Evenimente USH Pro Business

Event preview image

DRONE, CONVERGENȚA TEHNOLOGICĂ ȘI MODELE DE AFACERI DUALE -10 Decembrie 2020, ora 11:00-

 

Event preview image

Provocări ale digitalizării în sectorul public și mediul privat. Posibilități de finanțare în domeniul digitalizării - 11 decembrie 2020, ora 10:00 -

 

Event preview image

Noua Strategie de Competitivitate a României. Tranziția industrială Provocări și Implicații ale digitalizării în întreprinderi. Industrie 4.0 - 24 noiembrie 2020, ora 10:00 -

 

Event preview image

ATRAGEREA DE CAPITAL PRIN BURSĂ ȘI DRUMUL CĂTRE REUȘITĂ - 24 Noiembrie 2020, ora 10:00

 

Event preview image

Curs ACHIZIȚII PUBLICE VERZI

 

Event preview image

ZIUA MARITIMĂ EUROPEANĂ ÎN ROMÂNIA ”Inovarea Regiunii Bazinului Mării Negre-Dunării prin tranziția la Economia Circulară în contextul aplicării Pactului Ecologic European”

Publicat 04 Noiembrie 2020

Rețeaua Inovării Dunăre-Marea Neagră a luat ființă, la inițiativa Fundației EUROLINK-Casa Europei, încă din anul 2011 (Palatul Parlamentului), cu ocazia primei ediții a Zilei Maritime Europene în România, iar ulterior s-a dovedit utilă prin focalizarea pe diverse tipuri de inițiative, teme și oportunități de cooperare și finanțare. În acest an, când România deține și Președinția Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, la nivel UE, reuniunea se desfășoară sub genericul ”Bridging shores through enhancing cohesion”. Evenimentul are loc și în marja celebrării anuale a Zilei Internaționale a Mării Negre.

Organizatorii vizează propunerea și generarea de soluții solide pe termen mediu și lung privind combaterea schimbărilor climatice și sprijinul acordat “Creșterii Albastre” și celei “Verzi” prin implementarea legislației și stimulentelor oferite de UE, privind economia circulară și întărirea interacțiunii partenerilor publici și privați la nivel macro-regional în vederea atingerii schimbărilor atât de necesare de abordare și acțiune.

TEMATICĂ

 • O conștientizare sporită a deținătorilor de interese și o explorare comună a noi modalități practice de limitare a schimbărilor climatice nocive preluând în mod concret bunele practici ale economiei circulare, inclusiv cele derivate din strategia României în domeniu, solicitată de Comisia Europeană.
 • Ținând cont că România este al treilea mare beneficiar financiar al Pactului Ecologic, conturarea parteneriatelor public-private în scopul asigurării accesului la finanțările europene.

GRUPURI-ȚINTĂ

 • lideri și decidenți din sectorul public și din mediul privat;
 • consultanți, inovatori și antreprenori din domeniul bio-economiei, economiei circulare, IC&T, turism;
 • militanți din organizațiile relevante ale societății civile;
 • mediul academic și de cercetare;
 • jurnaliști și observatori specializați;

INFORMAȚII EVENIMENT

 • Evenimentul se va desfășura în data de 4 Noiembrie 2020, începând cu ora 14.30, online în aplicația Go ToMeeting. Link-ul de accesare este: https://global.gotomeeting.com/join/269912541, Cod de acces : 269-912-541;
 • Datorită normelor de distanțare socială impuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Coronavirus, participarea în sala de evenimente va fi posibilă doar organizatorilor în limita a 10 persoane.
 • Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/houseofeurope.ro
 • Pentru solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel: 0736.527.415 /  0723699857, e-mail: office@ushprobusiness.ro, ciosuerd@gmail.com  sau puteţi să accesați http://ciosuerd.houseofeurope.ro/ziua-maritima-europeana-2020/

Event preview image

Seminarul „Provocările din agricultura ecologică” - 23 Octombrie 2020, Braşov

Publicat 08 Octombrie 2020

România are de recuperat decalajul faţă de alte state europene, sub aspectul adopției agriculturii ecologice și a suprafeței de numai 2% din  terenul agricol  exploatat și  certificat bio, trebuind să se alinieze la o țintă de 25% din suprafața agricolă totală, până în 2030.

