Evenimente USH Pro Business

Event preview image

Seminarul „Provocările din agricultura ecologică” - 23 Octombrie 2020, Braşov

 

Event preview image

Seminarul - dezbatere „Provocările din agricultura ecologică” 25 septembrie 2020, ora 11:00, Tulcea

 

Event preview image

WALLACHIAN HERITAGE - 21 septembrie 2020, ora 10:00

 

Event preview image

Întâlnire de lucru privind “Danube Forum EuroVelo6” - 1 Septembrie 2020, ora 16.00 -

 

Event preview image

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU WALLACHIA HUB - 28 august 2020, ora 10:30 -

 

Event preview image

Lansarea Consorțiului de clustere INTER-BIO 31 iuile 2020, Bârnova – judetul Iași

Publicat 29 Iulie 2020

Agricultura ecologică devine din ce în ce mai populară. Politicile europene actuale includ dezvoltarea acestui sector pe lista priorităților. În ceea ce privește intenția de creștere a sectorului agriculturii ecologice din România, experiențele producătorilor și procesatorilor din domeniu indică faptul că cea mai ușoară cale de a face acest lucru ar fi prin structuri asociative. În România, cele mai multe companii producătoare sau prelucrătoare din domeniul organic sunt IMM-urile, care, din păcate, individual, nu au acces pe piețele externe și nu se pot dezvolta corespunzător. Acest aspect a determinat companiile românești din domeniu, să se organizeze în structuri asociative precum clustere.

Programul de cooperare elvețiano-român, un proiect cofinanțat printr-o subvenție din Elveția prin contribuția elvețiană la Uniunea Europeană extinsă a fost creat pentru a sprijini IMM-urile române în dezvoltarea activității lor. Prin acest program, companiile participante au putut să înțeleagă mai bine dimensiunea piețelor externe și necesitatea creării unei mărci colective pentru a fi prezente și competitive. Acest program a sprijinit participarea companiilor implicate la târguri internaționale.

Ca urmare a contribuției elvețiene, la finalizarea programului, companiile au considerat util să aibă o structură asociativă care să contribuie la dezvoltarea rezultatelor deja obținute și au decis să creeze Asociația INTER-BIO. Inter-Bio este o organizație interprofesională pentru produse agroalimentare ecologice care își propune să-și ajute membrii să creeze noi abilități, să crească competitivitatea economică, să se implice în cercetare și inovare și să beneficieze de toate parteneriatele pe care asociația le are pentru a putea accesa piețele externe

Decizia de a forma Consorțiul INTER-BIO a venit ca inițiativă a Clusterului Bio Concept Valea Prahovei, Clusterului Bio Danubius, Asociației INTER-BIO, Clusterului BioNEst, Clusterului Bio Oltenia și a Centrului antreprenorial USH Pro Business. Scopul consorțiului este de a reprezenta interesele grupurilor și organizațiilor membre în fața instituțiilor regionale, naționale și europene și a factorilor de decizie, de a desfășura acțiuni care leagă România de mișcarea globală și europeană a sectorului organic. Acesta iși propune să crească competitivitatea economică și să creeze noi competențe în rândul membrilor consorțiului.

AGENDA ÎNTÂLNIRII

30 iulie 2020
18:00 – Întâlnire informală a asociațiilor în domeniul agriculturii ecologice - Motel Bucium, Iași;

31 iulie 2020
10:00 –Întâlnire la Primăria din Bârnova;
10:30-11:15 – Deschiderea oficială a Festivalului apicol, Bârnova.
Remarci introductive din partea Asociației INTER-BIO și a Primarului din Bârnova – Bălan Mihai;
11:15-11:45 –Prezentarea clusterelor;
11:45-12:15 –Prezentarea obiectivelor consorțiului;
12:15-12:30 – Ceremonie de semnare;
12:30-13:30 – Prânz;
13:30- 16:30 – Vizită la producătorii de miere;
17:00 – Plecarea la București;

UNDE? CÂND?

 • Întâlnirea va avea loc în data de 30 și 31 iulie 2020, Bârnova, Iași
 • Pentru confirmarea participări vă rugăm să ne trimiteți mail pe adresa office@inter-bio.ro sau să ne contactați telefonic pe numărul 021.650.00.14 /021.794.35.18
 • Vă rugăm să confirmați prezența înaintea participării
 • Pentru mai multe informații, consultați www.inter-bio.ro

Event preview image

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU A MEMBRILOR DANUBE FURNITURE CLUSTER 29 iulie 2020, ora 10:00

Publicat 27 Iulie 2020

Tematică

 • Oportunități oferite de managementul patrimoniului național pentru industria mobilei și materialelor de construcții. Bune practici în Italia, regiunea Veneto - Adriana Iuliana Vleju, reprezentant Venetian Cluster.
 • Condiții de organizare ale unei misiuni virtuale în Emiratele Arabe Unite.
 • Evoluții în plan european ale politicii de cluster - Costin Lianu, reprezentant Clustero.

