CLUSTERELE SUNT SOLUŢIA ŢĂRILOR CARE VOR PERFORMANŢĂ LA EXPORT ÎN POMICULTURĂ

Publicat 18 Septembrie 2018

În data de 14 septembrie 2018, USH Pro Business a moderat prin domnul prof. dr. Costin Lianu, prorector Relaţii Internaţionale, evenimentul “Pomicultură Argeşeană în 2018 - de la tradiţional la livezi intensive eficiente şi asocieri profitabile”. La eveniment au participat domnul Conf. Univ. Dr. Constantin Dan Manu - preşedinte Consiliu Judeţean Argeş, domnul Adrian Boghiu -subprefect cât şi reprezentanţi ai Institutului de Cercetare Pomicolă Mărăcineni şi reprezentanţi AFIR.

În cadrul evenimentului domnul Costin Lianu a făcut o prezentare privind asocierea în agricultura cu accent pe dezvoltarea de clustere inovative, cu implicarea mediilor afaceri, a instituţiilor de cercetare, universităților şi a autorităţilor locale, în scopul relansării acestui domeniu.

Remarcăm faptul că, conceptul de cluster a stârnit interesul audienţei, astfel încât,  domnul Mihai Ungurenuş de la Livada Bunicului a pledat pentru lansarea unui cluster axat pe pomicultură.

“Judeţul Argeş este lider naţional în plantaţiile pomicole şi este locul unde încă există tradiţii în domeniu. Totuşi, atât în judeţ cât şi în România în general, plantaţiile pomicole stagnează în ciuda potenţialului mare al plantaţiilor fructifere. Acesta este şi motivul pentru care, România asigură doar 8,2% din producţia europeană de fructe faţă de 29,3% -Polonia şi 33% -Spania. În ceea ce priveşte performanţele la export, România este modestă atât pe plan european cât şi internaţional, nefiind în topul primilor 10 exportatori europeni. Clusterele de export şi cooperativele sunt soluţia ţărilor performante şi trebuie să ne grabim să le urmăm.“ a afirmat domnul Costin Lianu.

 

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

București, sector 1

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Distribuie acest anunt

Newsletter