Presă

Event preview image

Programul Național de Reconstrucție si Reziliență pentru identitatea competitivă a României - România ar trebui să investească în propria ei identitate competitivă

 

Event preview image

Elvețienii ne apreciază eforturile pentru o Românie ecologică cu oameni sănătoși: Comuna Bârnova, un reper național de inițiative ecologice

 

Event preview image

Accelerarea afacerii prin „USH Accel”: de la idee la afirmarea pe piață!

 

Event preview image

Potențial nefructificat de proiecte de cooperare şi export pe piața germană

 

Event preview image

Elveția, un prieten adevărat al sectorului ecologic românesc

 

Event preview image

Modificări ample ale habitatului uman după pandemie

Publicat 12 Martie 2021

USH Pro Business în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM) și Danube Furniture Cluster (DFC) a organizat în zilele de 5-6 martie 2021, workshop-ul „Schimbări în stilul de viață: trenduri, realități aduse de pandemie – provocări pentru design și oportunități pentru producători”.

Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu - Rector UAUIM, Conf. Dr. Arh. Oana Diaconescu - Decan, Facultatea de Arhitectură de Interior, Gabriel Năfureanu - Președinte DFC și pe Costin Lianu - Prorector Relații Internaționale, Universitatea Spiru Haret.

Pe parcursul celor două zile evenimentul s-a bucurat de o participarea numeroasă atât din partea cadrelor didactice și a studenților din cadru UAUIM, cât și din partea membrilor Asociației DFC.

Subiectele expuse au adus în discuție: digitalizarea în industria mobilei, urbanism-ului și design-ului; rolul centrelor europene de transformare digitală; tendințele smart în mobilier; spațiul de locuit, schimbările de paradigmă în contextul pandemiei COVID-19 într-o perspectivă interdisciplinară; design thinking; reciclările, spațiul identitar în timpul pandemiei – interiorul între izolare și terapie etc.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată ideea de relansare a concursului de design de mobilier (ediția a II-a) eveniment ce va avea loc în această primăvară. Evenimentul va fi organizat de DFC în parteneriat cu UAUIM și USH Pro Business. Concursul va fi deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani, scopul acestuia fiind susținerea și promovarea tinerelor talente, iar participarea la concurs va fi gratuită. Mai multe informații referitoare la concurs vor fi disponibile în scurt timp pe website-ul www.adf-dfc.ro secțiunea activități și pe website-ul www.ushprobusiness.ro secțiunea evenimente.

„Clusterul nostru urmărește atent tendințele din industria mobiliei. Am lăsat la o parte problemele curente, nu puține, și ne-am dedicat un weekend întreg discuțiilor cu mediul academic. Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu are cadre didactice și studenți valoroși care ne ajută să descoperim și să abordăm noile tendințe într-un stil antreprenorial. Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business, care este atât centru de transfer tehnologic pentru industriile creative cât și centru de digitalizare, în jurul căruia gravitează clustere din diverse domenii, aduce acel suflu necesar, de interdisciplinaritate și inovare prin digitalizare” a declarat Gabriel Năfureanu, Președintele Clusterului Danube Furniture.

 „În habitatul uman vor surveni schimbări ample în urmatoarele decenii iar spațiul de locuit, cel de lucru și localitățile, vor deveni mai reziliente nu numai la viruși dar și la modul de interacțiune om-natură în general. Pandemia va accelera procese, atitudini critice la modelele invazive practicate până acum și deciziile politice care pot  să producă o schimbare. Ne bucurăm că într-un mediu academic și antreprenorial coerent oferit de clusterul DFC, descoperim cum în viitor, design-ul interior va prelua funcții noi, nu numai de lucru la distanță dar și ca formă conștientă de tratament medical acasă” a declarat Costin Lianu, Director General USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro

Event preview image

Wallachia eHub promovează soluțiile de automatizare inteligentă a proceselor manageriale

Publicat 22 Februarie 2021

În contextul  actual, al evoluției tehnologice accelerate, la data de 18 februarie 2021, Centrul de Inovare Digitală Wallachia eHub a organizat workshop-ul online Digitalizarea proceselor prin BPM, roboți RPA și chatboți AI. Evenimentul a oferit posibilitatea ofertanților de tehnologii digitale să își prezinte serviciile și să se adreseze, în mod direct, beneficiarilor și celor interesați, venind cu soluții care să susțină transformarea digitală a regiunii Sud Muntenia.

