invatarii in programe „After school”
 • Optimizarea perfomantelor profesionale prin consultanta si coaching cognitiv comportamental
 • Tehnici de clarificare a valorilor si educatie morala
 • Instrumente si strategii pentru optimizarea calitatii educatiei la nivelul clasei pregatitoare
 • Scriere, management si implementarea proiecte
 • Eficientizarea comunicarii in mediul scolar
 • Managementul scolar adaptat la realitatile societatii romanesti
 • Legislatia invatamantului si a muncii in context european
 • Metode de predare/invatare utilizand tehnologii moderne

   Aceste programe sunt desfasurate de catre  Universitatea Spiru Haret prin Centrul de Formare Profesionala si sunt in conformitate cu prevederile legale fiind acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Se adreseaza cu prioritate persoanelor interesate in pregatirea postuniversitara.

   Au ca obiectiv general formarea si dezvoltarea competentelor, dezvoltarea personala si profesionala.

   Sunt structurate modular, fiecare program fiind format din 5 module: 3 module care dezvolta competente specifice domeniului vizat si 2 module comune care dezvolta competente si abilitati de utilizare  a instrumentelor tehnologice si metodologice moderne.

   Programele aprobate sunt urmatoarele:

 • Optimizarea invatarii
 • Optimizarea perfomantelor profesionale prin consultanta si coaching cognitiv comportamental
 • Tehnici de clarificare a valorilor si educatie morala
 • Instrumente si strategii pentru optimizarea calitatii educatiei
 • Scriere, management si implementarea proiecte
 • Eficientizarea comunicarii
 • Legislatia invatamantului si a muncii in context european
 • Metode de predare/invatare utilizand tehnologii moderne

Programele de formare profesionala a adultilor desfasurate de Universitatea "Spiru Haret" prin Centrul de Formare Profesionala sunt autorizate de catre  Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) si permit dezvoltarea competentelor pentru activitati productive din diverse domenii  de activitate.

Programele aprobate sunt urmatoarele:

 1. PROGRAME DE CALIFICARE
 • Operator introducere, validare si prelucrare date- COD N.C. – 4113.2.1
 • Lucrator social – COD N.C. - 5139.2.2
 • Lucrator in comert- COD N.C. - 5220.1.1
 • Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport – COD N.C. - 5149.1.2
 • Asistent de gestiune - COD N.C. - 3433.3.1
 • Agent imobiliar - COD N.C. - 3413.3.1
 • Inspector resurse umane - COD N.C. - 3423.3.2
 • Agent comercial - COD N.C. - 3421.3.1
 • Agent dezinfectie, deratizare, dezinsectie - COD N.C. - 5149.1.1
 • Comerciant – vanzator marfuri nealimentare - COD N.C. - 5220.2.2
 • Comerciant – vanzator marfuri alimentare - COD N.C. - 5220.2.1

 

     2. PROGRAME DE SPECIALIZARE / PERFECTIONARE

 • Evaluator de risc la securitatea fizica - COD COR -  212115
 • Pedagog de recuperare - COD COR -  235205
 • Competente antreprenoriale – competente comune
 • Competente civice si sociale – competente comune
 • Competente informatice - competente comune
 • Comunicare in limba engleza - competente comune

In functie  de interesul organizatiilor societatii civile si ale entitatilor interesate putem veni in sprijinul dvs si cu alte programe de formare profesionala.

In acest scop ne orientam spre  categorii de  formare profesionala de real interes precum:

 • Managementul inovarii
 • Comunicare si branding
 • Internationalizare si dezvoltare sustenabila a exportului
 • Specializari inteligente la nivel de firme, clustere, asociatii sa

De asemenea avem un program focalizat pe Mass Media, program de pregatire pentru regizori , reporteri, redactori, prezentatori, operatori si tehnicieni.

Invatamantul dual reprezinta o forma de organizare a invatamantului profesional in care sunt combinate pregatirea profesionala facuta de un operator economic cu pregatirea facuta in scoli sau unitati de invatamant superior. Avand in vedere faptul ca in aceasta forma de invatamant  organizarea, functionarea si finantarea sa depinde esential de  mediul economic, asteptam solicitarile angajatorilor de a dezvolta proiecte comune prin care  li se pot  asigura forta de munca calificata.

Clusterele reprezinta concentrari teritoriale de firme cu interese comune in a coopera pentru dezvoltarea competitivitatii si a unor produse si servicii inovative. De obicei, ele sunt specializate in domenii inrudite si vizeaza dezvoltarea de strategii care sa le permita un acces mai rapid si eficient pe piete, in special cele internationale. 

Clusterele ca si retelele de afaceri au devenit in ultimul deceniu aliante strategice indispensabile pentru firmele care aspira sa-si consolideze pozitiile pe piata. Avand in vedere strategia de competitivitate a Uniunii Europene care pune un accent deosebit pe aceste aliante ele sunt un vehicul important de acces pentru fonduri europene. 

In sectiunea „ Constultanta, formare, elaborare de strategii de dezvoltare si invoare” gasiti detalii privind implicarea nostara .

Be our partner !

Structurile de cluster, universitatile si institutele de cercetare au un rol central in dezvoltarea unor solutii competitive pentru firme. Clusterele dispun de unitati manageriale care in timp isi dezvolta servicii utile firmelor.

Aceste servicii pot fi de internationalizare, de pregatire a resursei umane, de inovare cercetare, de aprovizionare cu materii prime, etc. 

Avand in vedere experienta acumulata de Centru USH Pro Business in participarea directa la aceste structuri (vezi sectiunea „Participare directa in structuri de clustere”) oferim consultanta pentru formarea de clustere precum si pentru dezvoltarea de strategii de competitivitate, de internationalizare, de marketing si branding.

Va invitam sa ne contactati in cazul in care doriti sa construiti o alianta strategica de afaceri care va va oferi noi oportunitati si sustenabilitate!

Be our partener !

Prin USH Pro Business, Universitatea "Spiru Haret" a contribuit activ la crearea unor clustere si este membra la urmatoarele structuri de tip cluster:

Prezentam atasat cateva date privind obiectivele acestor clustere .

Invitam entitatile interesate in participarea la aceste clustere, ca in baza materialelor anexate, sa ne contacteze pentru o eventuala colaborare sau participare la aceste structuri.

Be our partner !

USH Pro Business doreste sa devina un liant eficient intre procesele de inovare-cercetare-dezvoltare si cele de internationalizare atat ale firmelor deja constituite cat si ale Start Up-urilor.
USH Pro Business s-a preocupat in timp de programe si proiecte pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale persoanelor cu vârsta peste 18 ani care doresc să dezvolte o activitate independentă.
Suntem deschisi la parteneriate care vizeaza dezvoltarea start up-urilor si elaborarea unor planuri de afaceri viabile.
Pentru cei interesati de modul in care am derulat programe anterior va sfatuim sa accesati materialele USH Start Up
Incubatoarele de afaceri sunt in atentia noastra fiind principalii catalizatori in dezvoltarea afacerilor Dvs.
Vom dezvolta proiecte in care centrul nostru sa preia functii de incubator de afaceri sau centru de transfer tehnologic.
Dispunem de o retea vasta de contacte la nivelul firmelor si structurilor asociative atat in Romania cat si in exterior si suntem deschisi la colaborari in acest sens.
USH Pro Business va folosi activ reteaua de studenti si cadre didactice cat si alte retele profesionale in elaborarea de studii de piata sau alte proiecte de cercetare.