Presă

Event preview image

Reuniunea Consiliului Consultativ al Strategiei UE la Regiunea Dunării (SUERD)

 

Event preview image

Danube Furniture Cluster “Se poate inova împreună”

 

Event preview image

Impactul digitalizării asupra IMM-urilor în comerțului mondial. Transformarea digitală favorizează exportul şi internaţionalizarea

 

Event preview image

În România agricultura ecologică are nevoie de recunoaştere, adopţie şi susţinere

 

Event preview image

CLUSTERUL DANUBE ENGINEERING HUB PROMOVEAZĂ INOVAREA

 

Event preview image

Parteneriat strategic pentru promovarea produselor ecologice ca factor cheie al sănătăţii umane

Publicat 22 Ianuarie 2020

În prima parte a lunii ianuarie 2020, a fost semnat acordul de parteneriat între ASOCIAŢIA ONE HEALTH – NEW MEDICAL CONCEPT, ROMÂNIA și ASOCIAŢIA INTER-BIO, acestea fiind reprezentate de președinții celor doua entităţi,  domnul Nicolae MANOLESCU,  respectiv domnul Costin LIANU. 

Având în vedere convergenţa preocupărilor părţilor vizând abordarea holistică a sănătăţii umane, AOH şi Asociația Inter-Bio convin stabilirea unui parteneriat strategic în vederea implementării conceptului medical global “One Health”, inclusiv prin stimularea producţiei şi consumului de produse ecologice prin :
•    Campanii de conştientizare;
•    Participarea împreună în consorţii care vizează  realizarea de proiecte CDI ;
•    Susţinerea unor evenimente şi acţiuni destinate colaborării ştiinţifice şi schimbului de informaţii precum: conferinţe, congrese naţionale şi internaţionale, editări de reviste ştiinţifice; 
•    Susţinerea unor acţiuni destinate promovării şi aplicării principiilor comune celor două concepte,organizarea de evenimente şi a unor serii de prelegeri tematice chiar a unor  caravane de asistenta medicala primara prin documentare difuzate prin radio,tv si internet dar si prin materiale editate şi distribuite în scoli, unităţi medicale, destinate conştientizării în rândul populaţiei privind beneficiile consumului produselor alimentare ecologice.

„AOH și INTER-BIO au un scop comun, acela de a contribui la sanătatea umană prin consmul de produse ecologice. Acest scop este puţin cunoscut şi recunoscut de societatea românească ca unul important pentru viitorul oamenilor iar noi ne vom implica în promovarea lui, în cunoaşterea lui” a declarat dl Costin Lianu, preşedinte Inter-Bio şi director general USH Pro Business.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Event preview image

Dunărea intră în casele oamenilor prin design creativ

Publicat 17 Decembrie 2019

Aceasta a fost ideea care s-a evidenţiat în proiectele realizate pentru prima ediție a concursului de design de mobilier DANUBE DESIGNERS AWARD 2019, desfășurat în perioada 1 Noiembrie -10 Decembrie 2019.

Evenimentul de lansare a concursului a avut loc la data de 1 Noiembrie 2019, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București (UAUIM), în prezența studenților, cadrelor didactice universitare și reprezentanților Danube Furniture Cluster.

În data de 13 decembrie USH Pro Business împreună cu Danube Furniture Cluster și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” au organizat evenimentul de decernare a premiilor concursului, la care alături de organizatori, au participat Asociația Producătorilor de Mobilă din România - APMR în calitate de invitat şi studenţii înscriși în concurs. La această primă ediție a concursului au aplicat, un număr de 15 studenți din cadrul facultăților de Arhitectură, Urbanism și Arhitectură de Interior din cadrul UAUIM.

Procesul de jurizare s-a desfășurat în perioada 10-12 decembrie 2019, proiectele participante fiind punctate în funcţie de: originalitatea,  legătura cu ideea de Dunăre,  relevanță și concept, estetica şi funcționalitate obiectului de mobilier propus.

Juriul concursului a fost format din:
-    prof. dr. arh.  Beatrice JOGER, Decan Facultatea de Arhitectura de Interior “Ion Mincu” București
-    conf. dr. arh. Codina DUȘOIU – Facultatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", București;
-    prof. dr. arh. habil. Urb. Cerasela CRĂCIUN – Facultatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București;
-    Gabriel NĂFUREANU – Președinte ”Danube Furniture Cluster”, adminstrator Lux Artim SRL;
-    Raluca TOMUȚĂ – Director General  ”Danube Furniture Cluster”;
-    Liana BRATU - membru ”Danube Furniture Cluster”, Director Comercial - Arta Lemnului SA ;
-    Sorin IACOB -  membru ”Danube Furniture Cluster”, administrator Neo Pal Grup SRL.

Proiectele premiate au convins prin eleganța și sensibilitatea abordării conceptuale, prin unicitate, ergonomie, funcționalitate, fluiditate, adaptabilitate și lejeritate în manipularea pieselor proiectate.