Când va avea loc?
 • Evenimentul se va desfășura în mediul online, pe platforma GoToMeeting, în data de 29 iulie 2020, începând cu ora 10.00.
 • Pentru a accesa dezbaterea intrați pe linkul: https://global.gotomeeting.com/join/220644517
 • Pentru confirmarea participării și obținerea de informații suplimentare ne puteți contacta la telefon: 0740.521.967 sau la email: office@ushprobusiness.ro / contact@adf-dfc.ro .

Event preview image

Prima ședință de lucru din cadrul lucrărilor de elaborare a primului standard original român în domeniul agriculturii ecologice. Pași concreți către o mai mare siguranță alimentară. - 20 iulie 2020, ora 14.00

Publicat 20 Iulie 2020

Atât în momentele de stabilitate dar, mai ales în cele de risc provocate de crize, standardele prin instrumentele practice oferite, furnizează încredere în activități și produse, reduce incertitudinea și riscurile din sectorul agroalimentar. Ele ajută la reducerea impactului asupra mediului a operațiunilor efectuate, prin controlarea calități apei, aerului și solului, încurajează procesele de producție sustenabile, orientează fermierii și procesatorii către metode de producție mai curate și mai sigure.

Mai mult, oferă beneficii  decidenților guvernamentali, furnizând informații despre ce se așteaptă din partea produselor și serviciilor destinate piețelor de export. Aceste informații oferă baza fundamentală în alocarea resurselor, în producerea bunurilor și serviciilor care vor fi acceptate în diferitele regiuni. Iar pentru operatorii din sector, avantajele sunt legate de îmbunătățirea lanțului valoric, prin faptul că fiecare activitate sau etapă din cadrul procesului (producție, procesare, comercializare) devine mai eficientă.

În acest context, un obiectiv important de pe agenda Asociației INTER-BIO este  de a elabora primul standard pentru operatorii din agricultura ecologică din România. Primele demersuri în atingerea  obiectivului au fost făcute.

Acum, Asociația INTER-BIO și USH Pro Business invită  membrii CT 180 să participe, alături de membrii CT 95, la lucrările de elaborare ale  primului standard românesc, original, referitor la agricultura ecologică. Evenimentul digital va fi găzduit de platforma Go ToMeeting, în data de 20 iulie 2020, începând cu ora 14.00.

AGENDA
 • Analiză, observații și comentarii asupra anteproiectului standardului original  - SR 13595, Agricultură ecologică. Cerințe și recomandări pentru valorificarea condițiilor pedoclimatice, a biodiversității și a structurii suprafețelor cultivabile ecologic și/sau din flora spontană/arii protejate/zone asimilate.

UNDE? CÂND?
 • Evenimentul se va desfășura în data de 20 iulie 2020, ora 14.00, online, în aplicația Go ToMeeting. Pentru confirmarea participării și solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:0740521967, e-mail: office@ushprobusiness.ro sau accesați www.ushprobusiness.ro.

Event preview image

Danube Forum EuroVelo6 - 20 iulie 2020, ora 11.00

Publicat 17 Iulie 2020

Proiectul EuroVelo6 este un proiect de dezvoltarea socio economică, de mare importanță pentru statele europene. Acesta nu se rezumă la ciclism, ci poate fi considerat un coridor verde al viitorului ecologic și nepoluat, cu reale beneficii economice pentru zonele pe care le traversează.

Din acest motiv, USH Pro Business în calitate de Secretariat executiv al Consiliul Consultativ SUERD a prezentat în data de 2 iulie ac. în cadrul evenimentului “EuroVelo: ROMÂNIA ȘI BULGARIA DORESC SĂ RECUPEREZE DECALAJUL FAŢĂ DE CELELALTE STATE DUNĂRENE PRIVIND CORIDORUL VERDE PE DUNĂRE” stadiul actual al demersurilor întreprinse de România și Bulgaria pe traseul care completează ruta EuroVelo6 și a analizat perspectivele de accelerare a acțiunilor bilaterale din cadrul proiectului.

În urma acestei întâlniri s-a decis constituirea Danube Forum EuroVelo6, grup format cu scopul de a fixa obiectivele strategice pentru realizarea acestui coridor.

SUBIECTE

 • Formarea grupelor de lucru EuroVelo
 • Stabilirea obiectivelor
 • Fixarea rolurilor

INFORMAȚII EVENIMENT

Evenimentul se va desfășura în data de 20 Iulie 2020, ora 11.00, online în aplicația Go ToMeeting. Link-ul de accesare este: https://global.gotomeeting.com/join/631314541

Pentru solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:
0740 521 967, e-mail: office@ushprobusiness.ro

Event preview image

EuroVelo: ROMÂNIA ȘI BULGARIA DORESC SĂ RECUPEREZE DECALAJUL FAŢĂ DE CELELALTE STATE DUNĂRENE PRIVIND CORIDORUL VERDE PE DUNĂRE - 2 iulie 2020

Publicat 02 Iulie 2020

România și Bulgaria au oportunitatea să accelereze coridorul verde al bicicletelor pe Dunăre, în mare parte nefinalizat.

