Evenimente USH Pro Business

Event preview image

Întâlnirea de lucru a membrilor clusterului ”DANUBE FURNITURE CLUSTER” „Creăm valoare împreună” - 23 ianuarie 2020, ora 10.00, Bucuresti

 

Event preview image

PREPARATION OF PROPOSALS AND MANAGEMENT OF EUROPEAN EDUCATION PROJECTS UNDER ERASMUS+ 13 February 2020, Bucharest

 

Event preview image

THE IMPACT OF DIGITALIZATION ON SME WORLD TRADE - 27-28 January 2020, Bucharest

 

Event preview image

BIOFACHCHINA 13-15 Mai 2020, Shanghai/China

 

Event preview image

Contextul geopolitic, cultural și economic al dezvoltării relației României cu Republica Moldova

 

Event preview image

EXPORTĂ cu ajutorul EXPERȚILOR FDA - 12 Decembrie 2019, București

Publicat 01 Decembrie 2019

Pentru a exporta alimente, băuturi sau suplimente alimentare în Statele Unite ale Americii, trebuie să respectați reglementările din SUA privind alimentația și medicamentele(FDA). Asigurați-vă că respectați pașii înainte de a exporta produsele.


Dacă vă gândiți să inițiați un export către SUA trebuie să țineți cont de faptul că există numeroase reglementări, solicitate de Food and Drug Administration (FDA), pe care va trebui să le îndepliniți. Aceste cerințe se aplică tuturor exportatorilor de produse alimentare, băuturi și suplimente alimentare, către SUA.

 

Reglementările FDA se referă la reguli pe care orice produs alimentar/băutură/supliment alimentar exportat trebuie să le îndeplinească, cu referire la conținutul  ingredientelor admise/respinse, etichetare, ambalaj, etc.

 

Registrar Corp,  companie specializată în asistență privind aplicarea și respectarea regulamentului FDA,

 vă va oferi imaginea de ansamblu a cerințelor reglementărilor solicitate de (FDA) cu referire la exportul către SUA precum și aspecte legate de cerințele federale, de stat și locale.

Cu peste 20 de filiale globale, 16000 de clienți în toată lumea și o experiență de peste 16 ani în reglementările FDA, Registrar Corp va fi prezentă în România, și în parteneriat cu USH Pro Business, vă invită la workshop-ul „Exportă cu ajutorul experților FDA”, eveniment ce va avea loc în data de 12 decembrie 2019, începând cu ora 10:00 AM.

 


AGENDĂ

ü Despre FDA (Food and Drug Administration)

ü Înregistrare la FDA

ü Conformitatea etichetelor

ü Verificare ingrediente

ü Înregistrare FCE  (Food Canning Establishment)

ü Elaborarea Notificării prealabile pentru export

ü Cerințele Legii privind modernizarea siguranței alimentare (FSMA- FDA's Food Safety Modernization Act)

ü Implementarea Planurilor de siguranță alimentară (Planuri HARPC)

ü Evitarea riscurilor

ü Opțiuni strategice de pătrundere pe piața americanăSPEAKERI

John Moysoglou

SEE Country Manager & Senior Regulatory Advisor at Registrar Corp & Director, Sales & Business Development at Elementals C.

 

Expert în coordonarea piețelor din Sud-Estul Europei prin dezvoltarea relațiilor de afaceri în strânsă legătură cu organizații naționale și regionale. Asigură o mai bună comunicare cu clienții exportatori pentru rezolvarea problemelor de reglementare și certificare FDA dar și pentru inovarea brandului companiilor.

 

Pe lângă suportul la nivel FDA, John conduce o echipă de experți comerciali care își propune să sprijine companiile globale în pătrunderea lor pe piața SUA, pe lanțurile de valoare până la distribuitori.

Echipa lui John vă ajută astfel să evitați verigi intermediare pentru a ajunge direct la distribuitori și cumpărători.

 


Conf. univ. dr. Costin Lianu

Director General USH Pro Business, Prorector Relații Internaționale

Universitatea “Spiru Haret”

 

Expert în Programul de cooperare Elvețiano - Român de susținere și promovare a exporturilor de produse ecologice.