Inter-Bio, asociație și consorțiu național de clustere, dedicate susținerii și promovării filierelor de  produse  ecologice, își  propune  să  atragă  și  să organizeze în jurul  său producători  și procesatori bio, consumatori, autorități, cercetători, mediul academic, susținători, experți, mass media, asociații de protecție a consumatorilor, distribuitori și pe toți cei interesați.

În cadrul seminarului organizat la  Tulcea, în data de 25 septembrie 2020, Asociaţia şi Consorţiul de clustere INTER-BIO, împreună cu USH Pro Business, au stabilit următoarele obiective strategice:

 • Creşterea interesului şi conştientizarea consumatorilor asupra avantajelor aduse sănătății de consumul de alimente bio;
 • Organizarea filierelor de produse bio, și conectarea cu  reţele de distribuţie (integrarea şi consolidarea exploataţiilor pe filiera de produs, care să  conducă la pătrunderea pe noi pieţe);
 • Elaborarea primului standard național pentru operatorii din agricultura ecologică din România, care să pună bazele unor standarde regionale private;
 • Dezvoltarea brandului şi a identităţii sectorului bio, pe pieţele  internaţionale;
 • Transferul tehnologiilor digitale în agricultura ecologică;
 • Creşterea accesului la achiziţiile publice verzi;

Această nouă întâlnire îşi propune aprofundarea subiectelor de mai sus, prin prezentarea unui nou plan de acţiune şi a unui calendar cu activităţi comune pe termen scurt și mediu.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta oportunităţi de training şi de accesare a unor cursuri de achiziţii publice verzi şi de digitalizare.

Vom continua prezentarea unor cercetări aplicate privind agricultura ecologică, digitalizarea în agricultură şi vom prezenta proiectul standardului naţional de agricultură ecologică. Nu în ultimul rând, vom analiza modul în care evoluția politicii U.E. privind exportul de produse ecologice poate afecta exportatorii români.

UNDE? CAND? CUM?

 • Întâlnirea va avea loc în data de 23 octombrie 2020 la Braşov, Bio Carpathia Cooperativa Agricola, Bloc C4, B-dl   Mihail Kogălniceanu, cam 500090.
 • Evenimentul se va desfășura și online în aplicația GoToMeeting: https://global.gotomeeting.com/join/604648405
 • Pentru confirmarea participări, vă rugăm să ne trimiteți mail pe adresa: office@inter-bio.ro, sau să ne contactați telefonic la numerele de telefon: 021.650.00.14 /021.794.35.18 sau 0740.521.967.
 • Vă rugăm să confirmați prezența, înaintea participării.
 • Pentru mai multe informații, consultați www.inter-bio.ro

Event preview image

Seminarul - dezbatere „Provocările din agricultura ecologică” 25 septembrie 2020, ora 11:00, Tulcea

Publicat 25 Septembrie 2020

România are de recuperat o mare rămânere în urmă sub aspectul adopției agriculturii ecologice și a suprafeței de numai 2% exploatate din teritoriu și certificată organic, trebuind să se alinieze la o țintă de 20% din suprafața agricolă totală, până în 2030. Avantajele acestui tip de agricultură sunt puțin cunoscute de fermieri și consumatori, puțin mediatizate și modest sau deloc susținute de autorități. Inter-Bio, asociație și consorțiu național de clustere, dedicate susținerii și promovării filierelor de produse ecologice, își propune să atragă și să organizeze în jurul său producători și procesatori bio, consumatori, autorități, cercetători, mediul academic, susținători, experți, mass media, asociații de protecție a consumatorilor, distribuitori și pe toți cei interesați. Ne propunem, în cadrul acestei întâlniri, să analizăm o serie de căi și oportunități de susținere a sectorului bio.

