Case studies

Sub egida Societății Antreprenoriale Studențești, USH Pro Business coordonează mecanismul de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial al studenților și absolvenților Universității Spiru Haret, prin activități dedicate și servicii de consiliere, adaptate nevoilor acestora de dezvoltare antreprenorială. 

În acest sens, USH Pro Business a organizat în cooperare cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), workshop-ul „Primul meu business plan” din cadrul programului „USH Pro Antreprenoriat”. 

Obiectivul acestui eveniment a fost acela de „dezvoltare a abilităților antreprenoriale în rândul studenților, soluții de finanțare pentru IMM-uri și antreprenori, soluții de internaționalizare a afacerilor”. 

Pe parcursul celor trei ediții ale evenimentului (octombrie-noiembrie, 2016) s-au întâlnit față în față, studenți din cadrul facultăților: Facultatea Științe Economice (specializările: Marketing, Contabilitate și informatică de gestiune, Management), Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Științe Juridice, Politice și Administrative (specializarea: Drept), Facultatea de Inginerie, Informatica si Geografie, (specializarea: Geografie), Facultatea de Educație fizică și sport, (specializarea: Kinetoterapie), Facultatea de Științe Socio-Umane, București, (specializarea: Jurnalism) și Facultatea de Științe Economice, Câmpulung Muscel, (specializarea: Contabilitate și Informatică de Gestiune), cu oameni de afaceri de succes, din România. 

Acțiunile care s-au derulat în cadrul workshop-ului au vizat transpunerea celor mai bune idei în planuri de afaceri de succes, reale. 

Experiențele antreprenoriale de succes care au atras atenția studenților, au fost prezentate de antreprenorii: Camil Moldoveanu - CEO & Co-Founder ReFlex, Radu Olteanu - Creative Partner PixelBack, Cristian Nicolae - Membru Fondator John Maxwell Team Romania, asociat SoftExpert Mobility, Bogdan Rusu - Fondator, Managing Partner Bogdan Rusu Services & Trading SRL, Dan Nicula - Director General Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, Andrei Costescu - Fondator și CEO Meady, Alin Angheluţa – General Manager Marketing Zoom Expert, Elena Şoavă – Expert în cadrul Ministerului Economiei, Directia Politici Antreprenoriale si Programe pentru IMM. Fiecare dintre cele trei ediții ale workshop-ului s-au încheiat cu premierea celor mai bune trei ideii de afaceri. 

Această experiență a condus ulterior, la exprimarea interesului studenților de a dezvolta un parteneriat cu USH Pro Business, atât sub aspectul transferului de cunoștinte pentru dezvoltarea propriilor afaceri, cât și pentru activități de voluntariat în domeniul cercetării aplicate destinate mediului de afaceri.

Newsletter