Imagini evenimente si comunicate de presa

Ref: România poate rata dezbaterile europene privind competitivitatea industriei forestiere

În cadrul workshop-ului ”România în contextul elaborării strategiei UE pentru competitivitatea industriei forestiere”, eveniment organizat de centrul USH Pro Business azi, 5 iulie 2018, s-a evidențiat faptul că industria forestieră se află sub lupa Comisiei Europene pentru a  jalona obiectivele strategice și măsurile ce se impun la orizontul anilor 2030. În acest moment sunt fundamentate mai multe orientări strategice care converg către ideea sustenabilității și utilizării eficiente a fondului forestier european.

Citește mai departe...

Ref: Noi întâlniri de dezvoltare ale clusterelor Danube Furniture și Bucureștiul Creativ

În data de 3 iulie 2018, USH Pro Business a organizat întâlniri de lucru în cadrul  clusterelor Danube Furniture  și Bucureștiul Creativ.

Dezbaterile au vizat definitivarea componenței celor două clustere (membrii fondatori, EMC); atragerea de noi membrii în clustere; stabilirea principalilor vectori de dezvoltare ai clusterelor (strategia de dezvoltare a clusterului) precum și  primii pași în politica de marketing a clusterelor.

Citește mai departe...

Ref: USH Pro Business promotor marcant și activ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD)

Joi, 28 iunie 2018, Universitatea Spiru Haret prin Centrul Antreprenorial USH Pro Business, alături de TVH și Opinia Națională (parteneri media Asociați) a participat la dezbaterea publică organizată  la sediul Ministerului Afacerilor Externe,  prin care a fost marcată Ziua Internațională a Dunării.

Evenimentul a coincis cu intensificarea pregătirilor privind preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), cu ocazia Forumului ce va avea loc la Sofia în luna octombrie 2018.

Citește mai departe...

Delegația provinciei Riau din Indonezia ia ca model învățământul privat din România prin Universitatea Spiru Haret

USH Pro Business a primit azi, 3 iulie 2018, vizita unei delegații indoneziene formată din reprezentanți ai Casei Regionale a Provinciei Riau, respectiv autorități locale indoneziene, cadre universitare și membri ai unor partide politice interesați de dezvoltarea învățământului indonezian urmând exemplul Universității Spiru Haret.

Scopul vizitei delegației indoneziene a fost acela de a realiza contacte cu universități din România atât pentru o documentare asupra mediului universitar și a politicilor educaționale din România, cât și pentru a dezvolta parteneriate cu institute de învățământ superior.

Citește mai departe...

Ref: Qingdao, regiunea model a Chinei, interesată într-o cooperare de lungă durată cu România

În cadrul evenimentului ”Stimularea cooperării economice cu regiunea Qingdao/China”, organizat de centrul USH Pro Business, în data de 25 iunie 2018 la București, înalte oficialități chineze au scos în evidență interesul deosebit al regiunii Qingdao de a dezvolta relații de cooperare cu România.

Chu Lianyu, înalt demnitar în Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional, consideră că potențialul afacerilor și a cooperării cu România este practic puțin valorificat.

Regiunea Qingdao excelează în logistică, transporturi, tehnologie, construcții navale și IT&C.

Citește mai departe...

Ref: Firmele românești cu produse ecologice au șanse să vândă pe piața irlandeză!

Urmare participării USH Pro Business la expoziția internațională ”Produs românesc pe piața irlandeză”, eveniment ce a avut loc la începutul lunii iunie la Dublin, astăzi 14 iunie, USH Pro Business a organizat un workshop la care au participat atât reprezentanți ai firmelor prezente la evenimentul de la Dublin cât și firme doritoare să participe la evenimente similare, de promovare pe piețe internaționale.

Citește mai departe...

Ref: România luptă să aibă, prin agricultura ecologică, un loc cât mai bun în noul model agricol european

Agricultura ecologică a fost tema dezbătută în cadrul celei de-a șasea ediție a Forumului EUROSFAT 2018 - Dezbatere privind Viitorul Europei, eveniment ce a avut loc azi 8 iunie.

În cadrul Forumului Anual de Dezbateri Europene, USH Pro Business a readus în discuție problematica agriculturii ecologice, la Panel nr. 1– Viitorul agriculturii europene post 2020 - cum creștem noua generație de tineri fermieri, în numele clusterelor Bio Danubius și Bio Concept Valea Prahovei și a fermierilor care țintesc pătrunderea pe piețe externe prin Centre de Afaceri pentru Export teritoriale, Ploiești (CAE Ploiești), Bacău (CAE Bacău) precum și din alte zone ale României.

Citește mai departe...

Ref: Workshop privind analiza strategiei clusterului Bio Concept Valea Prahovei

În data de 5 iunie, în cadrul ”Programului de Cooperare Elvețiano – Român vizând reducerea disparităților economice sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”, USH Pro Business a găzduit prima întâlnire a membrilor clusterului Bio Concept Valea Prahovei, întâlnire la care au fost trecute în revistă realizările de până în prezent ale acestuia.

Au fost analizate participările unor membrii la activități comune de promovare la export (Conferința internațională ”The 10th International Symposium on Geography”/Cheia și participarea la expoziția internațională ”Produs românesc pe piața irlandeză”/Dublin).

Citește mai departe...

Ref: Workshop pentru lansarea clusterului ”Danube Furniture Cluster”

În data de 5 iunie , în cadrul ”Programului de Cooperare Elvețiano – Român vizând reducerea disparităților economice sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”, USH Pro Business a găzduit primul workshop de constituire a clusterului ”Danube Furniture Cluster”.

La eveniment au participat firme producătoare și exportatoare de mobilă din cadrul programului, care au fost instruite în ceea ce privește avantajele unui cluster regional în industria mobilei.

Citește mai departe...

Ref:  USH Pro Business prin centrele sale de afaceri de export și de transfer tehnologic susține inovarea și internaționalizarea firmelor românești pe piața irlandeza

În perioada 2-3 iunie a.c. USH Pro Business a participat la prima ediție a târgului internațional Produs românesc pe piața irlandeza, o inițiativă lăudabilă a unui grup de oameni de afaceri români din diaspora irlandeza. În cadrul evenimentul a fost organizat un stand comun USH Pro Business împreună cu clusterele Bio Concept Valea Prahovei, Danube Engineering Hub și Bio Danubius unde au expus firmele care beneficiază de expertiza Centrului de Afaceri de Export USH pentru dezvoltarea și accelerarea strategiilor de export. Au fost expuse ofertele clusterelor în domeniul produselor ecologice, mobilă, IT&C, servicii GIS, precum și oferta educațională a Universității Spiru Haret, cea a Premium Wellness Institute și alte  start up-uri  ale universității.

Citește mai departe...