Președinte Inter-Bio - organizație interprofesională pentru produse agroalimentare ecologice.

Președinte al Asociație Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX).

Coordonatorul ecosistemului de inovație al platformei USH Pro Business, care cuprinde hub-uri inovatoare din București, Brașov, Ploiești, Craiova, Constanța și Câmpulung.

Expert în strategii de export și de branding, Profesor asociat în cadrul programului MBA, catedra UNESCO, Universitatea București.

Coordonator al Strategiei Naționale de Export în perioada 2005-2015.Descărcați invitația

Descărcați formularul de înscriere

 Descărcați anexa

 

Event preview image

Participare MIDDLE EAST NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EXPO, 3-5 decembrie 2019, Dubai/EAU

Publicat 30 Noiembrie 2019

Asociația INTER-BIO a producătorilor, procesatorilor și comercianților pe filiere de produse certificate ca produse ecologice vă invită să participați la târgul internațional  MIDDLE EAST NATURAL & ORGANIC PRODUCTS 2019 –MENOPE ( https://organicandnatural.com ) ce va avea loc în perioada 3-5 decembrie 2019 la Dubai/EAU.

MENOPE - Middle East Natural & Organic Product Expo este singurul eveniment comercial  din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord concentrat pe produse organice. Expoziţia  a avut mai mult de 15 ediţii şi a oferit an de an noi oportunităţi de accesare a  pieţei, atât companiilor regionale cât şi celor internaţionale expozante.

La ediția din 2018, România a fost reprezentată cu stand național de 23 de firme producătoare, interesul pentru produsele românești pe piață fiind în creștere.

O serie de inițiative guvernamentale din Orientul Mijlociu implementate de-a lungul anilor, au transformat Emiratele Arabe Unite într-unul dintre cele mai importante și avansate state în domeniul afacerilor ecologice și naturale. Cererea pentru produse alimentare organice a crescut semnificativ şi datorită conștientizării cu privire la beneficiile produselor ecologice, interesul faţă de produse cosmetice şi medicale ecologice fiind pe un trend ascendent. Expoziția reuneşte expozanţi din 55 de ţări, peste 2500 de produse şi peste 200 de furnizori în  12 pavilioane.

Expoziţia oferă oportunităţi de colaborare cu importatori, exportatori, angrosiști, supermarket-uri şi hypermarket-uri de top prin :

·         PROGRAMUL DE GĂZDUIRE A CUMPĂRĂTORILOR

·         STRATEGIE ONLINE ŞI OFFLINE / PLATFORMA O2O CONNECT

·         PLATFORMĂ PENTRU PRODUSE ORGANICE ŞI NATURALE

·         PROGRAMUL CUMPARATORILOR VIP

·         CONFERINȚE PENTRU INDUSTRIA  PRODUSELOR ORGANICE

 

PROFILUL EXPOZIȚIEI

 

ü  Produse alimentare & băuturi

ü  Produse de înfrumusețare

ü  Sănătate & Nutriție

ü  Mediu înconjurător

ü  Produse pentru casă

Descărcați invitația

Descărcați informații expoziție

Descărcați overwiew

Descărcați formularul de înscriere

Event preview image

DANUBE DESIGNERS AWARD -1 Noiembrie - 9 Decembrie 2019

Publicat 28 Octombrie 2019

TEMATICĂ CONCURS

Designul de mobilier este un act de creație, care împletește funcționalitatea cu tendințele, evoluțiile societății și inovații: tehnologii și materiale noi și care adaugă  stil și personalitate unei locuințe.

UN PROIECT DE DESIGN FEZABIL, COERENT ȘI CONTEMPORAN PE BAZA UNUI CONCEPT ESTETIC, CARE SĂ SUGEREZE IDEEA DE DUNĂRE, PENTRU UN PROIECT DE DESIGN MOBILIER.