Harta acestui coridor se oprește, ca finalizare, la intrarea în România, Serbia fiind mult mai avansată în acest proiect european. EuroVelo 6 sau EV6, cunoscută și sub numele de "Euro -Velo - ruta fluviilor" sau "Pista ciclabilă europeană a fluviilor" este o rută ciclabilă de tip EuroVelo, în lungime de 3.653 km care leagă Nantes de București, și prin extensie, Saint Nazaire de Constanța.

Dar atenție! EuroVelo 6 nu este numai o pistă de biciclete! Este un traseu eco - turistic dedicat bicicliștilor și persoanelor care vor să trăiască sănătos. EuroVelo este coridorul verde pe care pandemia îl va propulsa ca spațiul unei noi culturi europene, cea a conectării cu natura. Fiecare țară care este traversată de un traseu EuroVelo, încearcă să profite de acest lucru. Sunt promovate obiectivele turistice, unitățile de cazare, restaurantele, parcurile de distracție etc. Este cunoscut faptul că, cea mai credibilă și ieftină cale de promovare este cea făcută de turiștii mulțumiți.Tocmai de aceea, în Europa, autoritățile locale, sprijinite de guverne, dezvoltă infrastructura pe aceste rute, asigurându-se că cicloturiștii beneficiază de cele mai bune servicii. Acesta este motivul pentru care densitatea de turiști pe trasee este diferită, în funcție de serviciile oferite.

România are de recuperat peste 1000 de km din EuroVelo 6, exact finalul rutei care pleacă din Saint Nazaire și ajunge la Marea Neagră. De-a lungul timpului au fost multe încercări de realizare a unui traseu care să completeze EuroVelo 6, însă de fiecare dată a existat un vid legislativ pentru punerea în valoare a obiectivului, dar rămânerea în urmă persistă. Neavând traseele marcate și reglementările specifice, riscăm să pierdem finanțările europene și în al 12-lea ceas!

PROGRAM

 • 10.30–10.45 Cuvânt înainte –Valentin PANAIT, Biroul Strategia UE pentru Regiunea Dunării în România, Ministerul Afacerilor Externe al României
 • 10.45–11.05 Prezentarea proiectului EuroVelo și rezultatul demersurilor de până acum - Radu MITITEAN, Președinte Federația Bicicliștilor din România
 • 11.05–11.25 Prezentarea proiectului EuroVelo și a viziunii de aplicare pentru Regiunea Banat - Muntenia - Valentin MITRICĂ, Președinte, Societatea Cooperativă „Popasuri Dunărene”
 • 11.25–11.45 Importanța pentru turism a proiectului – Octavian ARSENE, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Turism
 • 11.45–12.05 Inițiativele societății civile și ale tinerilor - Bernhard Rolf KAHLERT, Vicepreședinte AOPTED – Asociația Organizația pentru Turismul Ecologic Dunărea
 • 12.05–12.25 Importanța Agențiilor de dezvoltare regională în proiect. Propuneri de avansare a proiectului. Propuneri și inițiative în Regiunea Sud-Muntenia - Costin LIANU, Coordonator, consorțiul de clustere Wallachia Hub și al secretariatului Consiliului Consultativ SUERD
 • 12.25–12.45 Prezentarea iniţiativelor pe tronsonul Dobrogea – Moldova
 • 12.45–13.05 Prezentarea iniţiativelor pe tronsonul bulgăresc – Nicolov LUBOMIR, Secretar general, Uniunea Democrată Bulgară din România
 • 13.05–13.25 Discuţii privind rolul autorităților publice în implementarea proiectului (Ministerul de Interne, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației,Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, CNAIR, alte autorități interesate).
 • 13.25-14.00 Concluzii


INFORMAȚII EVENIMENT

Evenimentul se va desfășura online, sistem tele-conferință, la data de 2 Iulie 2020, ora 10.30, prin aplicația Go ToMeeting. Link-ul de accesare este: https://global.gotomeeting.com/join/716973061

Aveți grijă să descărcați aplicația în prealabil!

Puteţi participa şi fizic la eveniment având posibilitatea tehnică de va conecta din sala la spațiul virtual al conferinței. În acest sens, vă aşteptăm, doar pe cei care doresc să participe fizic la eveniment, în data de 2 iulie 2020, ora 10.00, la sediul USH Pro Business din strada Nicolae Iorga, Nr. 34-36, Sector 1, București, România pentru pregătirea participării.

Pentru confirmarea participăriiși solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:
0740 521 967, e-mail: office@ushprobusiness.ro sau accesați: http://www.ushprobusiness.ro/

Newsletter