USH ProBusiness în presă

ClubITCÎn perioada 9-10 noiembrie 2017, USH Pro Business a participat la Budapesta, Ungaria la ICT Proposers’ Day 2017, un eveniment de networking ce se axează pe cercetarea și ino

varea europeană în domeniul TIC, cu un accent deosebit pe programul de lucru Orizont 2020 pentru perioada 2018-2020.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare din UE, cu fonduri de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pe parcursul a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care le vor atrage acești bani.

Unul dintre evenimentele la care a participat reprezentantul USH Pro Business  a fost Startup Europe, o inițiativă a Comisiei Europene care se încadrează în politica de  „Piața unică digitală” (Digital Single Market”). (Citeste mai departe..)

AMOSÎn perioada 20-22 octombrie 2017, USH Pro Business a lansat în premieră primul hackathon destinat industriei turistice. Evenimentul s-a adresat studenților dar și altor tineri creativi care au intrat în competiție pentru a dezvolta soluții de afaceri inovatoare în acest domeniu.
Hackathonul e un concept dezvoltat de industria IT, fapt pentru care cei prezenți au avut cunoștințe și abilități în domeniu dar și idei de afaceri inovatoare. Din acest motiv, o mare parte din studenții participanți au fost atât de la facultățile de specialitate din Universitatea Spiru Haret dar și tineri cu idei de afaceri.

Pe parcursul a 2 zile, cele 7 echipe care au formulat ideile de proiect au avut posibilitatea să le dezvolte și să le contureze într-un business plan  beneficiind de asistența experților  în domeniu. (Citeste mai departe..)

Agerpres1USH Pro Business a organizat, în urmă cu două săptămâni, o misiune economică la expoziția internațională EXPO Astana 2017, Kazahstan, misiune din care au făcut parte delegația Universității Spiru Haret, firme și clustere românești din domeniile engineering, IT&C, energie, logistica & mobilier industrial, produse agroalimentare , inclusiv certificate ecologic.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, acțiunea s-a desfășurat în strânsă colaborare cu conducerea Ambasadei României la Astana, sub coordonarea ambasadorului Cezar Armeanu și a lui Nicolae Păvălucă, secretar I în cadrul Ambasadei României la Astana.

Cu această ocazie, USH Pro Business a organizat la pavilionul României forumul "Oportunități bazate pe soluții și tehnologii verzi", eveniment în cadrul căruia au fost prezentate clusterelor din domeniul energetic, bioeconomie și agricultură bio conceptul Danube Energy Hub, oferte de export ale firmelor românești și au fost abordate teme precum inovare și internaționalizare în domeniul energiilor verzi și soluții inovatoare în domeniul energetic. (Citeste mai departe..)

InvestingRomaniaBucureşti, 4 sep /Agerpres/ - USH Pro Business a organizat, în urmă cu două săptămâni, o misiune economică la expoziţia internaţională EXPO Astana 2017, Kazahstan, misiune din care au făcut parte delegaţia Universităţii Spiru Haret, firme şi clustere româneşti din domeniile engineering, IT&C, energie, logistica & mobilier industrial, produse agroalimentare , inclusiv certificate ecologic. 

Conform unui comunicat remis AGERPRES, acţiunea s-a desfăşurat în strânsă colaborare cu conducerea Ambasadei României la Astana, sub coordonarea ambasadorului Cezar Armeanu şi a lui Nicolae Păvălucă, secretar I în cadrul Ambasadei României la Astana.

Cu această ocazie, USH Pro Business a organizat la pavilionul României forumul 'Oportunităţi bazate pe soluţii şi tehnologii verzi', eveniment în cadrul căruia au fost prezentate clusterelor din domeniul energetic, bioeconomie şi agricultură bio conceptul Danube Energy Hub, oferte de export ale firmelor româneşti şi au fost abordate teme precum inovare şi internaţionalizare în domeniul energiilor verzi şi soluţii inovatoare în domeniul energetic. (Citeste mai departe..)