Juriul a premiat cele mai bune proiecte, care s-au detașat prin creativitate și inovare  astfel:
Locul I, 1000 Lei – stud.designer Simona Suflețel, anul V, Facultatea de Arhitectură de interior, UAUIM.
Locul II, 700 Lei –  stud.arh. Elian Raul Mîșulescu, anul III, Facultatea de Arhitectură de interior, UAUIM.
Locul II, 500 Lei – stud.designer Alexandru Ion Nemesniciuc Cerneleac, anul V, Facultatea de Arhitectură de interior –Design de produs, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București

“Suntem impresionaţi de creativitatea tinerilor designeri, precum şi de interesul deosebit  de participare. Am premiat cele mai relevante lucrări pentru tema concursului dar, am constatat că şi celelalte sunt creaţii remarcabile. Clusterul nostru, va dezvolta un parteneriat cu aceşti tineri pentru promovarea lucrărilor lor şi chiar şi pentru realizarea unor prime prototipuri. Avem în vedere continuarea acestor concursuri şi în anii ce urmează.” a declarat Gabriel Năfureanu, preşedinte Danube Furniture Cluster.

“Ne bucură faptul că acest concurs a fost atractiv pentru un număr mare de studenţi şi că acesta poate fi un model de cooperare viabil între universităţi, producători şi tinerii designeri. Am pus în acest fel bazele unei comunităţi de practică ce se va dezvolta în anii următori atât în cadru naţional cât şi internaţional. Considerăm emblematică pentru Strategia Dunării, tematica şi lucrările premiate” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business
Danube Furniture Cluster

www.adf-dfc.ro            

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Event preview image

Experții FDA SUA: Firmele românești trebuie să fie mai agresive pe piața americană a produselor agroalimentare

Publicat 16 Decembrie 2019

Aceasta a fost una din concluziile seminarului „Exportă cu ajutorul experţilor FDA” (Food and Drug Administration), organizat în data de 12 decembrie 2019, de USH Pro Business împreună cu Inter-Bio şi Registrar Corp USA, organizaţie americană pregatita să susţină prin transfer de cunoştiinţe modul în care poţi fi exportator de success pe piaţă. Doar 150 de firme româneşti au certificate FDA faţă de Grecia, unde numărul lor este peste 1000 şi Bulgaria peste 300.

La eveniment au participat  producători şi procesatori de produse agroalimentare din România, care manifestă un  interes deosebit pentru  piaţa  alimentară din SUA.  John  Moysoglou, reprezentant al Registrar Corp, a adus informaţii  referitoare la condiţiile particulare în procesul de export către Statele Unite.

Participanţii au aflat detalii despre modul  de etichetare, verificare a ingredientelor, înregistrare FCE (Food Canning Establishment), elaborare a notificării prealabile de export cât şi despre modul în care aceştia pot găsi distribuitori pe piaţă sau pregăti un plan de afaceri. Expertul Registrar Corp a explicat cu exemple concrete modul de respectare regulilor federale, de stat sau locale din America, pentru a putea exporta materii prime sau bunuri de consum alimentare (reglementările FDA). La finalul workshop-ului, reprezentanţii firmelor au folosit sesiunea de întrebări şi răspunsuri pentru a primi sfaturi pe probleme punctuale cu care s-au confruntat în trecut.

“Procedurile FDA de înregistrare sunt puţin cunoscute, iar noi vom continua să organizăm seminarii de transfer de cunoștiințe specifice unui centru de afaceri de export la nivel regional. Lipsa de performanţă a firmelor româneşti în ceea ce priveşte exportul, poate fi explicată prin faptul că participarea la acţiuni de promovare în exterior, la târguri, expoziţii, misiuni economice, se realizează fără ca firmele să beneficieze de un training prealabil și  fără să fie certificate pe piaţă. Majoritatea nu  au un plan de afaceri robust înainte de a cheltui bani în misiuni economice externe. Participarea la târguri şi expoziţii internaţionale ar trebui să fie corelata cu participarea mai întâi la astfel de evenimente care pregătesc firmele pentru export” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, prorector Relații Internaționale Universitatea ”Spiru Haret”.


USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Event preview image

Provocările viitorului agriculturii ecologice în dezbaterile europene - Spre o înăsprire a reglementărilor și noi modele de afaceri-

Publicat 09 Decembrie 2019

În perioada 2-4 decembrie ac, asociația INTER-BIO – a producătorilor, procesatorilor și comercianților pe filiere de produse certificate ca produse ecologice, a participat la Bruxelles, prin USH Pro Business, centru antreprenorial universitar, la dezbaterile europene privind agricultura ecologică în cadrul a trei evenimente distincte, respectiv:

-    ”SME Organics Final Event”, concentrat pe promovarea sectorului IMM în agricultură și procesarea ecologică;
-    ”IFOAM EU meets business, Bringing the organic food industry together”, focalizat pe modelele de afaceri ale viitorului;
-     ”Organic Innovation Days”, promovarea inovării și digitalizării în sectorul bio.

