Imagini evenimente si comunicate de presa

Ref:  Combaterea efectului nefast al tehnologiilor sau rigorile protecției datelor în societatea informaționala

Marți, 17 aprilie 2018, USH Pro Business a organizat evenimentul ”Inovația în domeniul tehnologiilor avansate – Impactul transformărilor tehnologice asupra mediului de afaceri și al societății”, eveniment la care au participat atât reprezentanți ai structurilor asociative, institute, companii cât și ai mediului academic .

Temele dezbătute au fost legate de obligativitatea conformării la cerințele Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) și politica GDPR, cultura securității, securitatea prelucrărilor, managementul riscului de securitate, principiile protecției informațiilor, managementul diminuării riscului, riscurile cibernetice și securitatea datelor - aspect important pentru dezvoltarea afacerilor.

Citește mai departe...

Ref:  Universitatea Spiru Haret prezență activă în programul HEInnovate Romania

Vineri, 13 aprilie 2018, Universitatea Spiru Haret a participat la întâlnirea de lansare a proiectului HEInnovate Romania, întâlnire organizată de Ministerul Educației Naționale împreună  cu Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele unui studiu întreprins de  Junior Achievement Romania privind antreprenoriatul universitar, studiu la care Universitatea Spiru Haret, prin centrul USH Pro Business, a contribuit cu procesul de autoevaluare.

Citește mai departe...

Ref:  USH Pro Business susține lansarea unui nou magazin de produse ecologice în București

Marți, 10 aprilie 2018, USH Pro Business, membru fondator al clusterului Bio Concept Valea Prahovei, a participat împreună cu ceilalți membrii (Nasul Roșu, Pereco, Cooperativa agricolă Bio Cătina, Sana Plant Extract, Bio Ideal, Grădina de Lavandă, PFA Stan C. Anca Mădălina, PFA Istrate Adrian Alexandru, PFA Vlădilă Lucian, Ferma Ecologică Bio Dumbrava, Asociația Proecologic Sistem, Business Network Connect, Mkviarom Solutions) la  evenimentul de lansare a magazinului Aprozar Organic, în vederea promovării de produse ecologice.

Citește mai departe...

Ref:  Participarea membrilor Asociației Proecologic Sistem sub egida Clusterului Bio Concept Valea Prahovei și cu sprijinul USH Pro Business la Târgul Raw Life & Style- Târgul internațional pentru o viață verde, în armonie cu natura , 23-25 Martie.                 

Târgul Raw Life & Style a fost organizat la Romexpo în perioada 23-25 Martie 2018 și a avut ca temă preocuparea consumatorilor pentru sănătate, pentru a putea face față activității zilnice din ce  în ce mai solicitante și, nu în ultimul rând, pentru o viață aflată în echilibru cu natura și cu propria persoană.

Asociația Proecologic Sistem, sub sloganul ,,Vom reuși numai împreună" a participat cu produse proaspete și procesate, certificate ecologic, prin următoarele firme: Nasul Roșu, Pereco SRL (Bioca), Sana Plant Extract (Aromela), Gradina de Lavandă, PFA STAN C. Anca Mădălina (miere Aurul din flori), PFA Istrate Adrian Alexandru (miere Biosfera Deltei Dunării).

Citește mai departe...

Ref: Asocierea producătorilor agricoli, un factor neglijat de competitivitate și progres economic

În data de 23 martie 2018, s-a desfășurat la Iași un eveniment legat de asocierea în domeniul agro - alimentar, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord - Est.

La acest eveniment au participat un număr mare de fermieri și asociații de fermieri, fiind prezentate modele de succes de cooperare pe lanțul valoric agro - alimentar, atât sub forma unor cooperative cât și sub forma unor clustere.

Citește mai departe...

           Ref:  SuperKoncept ProBusiness sprijină tinerii cu idei de afaceri inovatoare

            În cursul săptămânii trecute, în zilele după lansarea evenimentului SuperKoncept Pro Business, au avut loc interviuri cu studenții și tinerii care s-au prezentat, fiind identificate competențele lor în zonă, în domenii de afaceri precum design interior, nutriție, tehnologia informației, kinetoterapie, pregătire sportivă, produse ecologice, ș.a.

            Aceste interviuri vor continua și în zilele următoare, după care vor fi selecționați participanții pentru implicarea în acțiuni concrete de dezvoltare a afacerilor pe platforma SuperKoncept.

Citește mai departe...

Ref:  Servicii de interes pe piața arhivării

O companie este structurată în jurul documentelor, iar activitatea ei se desfăşoară prin intermediul acestor documente. Gestionarea arhivelor fizice este de multe ori o activitate pe care firmele hotărăsc să o gestioneze cu forțe proprii. Odată ce volumul documentelor crește,  va crește și complexitatea și costurile aferente gestionării lor.

Sistemul informatic de management al documentelor asigură evidenţa, controlul executării, stocarea şi regăsirea documentelor, în orice format electronic. Managementul arhivării deși este un domeniu dinamic și provocator este puțin înțeles.

Citește mai departe...

Ref:   Producătorii de vinuri românești se pot promova pe piața irlandeză

În data de 21 februarie 2018, USH Pro Business a organizat evenimentul ” Potențialul pieței irlandeze pentru exportatorii vinurilor românești”, eveniment la care au participat atât producători de vinuri cât și specialiști în domeniul vie – vin.

În cadrul seminarului s-a discutat despre atractivitatea pieței irlandeze în contextul Brexit-ului precum și despre oportunitățile de export oferite de Programul de Cooperare Elvețiano - Român.

Citește mai departe...

Ref:  Ambiții mari pentru exportatorii români de produse ecologice

         - 20 februarie 2018-

În cadrul târgului  Biofach Nürnberg 2018, cel mai mare târg internațional specializat în domeniul ecologic din lume, România a înregistrat participări care denota o creștere a interesului pentru produsele procesate și promovare sub brand propriu dar și pentru forme asociative de reprezentare a producătorilor români.

Citește mai departe...

Ref:  Performanțele României în domeniul sectorului agriculturii ecologice

         - 15 februarie 2018-

În cadrul seminarului ”Innovation networks in the Central Eastern European region for increasing value chain development in the organic sector” organizat în data de 14 februarie 2018 la Expo Biofach Nürnberg, cel mai mare târg internațional specializat în domeniul ecologic din lume, România a fost menționată într-un studiu FIBL Elveția (Institutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveția - FIBL, cel mai prestigios for de cercetare în domeniul sectorului ecologic din lume)  cu performanțe modeste față de alte țări din zona Est Europeana. Astfel, dintre cele 23 de țări est-europene  analizate în studiu, care ocupă împreună doar 0,7 % din totalul mondial al suprafeței cultivate și certificate ecologic, numai România și Polonia înregistrează declin al suprafețelor certificate ecologic, fiind considerate din acest punct de vedere contra-performeri.

Citește mai departe...