CONSORȚII DE EXPORT - Pledoarie pentru alianțe între exportatori cu obiective comune - 21 Ianuarie 2019

Publicat 14 Ianuarie 2019

Din cauza dimensiunilor reduse, IMM-urile izolate pot întâmpina dificultăți in stabilirea unei prezențe la export pe piețele externe. Acestea fie nu au cunoștințele și mijloacele financiare necesare, sau poate nu îndeplinesc cerințele de reglementare străine, iar cantitățile reduse ale produselor pot fi neatractive pentru cumpărătorii străini. În domeniul alianțelor de export, o parte din exportatorii români sunt familiarizați mai mult cu conceptul de cluster și nu au cunoștințe necesare să diferențieze clusterele de alte alianțe de export, cum ar fi consorțiile. Prin combinarea cunoștințelor, a resurselor financiare, a contactelor din cadrul unui consorțiu de export și a facilităților logistice, IMM-urile își pot îmbunătăți în mod semnificativ potențialul de export: reducerea costurilor și a riscurilor legate de penetrarea piețelor externe.

 

TEMATICĂ EVENIMENT

 

Ø De ce aș opta pentru un consorțiu de export?

Ø Cum se alcătuiesc astfel de alianțe? Principii de bază

Ø Parametrii de funcționare, surse de finanțare, provocări

Ø Rolul sectorului public și privat în activitatea consorțiului de export

 

      TARGET                                                                       

 

·      Antreprenori / Manageri de IMM-uri care doresc să facă export și nu reușesc pe cont propriu

·      Experți și consultanți în domeniul promovării și finanțării exporturilor

·      Experți in logistică

SPEAKERI

 

ü  Conf. univ. dr. Costin LIANU, Director General USH Pro Business

A inițiat și a contribuit la înființarea Consiliului Național de Export în România și a coordonat elaborarea și implementarea a trei Strategii Naționale de Export (SNE ) în perioada 2004-2015, când a avut și rolul de expert internațional al Centrului Internațional de Comerț de la Geneva. A coordonat activități de branding și promovare externă pentru sectoarele exportatoare din SNE și a contribuit la promovarea în cadrul SNE a tuturor afacerilor inovatoare cu potențial de export.  Este expert în Programul Elvețiano – Român de Promovare a Exporturilor în perioada 2017-2019. A constituit recent Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX).

 

ü  Tudor PANAIT, Co-Owner & CEO Mayie Cosmetics

Este cofondatorul MAYIE Cosmetics, firmă care are ca obiect de activitate producția de lavandă și de uleiuri esențiale, o mare parte din producție fiind destinată exportului. A implementat numeroase proiecte pe scară largă în domeniul marketingului și al exporturilor de produse, desfășurate la nivelul Uniunii Europene și al Emiratelor Arabe Unite. Firma sa beneficiază de sprijin pentru strategia de export pe piețe țintă în cadrul Programului Elvețiano – Român de Promovare a Exporturilor.

 

Evenimentul va avea loc la sediul  USH Pro Business, Str. Nicolae Iorga, nr. 34-36, etaj 1, sector 1, Bucureşti (fosta Ambasadă a Canadei/zona Piața Romană), în data 21 ianuarie  2019, începând cu ora 10.30


Descărcați invitația
Descărcați formularul de înscriere

Distribuie acest anunt

Newsletter