Case studies

Primul hackathon destinat industriei turistice, în România, a fost lansat de USH Pro Business în parteneriat cu Welcome City Lab Paris, în perioada 20-22 octombrie 2017. Prima ediție “Travel Hack” s-a adresat studenților dar și altor tineri creativi care au intrat în competiție, pentru a dezvolta soluții de afaceri inovatoare în acest domeniu. 

Pentru că hackathonul este un concept dezvoltat de industria IT, o mare parte dintre participanți a fost reprezentată de studenți ai Facultății de Inginerie, Informatică şi Geografie din cadrul Universităţii "Spiru Haret , dar și de alți tineri cu idei de afaceri din țară. 

Evenimentul a fost moderat de Laurent Queige, director general al incubatorului Welcome City Lab Paris, care a încurajat tinerii participanți să dezvolte proiecte inovatoare, utilizând nu numai componenta de tehnologii modern ci și design-ul. Pe parcursul a două zile, cele 7 echipe de tineri, formate, au dezvoltat idei de proiecte și apoi le-au transformat în business plan-uri, beneficiind permanent de asistența experților în domeniu, prezenți la eveniment. 

La finalul celor 36 de ore de activități practice, a fost premiată echipa a cărei idee de afacere a vizat crearea unui produs inovator și viabil, concentrat atât pe design cât și pe adaptarea la cerințele pieței, așadar nu doar pe tehnologie. Ulterior ideea a fost înaintată spre prezentare, în cadrul unui eveniment organizat de Incubatorul Welcome City Lab la Paris, în vederea dezvoltării unor parteneriate între start-up-uri din România și star-up-uri din Franța. 

Evenimentul a fost un succes și a reprezentat startul lansării și dezvoltării incubatorului de afaceri “Experience Lab”, destinat studenților în vederea parcurgerii așa-numitului drum critic spre comercializarea propriilor idei de afaceri. Laboratorul Experiențelor este deschis și invită tineri studenți la noi experiențe alături de echipa USH Pro Business.

Newsletter