Înainte de deschiderea discuțiilor, doamna prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, coordonator Wallachia eHub și decan al Facultății de Științe Economice a făcut o scurtă prezentare privind evoluția Wallachia eHub, hub care a fost recunoscut la nivel național drept Centru de Inovare Digitală și care se pregătește în prezent pentru a primi și recunoaștere la nivel european. În acest sens, Wallachia eHub a pregătit o serie de servicii de digitalizare, precum: training, networking matchmaking, organizare de evenimente informative cu tematică specifică, servicii care se adresează firmelor din regiune.

În cadrul prezentării Digitalizarea proceselor folosind tehnologii low-code, reprezentantul Encorsa, domnul Cătălin Profir a analizat: modul în care pot fi simplificate procesele manageriale prin implementarea de tehnologii software de ultimă generație în organizații, explicând care sunt avantajele și dezavantajele oferite de soluțiile personalizate, aplicațiile predefinite și automatizarea de procese prin BPM și roboți. În cursul anului 2020, digitalizarea a evoluat la nivelul de hiper automatizare, fapt care a permis angajaților și roboților să lucreze împreună folosind inteligența artificială. Soluțiile digitale prezentate sunt aplicabile atât companiilor private, cât și instituțiilor publice.

Workshop-ul a continuat cu prezentarea domnului Radu Mărgărit, co-fondator Encorsa, Digitalizarea Proceselor prin BPM, roboți RPA și chatboți AI, care a oferit posibilitatea celor prezenți în mediul virtual să asiste la câte o demonstrație practică a modului de funcționare a fiecărui proces digital menționat.

„Scopul seminarului este de a familiariza organizațiile participante atât din sectorul public, cât și din cel privat cu aceste noi realități. Putem afirma că suntem la începutul unei schimbări manageriale majore în care roboții și inteligența artificială vor prelua multe sarcini, ușurând astfel procesele de luare a deciziilor și eficientizând activitatea organizației. Ne-am fixat ca obiectiv ca managerii care vor fi sprijiniți de centrul nostru să înțeleagă și să adopte aceste tehnologii”, a declarat prof. univ. Costin Lianu, președinte Wallachia eHub și director general USH Pro Business.


USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro

https://wallachiaehub.ro/

Event preview image

Wallachia eHub - Regiunea Sud Muntenia în căutare de bune practici pentru transformarea digitală

Publicat 16 Februarie 2021

În cadrul dezbaterilor online la evenimentul „Interoperabilitatea din perspectiva cooperării și standardizării la nivel de unități administrativ-teritoriale locale”  din data de 12 februarie 2021, autoritățile locale prezente au scos în evidență nevoia unor bune practici la nivelul UAT-urilor și grupurilor de inițiativă locală pentru a accelera transformarea digitală.

Domnul Bogdan Novac, primar al localității Breaza, recent devenită membră a centrului de inovare digitală Wallachia eHub, a propus și a sesizat importanța acestor aspecte care au fost ulterior reconfirmate de cei prezenți.

“Am propus această temă a interoperabilității la nivel de UAT-uri învecinate întrucât este important ca mai multe localități să dezvolte bune practici comune. Suntem bucuroși că facem parte din acest hub de la care așteptăm servicii care să permită descurajarea birocrației, eficiență și o legătură mai bună cu cetățenii și mediul antreprenorial local. Am adus, alături de noi, la acest eveniment și primăriile vecine cum este cea din Cornu și sperăm să devenim împreună cu alte localități din județul Prahova un grup pilot care să dezvolte bune practici”, a declarat Bogdan Novac, primar localitatea Breaza.

În cadrul evenimentului doamna Ioana Ștefan, membru al Wallachia eHub, a prezentat experiența pozitivă a grupului său în domeniul temei puse în dezbatere și și-a manifestat interesul în dezvoltarea unui proiect pilot de interoperabilitate pentru localitățile din județul Dâmbovița.

“Centrul nostru își propune să dezvolte bune practici și proiecte pilot în fiecare județ al regiunii cu atât mai mult cu cât există numeroase obstacole la nivel de autorități locale, printre care cele mai serioase sunt lipsa unor experți IT sau a unei organizări coerente care să evite adopția de soluții ad-hoc adesea incompatibile una cu alta de la diverși furnizori de servicii”, a declarat Costin Trandafir, președintele Danube Engineering Hub, entitatea de management a hub-ului.

“Discuțiile au revenit și asupra nevoii de training desprinzându-se concluzia că interoperabilitatea între UAT-uri este un subiect de training separat față de interoperabilitatea la nivelul unei localități sau organizații ceea ce determină necesitatea unei adaptări a formelor noastre de training la nevoile specifice fiecărei entități”, a declarat prof. univ. Irina Gabriela Rădulescu, coordonator Wallachia eHub și decan al Facultății de Științe Economice, UPG Ploiești.

