Prezența USH Pro Business și a clusterului Bio Danubius la a IV-a Ediție a Conferinței Internaționale ”Water Resources and Wetlands”, 5-9 Septembrie 2018

Publicat 10 Septembrie 2018

În cadrul Conferinței Internaționale ”Water Resources and Wetlands”, centrul USH Pro Business împreuna cu clusterul BioDanubius au organizat un Workshop intitulat ”PROMOVAREA AGRICULTURII ORGANICE ÎN DELTA DUNĂRII - STUDIU DE CAZ: CLUSTERUL BIO DANUBIUS” (FOSTERING ORGANIC AGRICULTURE IN THE DANUBE DELTA - CASE STUDY: BIO DANUBIUS CLUSTER). Workshopul a fost dedicat modalităților prin care clusterul BioDanubius, reprezentant al producătorilor de produse organice din Delta Dunării, se implică în dezvoltarea conceptului de bioeconomie și dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării.

Temele abordate au permis evidențierea rolului important pe care BioDanubius îl are ca vector al biodiversității și sustenabilității din regiune. În cadrul workshopului au luat cuvântul domnul Petrișor Petrescu, Președintele clusterului BioDanubius, domnul Conf. univ. dr. Costin Lianu, Director General al USH Pro Business și doamna Mădălina Andrei, Președinte al Asociației Profesionale de Geografie, Ecologie și Turism ”Destin Geografic”.

Dezbaterile ce au urmat au fost extrem de apreciative la adresa activității clusterului și a implicării centrului USH Pro Business la dezvoltarea acestuia.

La eveniment au participat cercetători din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării și a Administrației Naționale ”Apele Române”, Conferențiari de la Universități din Statele Unite, Uniunea Europeană, Noua Zeelanda, America Latină, precum și consultanți în domeniu.

”Prin această participare, clusterul BioDanubius își consolidează poziția de lider regional în domeniul agriculturii ecologice. La acest Simpozion au fost discutate o serie de linii directoare de dezvoltare privind modul de implicare al agriculturii ecologice în sustenabilitatea zonei Deltei Dunării, care vor fi materializate în curând la nivelul clusterului. La nivel regional este încă puțin conștientizat faptul că această formă de agricultură este o mare șansă pentru Delta Dunării.”, a declarat domnul Costin Lianu, Director General al USH Pro Business.

 

10 septembrie 2018

 

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

București, sector 1

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Distribuie acest anunt

Newsletter