Evenimente USH Pro Business

Event preview image

DESIGNUL DE MOBILA POST CRIZA - 28 mai 2020, ora 12.30

 

Event preview image

„Soluțiile de export și internaționalizare în contextul crizei. Viitorul finanțării cercetării pentru agricultura organică-Programul Horizon Europe” - 14 mai 2020, ora 11.00

 

Event preview image

“Evoluții în Strategia UE pentru Regiunea Dunării în contextul economico-social actual” - 12 Mai 2020 -

 

Event preview image

INTERNAȚIONALIZAREA CLUSTERULUI DANUBE FURNITURE - 11 mai 2020, ora 11.00

 

Event preview image

Hackathon "EU vs Virus" - 24-26 Aprilie 2020 -

 

Event preview image

TRANSFORMAREA DIGITALĂ ÎN CONTEXTUL CRIZEI ACTUALE. OBIECTIVE STRATEGICE DANUBE FURNITURE CLUSTER - 8 aprilie 2020 -

Publicat 08 Aprilie 2020

Transformarea digitală începe să devină o cerință obligatorie pentru dezvoltarea oricărei companii. Condițiile actuale de distanțare socială, de modificare a formelor de interacțiune umană pentru protectia sănătății, vor accelera procesele de digitalizare. Organizațiile de toate dimensiunile trebuie să se adapteze rapid la noile schimbări pentru a se menține competitive pe piață. Adopția cât mai rapidă a noilor tehnologii în cadrul unei organizații va îmbunătăți pe termen lung performanța acesteia. Transformarea digitală nu se referă doar la înțelegerea  tehnologie în  sine, ci și la fuziunea dintre tehnologie și factorul uman, respectiv de pregătirea managerială și dezvoltarea de competențe noi pentru salariați, la locul de muncă. 

Tematica
•    Consultare privind Strategia de Dezvoltare DFC  2020 – 2030  și adoptarea unor noi obiective în noul context 
•    Evoluția afacerilor în contextul crizei actuale
•    Transformarea digitală – proces esențial pentru succesul afacerii
•    Care sunt nevoile imediate ale membrilor clusterului?
•    Oportunități de finanțare
•    Primirea de noi membri

Când va avea loc?
Evenimentul se va desfășura în mediul online pe platforma GoToMeeting în data de 8 aprilie 2020, începînd cu ora 10.30.
Pentru confirmare participare și informații suplimentare ne puteți contacta la telefon: 0740.521.967 sau la email: clianu@gmail.com

Event preview image

TRANSFORMAREA DIGITALĂ ÎN CONTEXTUL CRIZEI ACTUALE. OBIECTIVE STRATEGICE ALE CONSORȚIULUI WALLACHIA HUB - 10 Aprilie 2020 -

Publicat 05 Aprilie 2020

Transformarea digitală începe să devină o cerință obligatorie pentru dezvoltarea oricărei companii. La data de 13 martie a.c. la Ploiești, am adoptat ideea dezvoltării Wallachia eHub, ca centru regional de digitalizare. Contextul actual necesită consolidarea acestei inițiative. Condițiile actuale de distanțare socială, de modificare a formelor de interacțiune umană pentru protecția sănătății, vor accelera procesele de digitalizare. Organizațiile de toate dimensiunile trebuie să se adapteze rapid la noile schimbări pentru a se menține competitive pe piață. Adopția cât mai rapidă a noilor tehnologii în cadrul unei organizații vor îmbunătăți pe termen lung performanța acestora. Transformarea digitală nu se referă doar la înțelegerea  tehnologie în  sine, ci și la fuziunea dintre tehnologie și factorul uman, respectiv de pregătire managerială și dezvoltarea de competențe noi pentru salariați la locul de muncă.  

În cadrul discuțiilor ne vom axa pe nevoile de digitalizare nu numai ale membrilor clusterului, ci la nivel regional întrucât Wallachia eHub nu se adresează numai membrilor clusterului, ci nevilor regionale de digitalizare ale mediului de afaceri.

TEMATICĂ EVENIMENT
    • Prezentarea obiectivelor specializării inteligente la nivel regional pentru conectarea acestora cu obiectivele consorțiului
    • Prezentarea conceptului Wallachia eHub
    • Prezentarea modelului Smart eHub al regiunii București Ilfov
    • Transformarea digitală – proces esențial pentru succesul afaceri. Analizarea nevoilor existente
    • Oportunități de finanțare

CÂND VA AVEA LOC
Evenimentul se va desfășura în mediul online pe platforma GoToMeeting în data de 10 aprilie 2020, începând cu ora 10.00.

Pentru confirmare participare și informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0722.596.476; mail iri_radulescu@yahoo.com. Costin Lianu, clianu@gmail.com

Event preview image

TRANSFORMAREA DIGITALĂ ÎN CONTEXTUL CRIZEI ACTUALE. OBIECTIVE STRATEGICE ALE CLUSTERULUI DEH - 9 Aprilie 2020

Publicat 05 Aprilie 2020

Transformarea digitală începe să devină o cerință obligatorie pentru dezvoltarea oricărei companii. Condițiile actuale de distanțare socială, de modficare a formelor de interacțiune umană pentru protecția sănătății, vor accelera procesele de digitalizare. Organizațiile de toate dimensiunile trebuie să se adapteze rapid la noile schimbări pentru a se menține competitive pe piață. Adopția cât mai rapidă a noilor tehnologii în cadrul unei organizații vor îmbunătăți pe termen lung performanța acestora. Transformarea digitală nu se referă doar la înțelegerea tehnologiei în sine, ci și la fuziunea dintre tehnologie și factorul uman, respectiv de pregatire managerială și dezvoltarea de competențe noi pentru salariați la locul de muncă. 

