Imagini evenimente si comunicate de presa

Ref: Ploieștiul, pol de competitivitate prin clustere și transfer tehnologic

Aceasta a fost concluzia întâlnirii membrilor clusterelor prahovene, Danube Engineering Hub și Bio Concept Valea Prahovei, în cadrul evenimentului “Ziua clusterelor prahovene în context regional” organizat de USH Pro Business, la sediul Universității Spiru Haret, din Ploiești, în data de 19 octombrie 2018.

Scopul evenimentului a fost acela de a valorifica capacitatea de cooperare și de specializare inteligentă între domeniile agricultură ecologică, turism ecologic, engineering  și tehnologia informațiilor și de a identifica arii tematice de cercetare-inovare pentru colaborare,  care, ulterior, să permită accelerarea inovației în regiunea Sud Muntenia, regiune de dezvoltare cu mare potențial competitiv, pentru domeniile menționate.

Citește mai departe...

Ref: Fermierii irlandezi apreciază evoluţiile din sectorul agriculturii organice în România

Un grup de fermieri irlandezi condus de John Kennedy, consultant agricol, s-a aflat recent în România, în perioada 8-14 Octombrie 2018. USH Pro Business, împreună cu  unul dintre partenerii centrului, Cooperativa Bio Carpathia, a organizat  în data de 12 Octombrie 2018 o vizită a acestui grup la fermele agricole ecologice din  judeţul Braşov.

Citește mai departe...

Ref: Universitatea ”Spiru Haret” dezvoltă colaborări cu mediul academic din Republica Moldova

În data de 12 octombrie 2018, Universitatea ”Spiru Haret” a primit vizita delegației universităților din Republica Moldova condusă de Prof. univ. dr. Gheorghe Avornic, Rector al Universității de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere” din Chișinău.

În cadrul acestei întrevederi a fost analizat stadiul memorandumului de înțelegere încheiat între Universitatea ”Spiru Haret” și Universitatea ”Constantin Stere” din Chișinău, fiind stabilite o serie de domenii de colaborare în cercetare aplicată, pe linie Erasmus precum și dezvoltarea unei colaborări în domeniul studiilor universitare.

Citește mai departe...

Ref: Societatea civilă susține crearea Consiliului Consultativ Român pentru Strategia Dunării - SUERD

În cadrul conferinței regionale ”Regional Danube Strategy Summit” pentru evaluarea SUERD, desfășurată azi 9 octombrie 2018 la sediul Universității ”Spiru Haret”, eveniment organizat de Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR) în cooperare cu Universitatea ”Spiru Haret” și USH Pro Business, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, domnul Consilier Dorel Dorobanțu, a prezentat Hotărârea de Guvern nr. 462/28.06.2018 privind funcționarea sistemului de coordonare la nivel național a implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) în conformitate cu care se va constitui Punctul Focal pentru Asistență Tehnică SUERD, care va fi găzduit, în tandem, de Guvernul Austriei și al României, și Consiliul Consultativ Român – SUERD. Punctul Focal de lucru este în faza avansată de organizare și va deveni operațional până la sfârșitul acestui an.

Citește mai departe...

Ref: Orizonturi antreprenoriale studențești la USH Pro Business,  în noul an universitar 2018-2019

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2018-2019, organizată de Facultatea de Științe Economice, București, în data de 1 Octombrie 2018, a reprezentat pentru Centrul antreprenorial USH Pro Business, un bun prilej de conectare a resurselor științifice, academice, din cadrul Universității ”Spiru Haret”, cu resursele mediului de afaceri, în condițiile în care se constată că cel mai mare deficit pentru punerea în valoare a potențialului inovativ al României este în prezent, cooperarea în condiții de piață, între cele două categorii de resurse.

Citește mai departe...