De asemenea, INTER-BIO a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții unor organizații similare din alte țări, reprezentanții IFOAM EU, FIBL Europe, cercetători, mediu academic din Franța, Danemarca, Italia, Elveția, Spania, Finlanda, Belgia, precum și cu experți în elaborarea de standarde, în inovare și digitizare în domeniul agro-alimentar. De asemenea, în cadrul seminarului SME organics a fost prezentată experiența pozitivă a Inter-Bio în sustinerea IMM-urilor exportatoare de produse ecologice, în special prin centre regionale de susținere, cât și prin stimularea creării de forme asociative, precum clustere și cooperative.

În cadrul întâlnirilor s-a evidențiat rolul important al cercetării în fixarea noilor reguli de producere, procesare și comercializare de produse bio (organice), precum și impactul pozitiv asupra sănătății umane în consumul de produse bio. În acest sens, Inter-Bio a pledat pentru o colaborare strânsă între mișcarea IFOAM, a fermierilor de produse organice și mișcarea „One Health” de abordare holistică, integrată, a sănătății umane.

Nu în ultimul rând, conferința dedicată inovării digitale a evidențiat importanța cercetării și inovării atât pentru optimizarea proceselor aferente producerii, procesării și comercializării de produse bio cât și pentru dezvoltarea de noi produse sau noi modele de afaceri.

”Dezbaterile au evidențiat faptul că regulamentele Uniunii Europene privind agricultura ecologică, denumită și organică sau bio sunt în prezent reevaluate și vor fi introduse noi reglementări în prima jumătate a anului 2020 privind producția, procesarea și importul de alimente organice. Se prefigurează o înăsprire a controlului pe filierele de produse bio, o armonizare a sistemului de sancțiuni, o creștere a numărului de vizite în teren și a numărului de mostre ce vor fi prelevate. De asemenea, se vor reglementa aspectele legate de reziduuri, de substanțe nepermise în produsul organic. Vor fi încurajate lanțurile de distribuție scurte și va fi revizuită lista de substanțe autorizate. Sunt multe măsuri care trebuie de pe acum cunoscute. În România, din păcate, sunt mulți care nu cred că viitorul alimentar va fi organic sau nu le pasă de asta” a declarat Costin Lianu, președinte INTER-BIO, director general USH Pro Business.

Pentru detalii suplimentare privind evenimentele de mai sus, puteți să ne scrieți pe office@inter-bio.ro sau office@ushprobusiness.ro .

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Event preview image

LANSAREA WALLACHIA HUB, CONSORȚIUL CLUSTERELOR DIN REGIUNEA SUD-MUNTENIA

Publicat 02 Decembrie 2019

În data de 29 noiembrie 2019, în orașul Ploiești, a fost lansat Consorțiul Wallachia Hub al clusterelor din regiunea Sud-Muntenia, alianță care alături de ecosistemul antreprenorial universitar USH Pro Business cuprinde Danube Engineering Hub-Ploiești (consulting engineering, aplicații GIS, planificare urbană, IT&C), Bio Concept Valea Prahovei Ploiești (agricultură ecologică), Danube Furniture Cluster (industria mobilei), ACAROM Pitești – Asociația Constructorilor de Automobile din România (componente auto), CERMAND Târgoviște – Centru pentru Energii Regenerabile la Marea Neagră și Dunăre (surse noi de energie).

Consorțiul vizează reprezentarea intereselor membrilor, atragerea de noi membri, promovarea înființării de noi clustere, crearea unui centru de resurse pentru clustere, dezvoltarea de soluții financiare, internaționalizare și specializare inteligentă trans-sectorială și crearea unui brand regional.

La întâlnire a participat domnul Flaviu Iorgulescu, reprezentantul CLUSTERO - Asociația Clusterelor din România, care a salutat această inițiativă, asociația fiind un promotor al acestor alianțe. Au fost prezentate aspecte privind provocări și oportunități ale clusterelor din România.

“Ne preocupă promovarea unei concepții de dezvoltare a clusterelor bazată pe potențialul regiunilor și colaborarea cu alte structuri ale mediului de afaceri din regiune, cum ar fi Camerele de Comerț, pentru a contribui la asigurarea competitivității mediului de afaceri local, în special a IMM-urilor”, a declarat Costin Trandafir, președintele noului consorțiu Wallachia Hub.

“Suntem deosebit de onorați să participăm la acest consorțiu în calitatea noastră de facilitatori de cluster, centrul nostru fiind un leader național în implicarea activă universitară în astfel de structuri. Avem structuri de sprijin în teritoriu la Ploiești și Câmpulung și liantul cu clusterele din București. Credem că Wallachia Hub trebuie să rămână deschis clusterelor din regiunea București-Ilfov, organic legate de Sud-Muntenia, dar și altor clustere care se regăsesc în acest brand”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, prorector Relații Internaționale Universitatea ”Spiru Haret”.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la Secretariatul consorțiului aflat la sediul Danube Engineering Hub din Ploiești, director executiv Irina Rădulescu, telefon 0722.596.476, email iri_radulescu@yahoo.com.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

Str. Nicolae Iorga nr 34-36,

Sector 1, București

Tel: +40 216 500 014

E-mail : office@ushprobusiness.ro

www.ushprobusiness.ro

Search

Filter by

Newsletter