 

UrbasofiaUrbasofia together with UHS Pro Business organised an event (26th of June 2017 in Bucharest) called “Bottom-up Urban requalification” Bucharest and Palermo: Comparing two realities. The main thematic of the event was concerned about how the influences of the history have changed the way to live in these two cities and the common spaces today. The discussion topics were the following:

  • How our cities were affected by history;
  • Requalification of public space: first step in order to create a more liveability environment;
  • Historical market of Ballarò, where local and foreign people work together;
  • Young Placemakers Initiative: a project designed to revitalize four public spaces through creative interventions; (Citeste mai departe..)

 

ClubITCÎn data de 07 iulie 2017 a fost organizat la sediul USH Pro Business un seminar privind tehnologia Blockchain.

În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute următoarele subiecte:

– ce este tehnologia Blockchain și care sunt domeniile în care poate fi aplicată;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în domeniul financiar;

– aplicațiile tehnologiei Blockchain în turism și industria experienței.

La seminar, pe lângă studenți și cadre didactice ale Universității Spiru Haret, au participat și autorități publice împreună cu mediul de afaceri. Dezbaterile au evidențiat faptul că această tehnologie este doar la începuturile ei și că vor fi numeroase aplicații în care aportul cercetării, inovării și implicit al universităților este foarte important. (Citeste mai departe..)

GazetaDeAgriculturaIn data de 3 iunie 2017, s-a desfasurat la Tulcea Simpozionul International“Importanta agriculturii ecologice in Romania, Moldova si Ucraina pentru agricultura ecologica (organica) europeana si globala”.

Evenimentul a marcat un pas semnificativ spre dezvoltarea Clusterului Bio Danubius, prin semnarea documentului de adeziune la cluster de catre asociatii de producatori bio si autoritati locale din Ismail, Ucraina si Cahul, Moldova. Prin aceasta aderare, Clusterul Bio Danubius a devenit un cluster transfrontalier, consolidandu-si pozitia de lider regional in domeniul agriculturii bio.

In cadrul simpozionului au fost abordate temele: Situatia agriculturii ecologice in regiune; Situatia de facto a productiei ecologice; Perspective de viitor in agricultura ecologica; Certificarea ecologica si trasabilitatea sistemului in agricultura ecologica; Sustinerea si promovarea agriculturii ecologice. (Citeste mai departe..)

AgriPediaÎn data de 3 iunie 2017, s-a desfășurat la Tulcea Simpozionul International “Importanța agriculturii ecologice în România, Moldova și Ucraina pentru  agricultura ecologică (organică) europeană și globală”.

În cadrul simpozionului au fost abordate temele: situaţia  agriculturii ecologice în regiune, situaţia de facto a producţiei ecologice, perspective de viitor în agricultura ecologică, certificarea ecologică şi trasabilitatea sistemului în  agricultura ecologică, precum și susţinerea şi promovarea agriculturii ecologice. (Citeste mai departe..)

BacauExpressFacultatea de Inginerie, Informatică și Geografie a Universității ,,Spiru Haret” din București, împreună cu Asociația Profesională de Geografie, Ecologie și Turism ,,Destin Geografic” (APGET-DG) au organizat în perioada 26 – 28 mai 2017, la București și Slănic-Moldova, cea de-a noua ediție a Simpozionului Internațional de Geografie ,,Peisaje: percepție, cunoaștere, conștientizare și acțiune” (,,Landscapes: Perception, Knowledge, Awareness and Action”), printre parteneri numărându-se și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPPTCAS), instituție din subordinea Consiliului Județean Bacău (CJ). (Citeste mai departe..)

LOGO PartnersCompaniile din Regiunea Sud Muntenia şi Centru pot apela la serviciile oferite de rețeaua  de sprijin dezvoltată de Centrul antreprenorial USH Pro Business pentru identificarea soluțiilor de susținere a competitivității, prin crearea de comunități de practică locale, de cercetare, inovare precum și prin strategii de inovare și internaționalizare.

Turismul, bioeconomia, localităţile inteligente şi industria auto şi de componente auto sunt principalele domenii de specializare inteligentă aplicabile în economia Regiunii Sud Muntenia, identificate de universitari şi mediul de afaceri local. (Citeste mai departe..)