Ref: Shenzhen pune pe harta sa România talentelor

În luna septembrie, o importantă delegație de investitori, oameni de afaceri și autorități ai municipalității Shenzhen au vizitat România în cadrul unui turneu european care a cuprins alături de țara noastră, țări precum Danemarca, Olanda, Polonia, Cehia, Bulgaria, cu scopul de a prospecta cooperarea între aceste țări și Shenzhen.

La încheierea turneului european conducerea delegației chineze consideră vizita în România, organizată de USH Pro Business, un moment de succes, întrucât au putut vizita cel mai mare proiect de cercetare din România, Extreme Light Infrastructure (ELI-NP) din Măgurele și au beneficiat de întâlniri cu companii românești inovative din domeniile: tehnologia informațiilor, energie, și comunicații, industrii creative ș.a.

Citește mai departe...

Prin USH Pro Business, Shenzhen, al 3-lea mare oraş din China, ţinteşte afacerile și meseriile viitorului cu România

Delegaţia chineză din zona de vest, a oraşului Shenzhen a organizat în data de 24 Septembrie 2018, împreună cu Centrul USH Pro Business, evenimentul “Shenzhen/China – Romania Investment Cooperation Exchange Conference”, eveniment desfăşurat la Centrul USH Pro Business, cu scopul de a promova oportunităţile  pe care cel mai inovativ oraş din China, le pune la dispoziţie.

Citește mai departe...

Ref: Globalizarea și internaționalizarea IMM-urilor românești în vizorul discuțiilor cu autoritățile elvețiene

 Miercuri, 19 Septembrie 2018, USH Pro Business a fost gazda unui eveniment de excepție, privind globalizarea și internaționalizarea firmelor românești, în comparație cu cele din Elveția și din alte țări ale lumii, eveniment, care a permis doamnei Marie - Gabrielle Ineichen - Fleisch, Secretar de stat și Director al Direcției Afaceri Economice Externe – SECO (State Secretariat for Economic Affairs) să expună, pe larg, secretele succesului elvețian în susținerea competitivității IMM- urilor. Alături de Domnia Sa, au fost prezenți: dr. Hugo Bruggmann, State Secretariat for Economic Affairs SECO, Head of Division Enlargement Contribution / Cohesion; Tony Moré, State Secretariat for Economic Affairs - SECO, Head of Division Europe and Central Asia; Urs Herren, Swiss Embassy in Bucharest Ambassador; Roland Python, Swiss Embassy in Bucharest, Head of the Swiss Contribution Office (SCO); Marinela Ivan, Swiss Embassy in Bucharest National Program Office, SCO.

Citește mai departe...

Ref: Tehnologia informației, puntea puțin explorată  a României cu Africa de Sud

Aceasta a fost concluzia unei conferințe de excepție, desfășurată la centrul USH Pro Business, în data de 19 septembrie 2018, cu participarea Excelenței Sale, Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, Ambasadorul Republicii Africii de Sud la București și organizată de ROSABA (Romanian South African Business Association), în cooperare cu Smart Alliance (Innovation Technology Cluster),  clusterul excelenței în inovare, în tehnologia informației și USH Pro Business, centru antreprenorial universitar al Universității ”Spiru Haret”.

Citește mai departe...

CLUSTERELE SUNT SOLUŢIA ŢĂRILOR CARE VOR PERFORMANŢĂ LA EXPORT ÎN POMICULTURĂ

În data de 14 septembrie 2018, USH Pro Business a moderat prin domnul prof. dr. Costin Lianu, prorector Relaţii Internaţionale, evenimentul “Pomicultură Argeşeană în 2018 - de la tradiţional la livezi intensive eficiente şi asocieri profitabile”. La eveniment au participat domnul Conf. Univ. Dr. Constantin Dan Manu - preşedinte Consiliu Judeţean Argeş, domnul Adrian Boghiu -subprefect cât şi reprezentanţi ai Institutului de Cercetare Pomicolă Mărăcineni şi reprezentanţi AFIR.

Citește mai departe...