Capacitatea de asociere și de cooperare pe ramură în practicarea agriculturii ecologice o măsură a succesului sectorului organic - 14.02.2019

Publicat 14 Februarie 2019

O concluzie importantă a conferinței “Politici de dezvoltare sectorială a agriculturii organice în Europa Centrală și de Est, puncte  de vedere ministeriale”, desfășurată la data de 13 februarie a.c. la deschiderea Biofach 2019, cel mai mare târg internațional dedicat agriculturii ecologice este că dezvoltarea sectorului depinde, în mod esențial, de sprijinul acordat formarii filierelor de producători, procesatori și comercianți în regim de certificare ecologică.

Modelul de referință pozitiva prezentat la conferință, cel al Cehiei, are ca obiectiv important de politica sectorială “sprijinul acordat asociațiilor verticale, respectiv filierelor de produs, de la producători până la distribuitori”. Alte țări din această zonă, respectiv Ungaria sau Lituania au preocupări similare. Organizarea acestor filiere este o preocupare și un obiectiv strategic important  exprimat și de România, prin vocea domnului secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Maricel Floricel Dima. (Citeste mai departe..)

Distribuie acest anunt

Newsletter