Criterii eligibilitate

 • Înscrierea la concurs este deschisă tuturor persoanelor scopul fiind susținerea și promovarea talentului
 • Participarea la concurs este gratuită
 • Proiectele înscrise în competiție trebuie să fie creații originale
 • Pentru informații suplimentare privind criterii de eligibilitate consultați Regulamentul concursului (Anexa 3)

Criterii de jurizare

 • Relevanța și conceptul proiectului – obiecte de mobilier care relevă, scot sau ies în evidență prin capacitatea lor de a satisface funcțiunile propuse cât mai eficient și cu o a oferi ulurință mare în exploatare
 • Legătura cu ideea de Dunăre
 • Estetica obiectului de mobilier propus – design minimalist, modern, high-tech, etc
 • Funcționalitate – obiecte de mobilier care au capacitatea de a-și îndeplini rolul determinant, funcțiunile în cadrul contextului ales și care au o utilitate practică
 • Fezabilitate – obiecte de mobilier care au caracter realizabil și care se evaluează prin prisma raportului costurilor de producție și a beneficiilor pe care le aduc

Prezentarea proiectului

 • Propunerea de proiect va fi transmisă pe email în varianta 3D, format PDF, dimensiune A3, la adresa ush@adf-dfc.ro, până cel târziu la data de 10 decembrie 2019, ora 00,00.
 • Proiectul trebuie să conțină minim 2 o schițe tehnice și să fie însoțit de Fișa tehnică (Anexa 2) cu explicații referitoare la materiale și soluții tehnice de producție propuse, racordate la tehnologiile de producție disponibile în prezent, în țară.
 • Planșele vor avea în colțul din dreapta jos, un cod format din 4 cifre si litere, scris cu Arial 18 Bold, ales aleatoriu de către autori, pentru păstrarea anonimității acestora în cadrul jurizării proiectelor înscrise în concurs. Acest cod se va regăsi și pe Fișa tehnică.
 • Este necesar ca produsele prezentate în concurs să nu fi fost comercializate sau mediatizate în orice fel anterior datei concursului
 • Pentru informații suplimentare privind participarea consultați Regulamentul concursului (Anexa 3)

Concursul  este deschis tuturor designerilor, arhitecților sau pasionaților de design cu competențe specifice, care își doresc să contribuie la realizarea unui prototip de mobilier  multifuncțional.

Calendar  și deadline-uri:

 • Etapa de lansare a proiectului: 1 noiembrie 2019, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” București, ora 12,30, Sala Frescelor
 • Etapa de aplicare și înscriere: 1 noiembrie – 9 decembrie 2019, ora 00,00. Înscrierea se va face prin completarea Formularului de înscriere atașat și se va trimite la adresa ush@adf-dfc.ro.
 • Etapa de jurizare: 10 decembrie – 12 decembrie 2019
 • Anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor: 13 decembrie 2019

Premii:

Premiile oferite vor fi pentru fiecare categorie, astfel:

          Locul I – 1.000 lei

          Locul II –   700 lei

          Locul III –   500 lei

Pe lângă premiile în bani, câștigătorii vor beneficia şi de:

 • Promovare prin intermediul  ”Danube  Furniture Cluster”
 • Executarea creaţiilor realizate
 • Expunerea produsului final în spațiile expoziționale ale membrilor ”Danube Furniture Cluster” , în cadrul evenimentelor naționale și internaționale, pe spațiul virtual al ”Danube Furniture Cluster ” sau al membrilor

Evenimentul  de  prezentare  a  proiectelor  câștigătoare și de decernare a premiilor va avea loc în data de 13 decembrie 2019, la sediul USH Pro Business, str. Nicolae Iorga, Nr. 34 – 36, etaj 1, Sector 1, București, ora 12.00 (fosta Ambasada a Canadei/zona Piața Romană).

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie la adresa de e-mail ush@adf-dfc.ro

Descărcați invitația

Descărcați fișa tehnică a proiectului

Descărcați regulamentul de înscriere

Descărcați formularul de înscriere

Event preview image

ROMANIA FOR THE CHINESE BUSINESS ENVIRONMENT - 23 Octombrie 2019, București

Publicat 14 Octombrie 2019

România a fost întotdeauna un participant și promotor important al cooperării dintre China și Europa Centrală și de Est.