TEMATICĂ EVENIMENT

    • Consultare privind Strategia de dezvoltare a Clusterului Danube Engineering Hub în perioada 2020-2030 și adoptarea unor noi obiective
    • Evoluția afacerilor în contextul crizei actuale
    • Transformarea digitală – proces esențial pentru succesul afaceri. Identificarea nevoile membrilor clusterului
    • Oportunități de finanțare
    • Primirea de noi membri

CÂND VA AVEA LOC

Evenimentul se va desfășura în mediul online pe platforma GoToMeeting în data de 9 aprilie 2020, începînd cu ora 10.00.
Pentru confirmare participare și informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0722.596.476; mail iri_radulescu@yahoo.com.

Event preview image

SPECIALIZAREA INTELIGENTĂ ȘI DIGITALIZAREA ÎN REGIUNEA SUD-MUNTENIA. OPȚIUNI ȘI OPORTUNITĂȚI DE FINANȚARE. ROLUL CLUSTERELOR - 13 martie 2020, ora 10.00, Ploiești

Publicat 04 Martie 2020

Procesul de specializare inteligentă la nivelul regiunii Sud-Muntenia nu poate fi decuplat de transformarea digitală a regiunii. În fapt, specializarea inteligentă presupune o accelerare a digitalizării. Clusterelor le revine un rol important în accelerarea acestui proces.

De la formarea sa, consorțiul clusterelor Wallachia Hub dorește să își aducă contribuția la procesul de specializare inteligentă al regiunii. Mai mult, a dezvoltat o colaborare cu centrul digital Smart eHub pentru a analiza împreună obiective de digitalizare în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia.

În cadrul dezbaterilor ce vor avea loc vom prezenta conceptul de centru de digitalizare regional așa cum este el gândit la nivelul bunelor practice din Uniunea Europeană. Smart eHub este printre puținele centre regionale din România care a beneficiat de îndrumare în dezvoltarea lui din partea Comisiei Europene.

TEMATICA
•    Obiectivele specializării inteligente pentru regiunea Sud-Muntenia
•    Conceptul de centru de digitalizare regională
•    Rolul clusterelor și a consorțiului Wallachia Hub în specializarea inteligentă și digitalizare

AGENDA
9.30-10.00 - Înregistrare participanți
10.00-10.10 - Cuvânt de salut din partea autorităților locale - George Brezoi, Subprefect județul Prahova
10.10-10.30 - Priorități regionale ale strategiei de specializare inteligentă - Liviu Mușat, Director Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia
10.30-11.30 - Prezentarea clusterelor din consorțiul Wallachia Hub - Manageri de cluster
11.30-11.45 - Viziunea consorțiului Wallachia Hub privind specializarea inteligentă regională - Costin Trandafir, Președinte Wallachia Hub
11.45-12.00 - Prezentare Smart EHub și a conceptului de digitalizare regională - Costin Lianu, Președinte Smart eHub
12.00-12.30 - Dezbateri

UNDE ȘI CÂND VA AVEA LOC?

La Camera de Comerț și Industrie Prahova, Str. Cuza Vodă Nr. 8, Ploiești, în data de 13 martie 2020, începând cu ora 9:30.

INTRARE LIBERĂ

Pentru confirmare participare și informații suplimentare ne puteți contacta la telefon 0722.596.476 sau 021.650.00.14 sau email iri_radulescu@yahoo.com sau office@ushprobusiness.ro.


Descărcați invitația

Event preview image

Workshop-ul “Transferul de cunoștințe în cadrul clusterului Bucureștiul Creativ” 24 Februarie 2020 ora 14.00, București

Publicat 20 Februarie 2020

Informaţiile dobândite prin transferul de cunoştinţe permit membrilor clusterului  să-şi sporească gradul de competitivitate, să utilizeze mai eficient resursele şi să îmbunătăţească performanţele personale și organizaţionale, precum și să utilizeze tehnologii şi procese inovative de ultimă generație.

Platformele de transfer de cunoştinţe răspund nevoilor identificate la nivel de clustere, susțin procesul de inovare, facilitând practic transferul tehnologic care va  influența dezvoltarea firmelor din ce în ce mai mult atât la nivel național cât și internațional.

Pornind de la aceste considerente, avem plăcerea să vă invităm  în data de 24 februarie 2020, ora 14.00, la o nouă întâlnire de lucru a membrilor clusterului  Bucureștiul Creativ, pe acest subiect. Evenimentul va  avea loc la sediul USH Pro Business din Str. Nicolae Iorga, nr.34-36, sector 1, București.

Agenda de lucru:
•    Platforma de transfer de cunoștințe - necesitate, obiective, structură, beneficiarii țintă
•    Atragerea de noi membri în cluster
•    Stabilirea principalilor vectori  de dezvoltare ai clusterului

 

Newsletter