Acțiune de promovare culturală cu degustare de vinuri românești, din programul de manifestări culturale dedicate în Irlanda Președinției României a Consiliului Uniunii Europene - Dublin, 14 mai 2019

Publicat 23 Aprilie 2019

La data de 14 mai 2019, Ambasada României la Dublin va organiza, în conformitate cu planul de manifestări dedicate în Irlanda Președinției României a Consiliului Uniunii Europene o acțiune de promovare culturală cu degustare de vinuri românești. Evenimentul, care va include un program de muzică românească, va fi lansat de către doamna Manuela Breazu, ambasadorul României la Dublin.

Evenimentul este o acțiune de promovare culturală cu degustare de vinuri românești  și face parte din programul de manifestări culturale dedicate în Irlanda Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

 

Pe fondul revigorării interesului pieței irlandeze pentru consumul de vinuri din ”lumea veche”, surclasat într-o proporție importantă, în ultima perioadă, de vinurile din ”lumea nouă”, manifestarea promoțională vizează readucerea vinurilor românești în prim planul atenției consumatorilor irlandezi, cel puțin la nivelul anilor ‘90, când acestea aveau o vizibilitate mai mare.

În acest sens, degustarea urmărește prezentarea unei game cât mai variate de vinuri din România, atât a celor prezente deja pe piață, cât și a unora noi, către presa irlandeză de vinuri, importatori și distribuitori, comercianți independenți, cumpărători-cheie din sectorul Ho-Re-Ca, supermarket-uri și grupuri specializate ”off-licence”.

”Târgul Vinului Românesc”, va avea loc la Hotelul Hilton, Charlemont Place, Dublin 2, între orele 12.00 – 18.00, și se adresează tuturor cramelor românești interesate în promovarea vinurilor proprii pe piața irlandeză.

Cramele românești au la dispoziție două opțiuni:

- participarea directă, prin delegat, și prezentarea vinurilor pe o masă special dedicată fiecărui producător, amenajată într-un format ”servire liberă” pentru degustătorii specializați;

- sau, în mod alternativ, trimiterea vinurilor care se doresc a fi prezentate și care vor fi expuse pe o masă specială cu mențiunea "căutăm distribuitor pe piață".

O audiență de specialitate numeroasă și relevantă, atât din partea importatorilor de vinuri, angrosiști, hoteluri și restaurante, cât și din partea mass-media irlandeză de profil, va fi asigurată prin cooperare cu firma Jean Smullen EWSET Dip, care editeaza revista Wine Diary și al cărei site (www.jeansmullen.com) gestionează de 15 ani evenimentele din sectorul vinurilor care includ: târguri de vinuri, tutoriale de degustare, promoții în magazine specializate, degustări de vinuri, excursii de vinuri etc. programate a avea loc pe piața irlandeză sau în exterior. Site-ul respectiv oferă informații actualizate despre evenimentele viitoare de pe piața irlandeză, precum și link-uri către site-urile cheie relevante pentru comerțul cu vinuri din Irlanda, inclusiv importatori, presă, bloggeri, comercianții cu amănuntul etc. Site-ul este accesat lunar de peste 10.000 de vizitatori unici.

Acțiunea nu va implica nici o taxă de participare din partea cramelor interesate, singurele costuri care vor trebui acoperite fiind cele de transport și cazare ale delegaților proprii și de transmitere a mostrelor. De preluarea vinurilor din vama irlandeză, fără taxe, se va ocupa Ambasada României la Dublin. 

În aceste condiții, producătorii și exportatorii români de vinuri care doresc să participe la manifestarea organizată de Ambasada României la Dublin se pot adresa pentru detalii și înscriere la BPCE Dublin, telefon: +353 1 668 1149, fax: +353 1 668 1761, e-mail: dublin.economic@mae.ro , persoană de contact: dl.Dumitru Anca, Ministru Consilier.


Descărcați invitația

Distribuie acest anunt

Newsletter