Imagini evenimente si comunicate de presa

Ref: USH Pro Business a participat la ICT Proposers’ day 2017, Budapesta/Ungaria_9-10 Noiembrie 2017

 

În perioada 9-10 noiembrie 2017, USH Pro Business a participat la Budapesta, Ungaria la ICT Proposers' Day 2017, un eveniment de networking ce se axează pe cercetarea și inovarea europeană în domeniul TIC, cu un accent deosebit pe programul de lucru Orizont 2020 pentru perioada 2018-2020.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare din UE, cu fonduri de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pe parcursul a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private pe care le vor atrage acești bani.

Citește mai departe...

Ref: Universitatea Spiru Haret și centrul USH Pro Business se implică activ în ”Drumul mătăsii”_10-11 Noiembrie 2017

În data de 11 noiembrie 2017, centrul USH Pro Business a organizat la Brașov prin filiala proprie din cadrul USH Brașov o masă rotundă cu tema ”China and Romania in global and regional prospective. Future opportunities”. La întâlnire a participat conducerea centrului de cercetări CCTB China în domeniul globalizării și inițiativei chineze One Belt One Road, condusă de Prof. Zhengju Ji.

Pe lângă profesori și  cadre didactice universitare au participat domnul Marian Rasaliu – prefect al județului Brașov, domnul Adrian Gabor - Vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, domnul Silviu Costea - Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Brașov, domnul Aurel Blaj - Președinte al clusterului Bio Carpathia, experți și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Citește mai departe...

Ref: Experience Lab, incubator de afaceri în domeniul turismului

La data de 1 noiembrie 2017 a fost lansat Laboratorul Experiențelor (Experience Lab) urmare  evenimentului Hackathon organizat în perioada 20-22 Octombrie 2017.

Experience Lab este un incubator de afaceri pentru start-up-uri, în care studenții studiază diverse ideii de afaceri cu caracter de inovator.

Primele grupe de studenți continuă să dezvolte ideile prezentate în cadrul evenimentului Hackathon, idei care vizează aplicații în domeniul turismului, sub îndrumarea unor facilitatori specializați în dezvoltare antreprenorială.

Citește mai departe...

Ref: Parteneriate pentru dezvoltarea afacerilor inovatoare la nivel global_CONNECT 2017,   Irlanda _ Octombrie 2017

 

Întâlnirea "Connect 2017" a reunit în ziua de 23 octombrie, la Maynooth, Dublin/Irlanda, centre antreprenoriale universitare din Irlanda, România, Croația, Portugalia, Franța și Estonia cu scopul de a stimula dezvoltarea afacerilor inovatoare la nivel global, cu implicarea mediilor de afaceri organizate în jurul universităților. Pe lângă Centrul USH Pro Business au fost prezente centre similare din țările sus menționate la inițiativa Centrului de  Comercializare al Universității Maynooth, Irlanda.

Citește mai departe...

Ref: USH Pro Business în parteneriat cu Welcome City Lab Paris organizează  primul hackathon din România_Octombrie 2017

În perioada 20-22 octombrie 2017, USH Pro Business a lansat în premieră primul hackathon destinat industriei turistice. Evenimentul s-a adresat studenților dar și altor tineri creativi care au intrat în competiție pentru a dezvolta soluții de afaceri inovatoare în acest domeniu.

Hackathonul e un concept dezvoltat de industria IT, fapt pentru care cei prezenți au avut cunoștințe și abilități în domeniu dar și idei de afaceri inovatoare. Din acest motiv, o mare parte din studenții participanți au fost atât de la facultățile de specialitate din Universitatea Spiru Haret dar și tineri cu idei de afaceri.

Citește mai departe...

Ref: USH Probusiness, un model atractiv pentru polii de creștere din regiunea Toliara,  Madagascar_octombrie 2017

 

În cadrul unei vizite facilitate prin programul Erasmus, Universitatea Spiru Haret s-a remarcat atât prin performanțele sale cât și, în mod special, prin  Centrul Antrepenorial USH Pro Business la nivelul mediului politic, de afaceri și  universitar din regiune. Astfel, pe lângă întâlnirile cu cadrele didactice și studenții facultăților de geografie, economie, istorie, drept, informatică și limbi străine  au fost organizate întâlniri de prezentare a universității și centrului antreprenorial la Camera de Comerț și Industrie Toliara și Alianța Franceza. 

Citește mai departe...

     

        Ref: Misiune Economica USH Pro Business la Expoziția Internațională Expo Astana 2017

În perioada 22-25 august 2017, USH Pro Business a organizat o misiune economică la expoziția internațională Expo Astana 2017, Kazahstan,  misiune din care au făcut parte delegația Universității Spiru Haret, firme și clustere românești din domeniile engineering, IT&C, energie, logistica & mobilier industrial, produse agroalimentare , inclusiv certificate ecologic.

Acțiunea s-a desfășurat în strânsă colaborare cu conducerea Ambasadei României la Astana, sub coordonarea E.S. domnul Ambasador Cezar  Armeanu și a domnului  Nicolae Păvălucă, Secretar I în cadrul Ambasadei României la Astana, ceea ce condus la succesul acțiunii.

Citește mai departe...

Ref: Eveniment ”GRUP DE REFLECȚIE ÎN DOMENIUL TEHNOLOGIEI BLOCKCHAIN (BLOCK)” / 4 August 2017, București

 

În data de 04 august 2017, a fost organizată la sediul USH Pro Business prima întâlnire a Grupului de Reflecție în domeniul tehnologiei Blockchain, entitate constituită ca o platformă de cunoștințe și colaborativă, pentru diseminarea și aplicarea acestei tehnologii.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele subiecte:

- ce este tehnologia Blockchain și care sunt aplicațiile ei

Citește mai departe...

   Ref: Eveniment TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN ȘI APLICAȚIILE EI, FEREASTRA NECUNOSCUTĂ CĂTRE O PIAȚĂ DE CAPITAL DE 100 MILIARDE DE DOLARI” / 7 Iulie 2017, București

   În data de 07 iulie 2017 a fost organizat la sediul USH Pro Business un seminar privind tehnologia Blockchain. În cadrul acestui eveniment au fost dezbătute următoarele subiecte:

- ce este tehnologia Blockchain și care sunt domeniile în care poate fi aplicată;

- aplicațiile tehnologiei Blockchain în domeniul financiar;

- aplicațiile tehnologiei Blockchain în turism și industria experienței.

Citește mai departe...

Ref: Eveniment „TRANSFORMAREA ECONOMICĂ A CHINEI. OPORTUNITĂȚI PENTRU ROMÂNIA
ȘI ȚĂRILE DIN REGIUNE” / 4 iulie 2017


     În data de 4 iulie 2017, cu ocazia prezenței în țara a doamnei Profesor Dr. Zhou Hong, membru al Academiei de Științe Sociale din China(CASS) și Președinte a Asociației pentru Studii Europene din China, USH Pro Business a organizat un seminar privind relațiile Uniunii Europene cu China. În cadrul evenimentului, a fost analizat contextul actual UE-China și implicațiile pentru România.

     Doamna Profesor Zhou a considerat că România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în aceste relații a unor țări precum Cehia, care a reușit să atragă investiții chineze substanțiale.

Citește mai departe...