“Suntem bucuroși că de la un eveniment la altul ni se aprofundează cunoștințele privind nevoile care urmează să le servim în cadrul centrului. Din această perspectivă, ne bucură participarea primăriilor și a consiliilor județene și aportul lor la identificarea obstacolelor și a soluțiilor atât tehnice, cât și financiare. Este evident că după această întâlnire vom implica mai mult grupurile de acțiune locală și parteneriatele dintre UAT-uri din județele regiunii pentru a dezvolta exemple de bune practici”, a declarat prof. univ. Costin Lianu, președintele Wallachia eHub și director general USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro

https://wallachiaehub.ro/


Event preview image

Consorțiul Wallachia eHub – lider regional în transformarea digitală

Publicat 02 Februarie 2021

La data de 29 ianuarie 2021, Wallachia eHub împreună cu Facultatea de Științe Economice, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești au organizat o nouă întâlnire pe specializările cheie asumate la nivel național și european, respectiv interoperabilitatea și soluțiile digitale la nivel de firme și autorități ale administrației publice. Această nouă întâlnire permite consorțiului să păstreze o legătură permanentă cu ofertanții și beneficiarii, să identifice și să desfășoare acele servicii care servesc cel mai bine nevoile de digitalizare ale regiunii și să elaboreze documente relevante pentru competiția europeană care se va demara în cursul acestui an.

“Prin USH Pro Business, membru fondator al Wallachia eHub, facem parte și din Consiliul Consultativ al Agenției de Digitalizare a României și pledăm pentru o coordonare a finanțărilor europene cu cele naționale. Această coordonare ar permite ca serviciile oferite de Wallachia eHub și alte hub-uri digitale cu statut european să poată să potențeze serviciile lor prin finanțări naționale” a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, președinte Wallachia eHub și director general USH Pro Business.

“Încă de la formarea sa în anul 2019, consorțiul de clustere Wallachia Hub și-a stabilit ca obiectiv accelerarea transformării digitale în regiunile de sud ale României și a fondat un centru specializat Wallachia eHub care a candidat cu succes la competiția națională de desemnare a centrelor specializate la nivel european, eligibile pentru a deveni hub-uri digitale europene. Avem în prezent servicii, competențe și beneficiari și ne extindem permanent parteneriatele regionale și internaționale” a declarat Costin Trandafir, președintele consorțiului Wallachia Hub.

“Wallachia eHub a participat în luna ianuarie la conferința internațională Gearing Up Towards European Digital Innovation Hubs ceea ce ne-a permis să ne aliniem și mai bine la practicile europene și să avem legături cu alte centre digitale. Dezvoltarea rețelei hub-urilor europene va permite o mai bună coeziune a capacităților acestor structuri de a sprijini firmele și autoritățile locale în transformarea lor digitală”, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, coordonator Wallachia eHub și decan al Facultății de Științe Economice.

Pentru cei interesați în cooperarea cu aceste structuri deschise de parteneriat atât în calitate de beneficiari, cât și de ofertanți de tehnologie sau instituții financiare capabile să dea soluții pe proiecte îi invităm să studieze site-ul www.wallachiaehub.ro și să se adreseze structurii de management: Rădulescu Irina – coordonator Wallachia eHub (iri_radulescu@yahoo.com, office@wallachiaehub.ro) și Costin Lianu – președinte Wallachia eHub (clianu@gmail.com, office@wallachiaehub.ro).

Event preview image

Accelerarea digitalizării la nivel de administrații locale

Publicat 19 Ianuarie 2021

La data de 18 ianuarie 2021, a avut loc o întâlnire la Primăria din Breaza, organizată de domnul Primar Bogdan Novac, împreună cu USH Pro Business, în calitate de membru fondator Wallachia eHub şi Smart eHub, centre regionale de transformare digitală. Întâlnirea a avut ca scop familiarizarea şi transferul de cunoștințe către personalul primăriei, privind necesitățile legate de transformarea digitală a acestei autorități locale. Au fost prezentate aspectele esențiale ale unui astfel de proces și beneficiile mari pe care le aduce cetățenilor localității, mediului de afaceri local, dar și administrației primăriei. Aceste avantaje sunt și mai mari dacă transformarea digitală se produce prin integrarea și unificarea proceselor digitale pentru a elimina paralelismele și suprapunerile.

“Seminarul se înscrie în activitățile de transformare digitală asumate de către Wallachia eHub și a permis personalului primăriei să beneficieze de cele mai bune practici în acest domeniu. În data de 29 ianuarie, vom organiza tot în acest scop, o întâlnire online, cu unitățile administrative din întreaga țară”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, Președinte Wallachia eHub și Director General USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

Search

Filter by

Newsletter