AGENDA ÎNTÂLNIRII
 • Organizarea filierelor de produse bio;
 • Oportunitatea elaborării unui catalog de prezentare a ofertei comune, pe filieră de produse;
 • Prezentarea obiectivelor strategice ale sectorului, în viziunea Inter-Bio;
 • Evoluții pe plan european și național privind oportunități de finanțare;
 • Prezentarea unor soluții inovative pentru agricultură, pentru veriga de procesare, bazate pe tehnologii digitale.
 • Modalități de promovare produse agroalimentare bio  pe piața SUA precum și a unor soluții inovative de fertilizatori organici , prezintă Marian Hirina, expert promovare produse alimentare, California SUA
INFORMAȚII EVENIMENT
 • Întâlnirea va avea loc în data de 25 septembrie 2020, ora 11:00, Tulcea, Hotel Esplanada.
 • Evenimentul se va desfășura și online în aplicația GoToMeeting: https://global.gotomeeting.com/join/965673109
 • Pentru confirmarea participări, vă rugăm să ne trimiteți mail pe adresa: office@inter-bio.ro, sau să ne contactați telefonic la numerele de telefon: 021.650.00.14 /021.794.35.18 sau 0740.521.967.
 • Vă rugăm să confirmați prezența, înaintea participării.
 • Pentru mai multe informații, consultați www.inter-bio.ro

Event preview image

WALLACHIAN HERITAGE - 21 septembrie 2020, ora 10:00

Publicat 21 Septembrie 2020

Wallachian Heritage este o platformă de discuții și dezbateri privind modalitatea de lucru a unui cluster având ca obiectiv dezvoltarea și păstrarea patrimoniului cultural al regiunii pe baza unor bune practici la nivel european.

TEMATICĂ EVENIMENT

 • Studiu de caz privind Venetian Heritage, clusterul patrimoniului cultural din regiunea Veneto - Italia, prezintă Adrian Vleju
 • Definirea conceptului de Wallachian Heritage și a componentelor sale de baza
 • Identificarea primilor pași în dezvoltarea acestui cluster

CÂND VA AVEA LOC

 • Evenimentul se va desfășura în mediul online pe platforma GoToMeeting în data de 21 septembrie 2020, începând cu ora 10.00.
 • Pentru a participa la eveniment intrați pe linkul: https://global.gotomeeting.com/join/145968901

Pentru confirmare participare și informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0722.596.476; email iri_radulescu@yahoo.com (Rădulescu Irina) sau 0740.521.967, email clianu@gmail.com (Costin Lianu).

Event preview image

Întâlnire de lucru privind “Danube Forum EuroVelo6” - 1 Septembrie 2020, ora 16.00 -

Publicat 01 Septembrie 2020

În cadrul dezbaterilor anterioare privind demararea Proiectului EuroVelo6, membrii Danube Forum EuroVelo6 au convenit și formulat adresa Nr.145/28.07.2020 adresată Ministerului Fondurilor Europene (MFE), în vederea identificării unor posibile surse de finanțare pentru acest proiect de dezvoltarea socio economică cu o mare importanță pentru statele europene.
Ca urmare a răspunsului venit din partea MFE, din data de 14.08.2020, vă invităm  în data de 1 septembrie 2020, la o nouă întâlnire de lucru pentru o dezbatere asupra modului de continuare a demersurilor necesare în vederea finanțării și implementării Proiectului EuroVelo6.

SUBIECTE
 • Demersuri necesare ca urmare a adresei Nr.2861/14.08.2020 primită ca răspuns din partea MFE;

INFORMAȚII EVENIMENT
 • Evenimentul se va desfășura în data de 1 Septembrie 2020, ora 16.00, online în aplicația Go ToMeeting. https://global.gotomeeting.com/join/186553805
 • Pentru solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:
 • 0740 521 967, e-mail: office@ushprobusiness.ro sau puteţi să accesați: http://www.ushprobusiness.ro/.
 • Vă rugăm să ne confirmaţi participarea pe adresa de e-mail: office@ushprobusiness.ro sau pe grupul de whatsapp DANUBE FORUM EURO VELO 6.

Newsletter