Clusterele danubiene Danube Engineering Hub și Bio Danubius lansează vinurile românești la Forum Vini München, 8-10 noiembrie 2019

Publicat 13 Noiembrie 2019

Danube Engineering Hub și Bio Danubius, împreună cu asociația profesională Inter Bio, au realizat participarea cu stand propriu la ediția din acest an a târgului internațional Forum Vini München, un eveniment de primă mărime al degustătorilor, producătorilor, comercianților și consumatorilor de vinuri din Germania.

Participarea a fost organizată de compania TopSell Look, din cadrul clusterului Danube Engineering Hub, care a prezentat oferta de vinuri de pe piața românească, în special colecțiile de vinuri ale podgoriilor Senator Wines și Dealurile Bujorului.

“Este îmbucurător ca, după ani de zile în care producătorii români nu au avut o prezență colectivă la acest eveniment, să putem realiza prin cele două clustere, al cărui liant este USH Pro Business București, o participare mult așteptată de piața germană, acest lucru fiind dovedit de afluența la stand. Au fost bine apreciate atât colecțiile de vin convenționale, cât și cele ecologice. Spre deosebire de ProWein, Vinexpo și alte târguri dedicate doar firmelor specializate, acest târg se remarcă prin prezența masivă a consumatorilor avizați și interesați de branduri de calitate. De aceea, Forum Vini München este locul ideal pentru a înțelege tendințele de consum și modul în care consumatorii privesc vinurile românești”, a declarat Conf. univ. dr. Costin Lianu, Director General USH Pro Business București.

“Forum Vini München este unul dintre cele mai mari târguri de vinuri din Germania, prin prezența a mii de participanți, fiind de asemenea o platformă ideală pentru promovarea vinurilor românești. Produsele românești ar trebui să fie prezente mai mult în gastronomie și în rețelele de restaurante și hoteluri unde pot fi complementare cu soiurile existente de vinuri și pot extinde experiența consumatorilor”, a declarat Stefan Oeldenberger, Marketing Specialist și membru al Danube Engineering Hub.

“Participarea la Forum Vini München este o necesitate pentru vinurile bio și convenționale românești pe piața din Germania. Folosim deja o platformă de promovare pentru produsele românești. Acest târg este foarte important pentru că aici comercianții de vinuri, consumatorii și cunoscătorii sunt prezenți în mod constant”, a declarat Wienfried A. Senker, Consultant East West Management.

“Cred că este o oportunitate excelentă de a întâlni atât consumatori, cât și comercianți. Ne aflăm în mijlocul uneia dintre cele mai mari mișcări de pe piața viticolă din Europa. Oamenii ar trebui să știe mai bine că România este una dintre cele mai vechi țări producătoare de vinuri din Europa care deține atât soiuri de vinuri internaționale, cât și soiuri de vinuri naționale. Remarc și prezența vinurilor organice care sunt într-un trend ascendent pe această piață”, a declarat Laurent Vonwiller, Manager Greenleaves-Greenlights, Elveția.

“Este o șansă extraordinară de a fi prezenți pe piața germană. Considerăm că este primul pas pe această piață și, de asemenea, o oportunitate de a ne face cunoscuți și de a ne prezenta portofoliul de produse. Avem vinuri extraordinare în România și cred că cetățenii din Germania ar trebui să cunoască și soiurile de vinuri românești. Dorim ca, în următorii ani, România să fie  mai bine reprezentată și promovată la toate târgurile de specialitate din Europa și să reușim revitalizarea și recunoașterea sectorului viticol românesc. Stațiunea are o experiență de peste 40 de ani în producerea și cercetarea în domeniul vinificației”, a declarat Bogdan Cîrjanu, reprezentant al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru.


USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Distribuie acest anunt

Newsletter