Vă invităm la seminarul ”Romania for the Chinese business environment” prilej cu care veți avea ocazia să beneficiați de contribuția cercetării academice pentru a vă îmbunătăți modelul de afaceri fie ca și companie chineză în România, fie ca o companie românească în China.

Cu această ocazie va fi lansat ghidul ”Romania for the Chinese Business environment”, ghid care se adresează mediului de afaceri chinez care dorește  să dezvolte afaceri.

AGENDA:

·   Perspectivele evoluției economice românești

• Interesul Chinei în dezvoltarea afacerilor

• Evoluția relației România-China în contextul inițiativei chineze 16 + 1

• Șansele produselor românești pe piețele chineze

• Prezentarea ghidului „Romania for the Chinese Business Environment

• Oportunități de cooperare

Evenimentul va avea loc la sediul  USH Pro Business, Str. Nicolae Iorga, nr. 34-36, etaj 1, sector 1, Bucureşti (fosta Ambasadă a Canadei/zona Piața Romană), în data 23 octombrie  2019, începând cu ora 10.00

Pentru înscrieri și confirmări de participare consultați Invitația și Formularul de participare (vezi atașament).

Event preview image

SME INSTRUMENT MASTERCLASS - 29 Octombrie 2019, Pitești / 30 Octombrie 2019, Craiova / 31 Octombrie 2019, București

Publicat 07 Octombrie 2019

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al Uniunii Europene, cu fonduri de aproape 80 de miliarde de euro disponibile pe parcursul a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private. O parte a programului Orizont 2020 este instrumentul IMM-urilor. 

Acest curs unic de formare permite organizațiilor să înțeleagă mai bine programul și să beneficieze de diversele oportunități de finanțare europene adecvate pentru IMM-uri. Cursul este conceput pentru a oferi participanților abilități și cunoștințe necesare pentru a realiza propuneri de înaltă calitate și succes pentru Etapa 2, cu opțiune de finanțare de până la 2,5 milioane euro și opțiune de finanțare mixtă de până la 15  milioane de euro.

Instrumentul IMM face parte din programul Orizont 2020, cel mai mare sistem de finanțare pentru cercetare și inovare din lume. Companiile sunt invitate să prezinte propuneri în care costurile activităților de inovare și chiar pre-comercializare sunt acoperite în proporție de 70%:

    - Etapa 2 (subvenție de până la 2,5 milioane EUR), facilitate de finanțare: testare, optimizare, validare, demonstrație la scară largă a unui produs inovator, proces sau serviciu inovator cuprins între TRL 6 și TRL 8

    - Etapa 2 (finanțare de până la 2,5 milioane EUR + finanțare în capitaluri de 15 milioane EUR),  facilitate de finanțare mixtă pentru proiectele TRL 6 - TRL 8 + TRL 9 și comercializarea pe scară largă

 

SME INSTRUMENT MASTERCLASS va fi un eveniment de o zi și va fi dedicat IMM-urilor inovatoare care lucrează la tehnologii cu un potențial revoluționar, care ar putea schimba sau deschide noi piețe europene.

AGENDĂ EVENIMENT

 

        Cele mai importante aspecte ale modelelor propuse

        Exemple câștigătoare de propuneri pentru Etapa 2

        Perspectiva evaluatorilor asupra a ce este bine de făcut( DOs) și ce nu (DONTs)

        Modele de maximizare  a șanselor de succes

        Privire de ansamblu asupra feedback-ului raportului Comisiei Europene

 

Evenimentele vor avea loc după cum urmează:


Ø 29 Octombrie 2019 la sediul PRODINF SOFTWARE, str. Republicii nr 75, Pitești/Argeș

Ø 30 Octombrie 2019 la USH Pro Business Craiova, str. Vasile Conta nr 4 (Facultatea de Științe Economice, Juridice și Adminsitrative)

Ø 31 Octombrie 2019 la USH Pro Business București, str. Nicolae Iorga nr 34-36, etaj 1, sector 1

 Newsletter